Toon 0 resultaten

Subsidie voor je opleiding? Ontdek de mogelijkheden

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Subsidiemogelijkheden voor studenten

Levenlanglerenkrediet voor erkende HBO-opleidingen

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer


Tot 1 januari 2022 studiekosten aftrekbaar van inkomstenbelasting

Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna de helft van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst.

Profiteer je nu nog van deze regeling, dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting voor 2021. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit en wordt studeren veel voordeliger.

Het bedrag dat je terugkrijgt is afhankelijk van je belastingschaal en de gekozen opleiding. Een rekenvoorbeeld: je hebt in 2021 € 3.000,- aan lesgeld, examengeld en lesmateriaal zelf betaald. Je hoogste belastingschaal is 49,50%. dan is je belastingsteruggaaf:

Opleidingskosten €  3.000,-    
Minus drempel     250,-    
  €  2.750,-   x 49,5% = € 1.361,25

Tegemoetkoming deeltijders voor deeltijdstudenten VMBO-TL, HAVO en VWO

Wil je een opleiding VMBO-TL, HAVO of VWO volgen bij de LOI? Ben je minstens 18 jaar en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders van DUO aanvragen. De hoogte van de tegemoetkoming deeltijders is afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en het inkomen van jou en je eventuele partner. De tegemoetkoming voor deeltijdstudenten kan oplopen tot maar liefst € 674,86 en zorgt dus voor een aanzienlijke verlaging van je studiekosten.

Lees meer

 

Scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen om Twentenaren én de Twentse economie vitaal te houden. Ben jij woonachtig in Twente en wil je je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan de scholingscheque tot maximaal € 2.500,- van Twents Fonds voor Vakmanschap aan om je scholing te bekostigen.

De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl

"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist


Lees het interview
"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Subsidieregeling praktijkleren (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats) (HBO)

Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-stagiair op de werkvloer. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar. De regeling geldt voor praktijkleerplaatsen die aansluiten bij de volgende HBO-opleidingen van LOI Hogeschool: Associate degree Media design, HBO Communication and Multimedia Design, HBO Informatica, HBO Technische informatica,  HBO Laborant Klinische Neurofysiologie, HBO-bachelor Hartfunctielaborant, HBO-bachelor Longfunctianalist, HBO-bachelor Verpleegkunde en HBO-bachelor Verpleegkunde verkort. Een stageplek aanbieden of vragen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op www.rvo.nl

 

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De SLIM-regeling is door de minister van SZW in het leven geroepen om een leerrijke werkomgeving te stimuleren in het mkb. Zo kunnen werkgevers in het mkb tot € 24.999,- subsidie aanvragen voor activiteiten die gericht zijn op het creëren van een omgeving die klaar is om werknemers zich verder te laten ontwikkelen. Daarnaast zijn er een aantal extra interessante mogelijkheden:

Tot € 2.700,- subsidie voor het aanbieden van een MBO praktijkleerplaats

Werkgevers in het mkb kunnen maximaal € 2.700,- subsidie aanvragen voor het aanbieden van een praktijkleerplaats voor een MBO-student die een opleiding via de derde leerweg volgt. Deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten voor het begeleiden van de student.

Alle volledige MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden via de derde leerweg. Het aanvragen van deze subsidie kan ieder jaar van 2 maart 12.00 uur tot en met 31 maart 17.00 uur en van 1 september 09.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur.

Krachten bundelen? Tot € 500.000,- subsidie per samenwerkingsverband

Mkb-ondernemingen, onderwijsinstellingen en andere deskundigen die samenwerken aan activiteiten om een leerrijke omgeving te creëren, kunnen per samenwerkingsverband maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen (maximaal € 200.000,- per samenwerkingspartner). Dit bedrag kan bijvoorbeeld aangevraagd worden voor de ontwikkeling van opleiding. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-ondernemingen. De LOI heeft veel ervaring met het ontwikkelen van opleidingen in samenspraak met werkgevers. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op. Het aanvragen van subsidie voor een samenwerkingsverband kan jaarlijks van 1 april 9.00 tot 30 juni 17.00.

Alle informatie over de SLIM-regeling en de voorwaarden vindt u op deze website van het ministerie van szw.

 

Stagefonds Zorg

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De reguliere opleiding valt onder categorie F. De maximale subsidie hiervoor is € 3.800,- per studiejaar, gebaseerd op een totaal van 40 weken stagebegeleiding vanuit de werkgever. De duale opleiding valt onder categorie G. De maximale subsidie hiervoor is  4.400,-. Of dit volledige bedrag kan worden toegekend is afhankelijk van het aantal weken stage en het subsieplafond.

Lees meer op www.stagefondszorg.nl

 

Subsidieregeling Taalopleidingen (tot € 1.500,- subsidie voor werkgevers)

Werkgevers kunnen bij een opleiding ter verbetering van Nederlandse taalvaardigheid voor hun medewerkers gebruikmaken van een aantrekkelijke subsidieregeling. Via de regeling ‘Tel mee met Taal’ krijgen werkgevers 67% van de kosten vergoed, tot een maximum van maar liefst € 1.500,- per deelnemer. De overheid wil met deze regeling taalvaardigheid op de werkvloer stimuleren. Een goed idee voor elke organisatie die haar werknemers de mogelijkheid wil bieden aan een betere taalvaardigheid te werken! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.
Kijk voor meer informatie over de regeling ‘Tel mee met Taal’ op https://www.telmeemettaal.nl/subsidie.

 

Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in IT en techniek

De overheid wil mensen stimuleren over te stappen naar de vakgebieden ICT en techniek én bedrijven motiveren zij-instromers aan te nemen en een opleiding te bieden.

Daarom stelt de overheid ruim € 34,6 miljoen beschikbaar in de vorm van een subsidieregeling. Per nieuw aangenomen medewerker die een geschikte opleiding gaat volgen, kunnen werkgevers aanspraak maken op €€ 3.750,-, waarbij de totale studiekosten minimaal € 7.500,- bedragen. De subsidieregeling geldt van 1 september tot 1 december 2021 en wordt versterkt op basis van binnenkomst.

Deze subsidieregeling geldt voor de volgende opleidingen van LOI Hogeschool:

HBO-bachelor Bedrijfskundige informatica
HBO-bachelor Software Engineering
HBO-bachelor Technische Informatica

Interesse? Lees hier alles over deze subsidieregeling en de voorwaarden.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan