Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Subsidie voor je opleiding? Ontdek de mogelijkheden

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Zo is het bij omscholing of bijscholing vaak mogelijk om subsidie te ontvangen voor een opleiding. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de opleiding helemaal gratis te volgen! Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Subsidiemogelijkheden voor studenten

Scholingsvouchers langdurige zorg

Vanaf 3 maart 2017 kunnen alleen medewerkers langdurige zorg nog een aanvraag voor een scholingsvoucher indienen bij het UWV. Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als je een zorgberoep in de langdurige zorg hebt of dit hebt gehad en vanuit je werksituatie een WW-uitkering of IOW-uitkering ontvangt. Als je aan alle voorwaarden voldoet, dan krijg je maar liefst € 2.500,- vergoed.

Lees meer over deze regeling en de voorwaarden op uwv.nl

Subsidie vanuit de overheid voor ICT-opleidingen (tot € 2.500,- per studiejaar)

De arbeidsmarkt staat te springen om hoog opgeleide ICT’ers. De overheid wil scholing in ICT stimuleren en biedt subsidie voor een aantal geselecteerde opleidingen. Deze regeling geldt voor een beperkt aantal opleidingen, waaronder een aantal opleidingen van LOI Hogeschool. En daar kun jij van profiteren! Je krijgt namelijk per studiejaar maar liefst € 2.500,- korting op het collegegeld.

Lees meer over de overheidssubsidie voor ICT-opleidingen

Levenlanglerenkrediet voor erkende HBO-opleidingen

Het levenlanglerenkrediet is een lening van de overheid voor het betalen van collegegeld. Het levenlanglerenkrediet kan worden aangevraagd door iedereen tot 55 jaar die geen recht meer heeft op studiefinanciering. Het krediet kan worden gebruikt voor alle Associate degrees (Ad’s) en bacheloropleidingen van LOI Hogeschool. De regeling wordt vanaf 1 september 2017 ingevoerd. Maar vanaf juni 2017 kun je al een levenlanglerenkrediet aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Lees meer over deze regeling en de voorwaarden op duo.nl

Scholingsaftrek; krijg tot ruim 50% van je studiekosten vergoed

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl

"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview
"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Subsidieregeling praktijkleren (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats)

Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden.

Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-student van een technische HBO-bacheloropleiding. De regeling heeft tot doel om werkgevers te stimuleren praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar.

Deze regeling is van toepassing op de volgende opleidingen van LOI Hogeschool:

 

Stagefonds Zorg (tot € 2.700,- per studiejaar)

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De opleiding valt onder categorie A. De maximale subsidie is € 2.700,- per studiejaar, gebaseerd op een totaal van 40 weken stagebegeleiding vanuit de werkgever. Of dit volledige bedrag kan worden toegekend is afhankelijk van het aantal weken stage en het subsieplafond.

Lees meer op www.stagefondszorg.nl

 

Subsidieregeling Taalopleidingen (tot € 1.500,- subsidie voor werkgevers)

Werkgevers kunnen bij een opleiding ter verbetering van Nederlandse taalvaardigheid voor hun medewerkers gebruikmaken van een aantrekkelijke subsidieregeling. Via de regeling ‘Tel mee met Taal’ krijgen werkgevers 67% van de kosten vergoed, tot een maximum van maar liefst € 1.500,- per deelnemer. De overheid wil met deze regeling taalvaardigheid op de werkvloer stimuleren. Een goed idee voor elke organisatie die haar werknemers de mogelijkheid wil bieden aan een betere taalvaardigheid te werken! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

De subsidie geldt o.a. voor de volgende LOI-opleidingen:

Studieadvies en contact

Bel 071 - 545 1234

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag studieadviesgesprek aan