Studiekosten verlagen? Dat kan!
Met subsidies en andere regelingen

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Mogelijkheden voor studenten

Gebruik je persoonlijk opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen. Dit opleidingsbudget geeft jou de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en door te groeien. Informeer bij je werkgever of je opleidingsbudget hebt én op welke manier je dit kunt inzetten.

Lees meer over het persoonlijk opleidingsbudget

 

Scholingsvoucher010 - gemeente Rotterdam

Woon je in de gemeente Rotterdam en wil je je arbeidsmarktpositie versterken? Dan is de Scholingsvoucher010 er voor jou! Met dit initiatief van de gemeente Rotterdam kun je tot maar liefst € 2.500,- subsidie voor je opleiding krijgen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger en zijn veel LOI-opleidingen zelfs kosteloos te volgen!

Lees alles over de Scholingsvoucher010

 

Levenlanglerenkrediet voor erkende HBO-opleidingen

Iedereen tussen de 30 en 56 jaar oud kan gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van een HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kun je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na afloop van het Levenlanglerenkrediet heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer


Tegemoetkoming deeltijders voor deeltijdstudenten VMBO-TL, HAVO en VWO

Wil je een opleiding VMBO-TL, HAVO of VWO volgen bij de LOI? Ben je minstens 18 jaar en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders van DUO aanvragen. De hoogte van de tegemoetkoming deeltijders is afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en het inkomen van jou en je eventuele partner. De tegemoetkoming voor deeltijdstudenten kan oplopen tot maar liefst € 833,56 en zorgt dus voor een aanzienlijke verlaging van je studiekosten.

Lees meer

 

Scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen om Twentenaren én de Twentse economie vitaal te houden. Ben jij woonachtig in Twente en wil je je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan de scholingscheque tot maximaal € 2.500,- van Twents Fonds voor Vakmanschap aan om je scholing te bekostigen.

De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl

 

Scholingsvoucher Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB)

Ben jij minimaal twee jaar werkzaam in de beveiliging en werk je bij een beveiligingsbedrijf dat onder de cao Particuliere Beveiliging valt? Dan kun je via het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) een scholingsvoucher t.w.v. € 2.000,- aanvragen om jezelf verder te ontwikkelen. Deze kun je o.a. gebruiken voor cursussen en MBO-opleidingen van de LOI. Jaarlijks wordt er een maximaal budget beschikbaar gesteld voor scholingsvouchers, dus vraag de voucher snel aan.

Meer informatie over de Scholingsvoucher

 

Schoolleidersbeurs-VO

Ben jij schoolleider in het voortgezet onderwijs en geef je zowel onderwijskundig als organisatorisch leiding? Wil je jezelf verder ontwikkelen en een NVAO-geaccrediteerde masteropleiding volgen? Dan kun je een Schoolleidersbeurs-VO aanvragen. Deze beurs is te gebruiken voor de Master of Business Administration van LOI Hogeschool.

Bekijk alle informatie en de voorwaarden op schoolleidersbeurs-vo.nl

 

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Ook voor werkgevers zijn er diverse regelingen en subsidies die het opleiden van medewerkers financieel aantrekkelijker maken. LOI Zakelijk kan hierover gericht adviseren. Op een aparte pagina hebben we de mogelijkheden alvast op een rijtje gezet.

Subsidies voor werkgevers

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan