Engels voor meergevorderden

Vakgebied

Engels voor meergevorderden

Met deze cursus breng je je kennis van het Engels op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze cursus breng je je kennis van het Engels op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Cambridge English-diploma

De cursus Engels voor meergevorderden is er voor iedereen die het Engels al vrij goed beheerst, maar de taal graag op topniveau wil leren spreken, verstaan, schrijven en lezen. Bijvoorbeeld omdat je dagelijks communiceert met Engelstalige collega’s of zakenrelaties. Of omdat je vrienden, kennissen of familie hebt met wie je in het Enges communiceert. Het perfectioneren van je Engels is niet alleen leuk en handig, taalkennis op hoog niveau is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt!

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen zijn taalkennis op een hoger niveau brengen. Op een leuke manier leer je nog beter Engels spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving .

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

Daarom kies je voor de cursus Engels voor meergevorderden

 • Breng je kennis van het Engels op een hoger niveau.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 6 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële diploma (CAE) van Cambridge English Language Assessments.
 • Diploma geeft vrijstelling voor Algemeen Engels niveau C1 van HBO Vertaler Engels van LOI Hogeschool.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

Ontdek de taalmethode in 90 sec.

"Juist door de afwisseling word je uitgedaagd"
André Steenbeek (49)

Cursist Engels voor meergevorderden


Lees het interview
"Juist door de afwisseling word je uitgedaagd"
André Steenbeek (49)

Cursist Engels voor meergevorderden

Lees het interview

Voor wie

Voor wie

De cursus Engels voor meergevorderden is bestemd voor iedereen die de Engelse taal op topniveau wil kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven. Of dat nu voor het werk is, voor vakantie of op reis, of omdat je Engelstalige familieleden, collega’s of vrienden hebt waarmee je moeiteloos en in vloeiend Engels wilt kunnen communiceren.

Op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Engels een pre. Zeker als je bij een internationaal bedrijf werkt! De economie internationaliseert steeds verder. Vrijwel ieder bedrijf heeft te maken met Engelstalige collega’s, leveranciers of klanten. Kennis van het Engels staat dan ook zeker goed op je cv, vooral als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

Voor de cursus Engels voor meergevorderden is Engels op HAVO-niveau of een cursus Engels voor gevorderden (CEF-niveau B2) gewenst.

 

Veelgekozen: Combinatiecursus Engels voor gevorderden en meergevorderden

Twijfel je of je het niveau van de cursus Engels voor meergevorderden aankunt maar wil je je kennis wel op C1-niveau brengen? Kies dan voor de combinatiecursus Engels voor gevorderden en meergevorderden. Dit is goedkoper dan het volgen van twee losse cursussen. Je bespaart al snel enkele honderden euro’s!

Naar deze opleiding
Interviews

"The Economist leest nu een stuk makkelijker weg"

Marc van der Spek, cursist Engels voor meergevorderden

"Je moet altijd blijven leren om bij te blijven. Voor jezelf en voor de arbeidsmarkt."

Janneke, cursist Engels voor meergevorderden

"Door de cursus ben ik ontzettend in de Engelse taal gegroeid!"

Karen Schriemer, cursist zakelijk Engels voor beginners

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Engels voor meergevorderden

Met de cursus Engels voor meergevorderden breid je je woordenschat flink uit. Daarbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er o.a. aandacht voor toerisme, cultuur, politiek, economie en zakendoen. Je begint bij de basis en vergroot met ieder hoofdstuk je woordenschat. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Want je leert een taal pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Na het afronden van de cursus lees je zonder moeite Engelstalige literatuur of artikelen in een Engelse krant. Ook kun je zelf verschillende formele en informele teksten schrijven. Of het nu een zakelijke brief of offerte is, of juist een persoonlijke brief of mail waarin je je gevoelens uitdrukt.

Bovendien voer je na afronding moeiteloos diepgaande gesprekken met Engelstaligen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je hebt een zeer uitgebreide woordenschat en kunt je genuanceerd uitdrukken in zowel zakelijke als privé-situaties.

Je leert het Engels zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen. Een amusementsprogramma of een flinke discussie over een politiek onderwerp? Geen probleem! Je perfectioneert je uitspraak door te oefenen met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Engels de moedertaal is. Speciale aandacht is er voor uitspraakkwesties waar vooral Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Ziekte en gezondheid
 • Geestelijke gezondheid
 • Persoonlijke en zakelijke relaties
 • Vrouwen in India
 • Afstandsonderwijs in Amerika
 • Vrije tijd
 • Theater
 • Kunst
 • Medische wetenschap
 • Klimaat
 • ICT en nieuwe manieren van werken
 • Migratie
 • Drank en drugs
 • Voeding en sport
 • Stijl
 • Zaken doen
 • Zakelijk taalgebruik
 • Milieu
 • Antarctica
 • Wetenschap
 • Technologie
 • Democratie
 • Pers
 • Armoede
 • Ontwikkelingshulp
 • Overheid
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels


Lees het interview
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels

Lees het interview

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Engels voor meergevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende C1-niveau (CEF).

Na afronding van deze cursus Engels kun je o.a.:

 • foutloze zakelijke en persoonlijke teksten schrijven
 • vloeiend en spontaan deelnemen aan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen.
 • Engelstalige literatuur en artikelen in een Engelstalige krant lezen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vervolgopleiding

De HBO-bacheloropleiding Vertaler Engels is een logische vervolgopleiding. Deze opleiding geldt als toelatingsprogramma voor de bacheloropleiding. Dat betekent dat je op grond van het diploma van dit toelatingsprogramma kunt worden toegelaten tot de volledige bachelor, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien biedt dit diploma de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende module van de HBO-bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover.

Behaal een internationaal erkend diploma

Als je wilt kun je aan het eind van de cursus een officieel examen afleggen van Cambridge English Language Assessments. Hiermee behaal je het internationaal erkende Certificate in Advanced English (CAE C1). Een zeer waardevolle toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Cambridge English Language Assessments, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van zwierslanguagetraining.nl.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 12 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 230,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Cambridge English-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!