Studiekosten verlagen? Dat kan!
Met STAP-budget en andere regelingen

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Mogelijkheden voor studenten

€ 1.000,- STAP-subsidie op de meeste LOI-opleidingen

Wil jij je positie op de arbeidsmarkt verbeteren? Profiteer dan van het STAP-budget! Werkenden en werkzoekenden kunnen jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding. Hiermee wordt studeren stukken voordeliger en zijn ruim 300 LOI-opleidingen zelfs geheel kosteloos te volgen. Maar let op: het budget is beperkt en op = op.

Lees alles over het STAP-budget

 

Levenlanglerenkrediet voor erkende HBO-opleidingen

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer


Studievoucher van DUO ook in te zetten bij LOI Hogeschool

Ontving je voor het eerst studiefinanciering voor een HBO-bacheloropleiding tussen september 2015 en augustus 2019 en viel je onder het leenstelsel? En heb je vanuit DUO bericht gehad dat je recht hebt op een studievoucher? Dan is het goed om te weten dat je dit studietegoed ook kunt inzetten bij een flexibele HBO-bacheloropleiding of Associate degree van LOI Hogeschool.

Kijk voor de meest actuele informatie over deze regeling op duo.nl.

 

Tegemoetkoming deeltijders voor deeltijdstudenten VMBO-TL, HAVO en VWO

Wil je een opleiding VMBO-TL, HAVO of VWO volgen bij de LOI? Ben je minstens 18 jaar en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders van DUO aanvragen. De hoogte van de tegemoetkoming deeltijders is afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en het inkomen van jou en je eventuele partner. De tegemoetkoming voor deeltijdstudenten kan oplopen tot maar liefst € 732,53 en zorgt dus voor een aanzienlijke verlaging van je studiekosten.

Lees meer

 

Scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen om Twentenaren én de Twentse economie vitaal te houden. Ben jij woonachtig in Twente en wil je je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan de scholingscheque tot maximaal € 2.500,- van Twents Fonds voor Vakmanschap aan om je scholing te bekostigen.

De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Ook voor werkgevers zijn er diverse regelingen en subsidies die het opleiden van medewerkers financieel aantrekkelijker maken. LOI Zakelijk kan hierover gericht adviseren. Op een aparte pagina hebben we de mogelijkheden alvast op een rijtje gezet.

Subsidies voor werkgevers

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan