Subsidie voor je opleiding? Ontdek de mogelijkheden

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Zo is het bij omscholing of bijscholing vaak mogelijk om subsidie te ontvangen voor een opleiding. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de opleiding helemaal gratis te volgen! Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Subsidiemogelijkheden voor studenten

Subsidie vanuit de overheid voor ICT-opleidingen (tot € 2.500,- per studiejaar)

De arbeidsmarkt staat te springen om hoog opgeleide ICT’ers. De overheid wil scholing in ICT stimuleren en biedt subsidie voor een aantal geselecteerde opleidingen. Deze regeling geldt voor een beperkt aantal opleidingen, waaronder een aantal opleidingen van LOI Hogeschool. En daar kun jij van profiteren! Je krijgt namelijk per studiejaar maar liefst € 2.500,- korting op het collegegeld.

Lees meer over de overheidssubsidie voor ICT-opleidingen

Scholingsaftrek

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl

"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview
"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Subsidieregeling praktijkleren (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats)

Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden.

Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-student van een technische HBO-bacheloropleiding. De regeling heeft tot doel om werkgevers te stimuleren praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar.

Deze regeling is van toepassing op de volgende opleidingen van LOI Hogeschool:

 

Stagefonds Zorg (tot € 2.700,- per studiejaar)

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De opleiding valt onder categorie A. De maximale subsidie is € 2.700,- per studiejaar, gebaseerd op een totaal van 40 weken stagebegeleiding vanuit de werkgever. Of dit volledige bedrag kan worden toegekend is afhankelijk van het aantal weken stage en het subsieplafond.

Lees meer op www.stagefondszorg.nl

 

Subsidieregeling Tel mee met Taal

Werkgevers die hun werknemers een taaltraject willen laten volgen om de taalvaardigheid te vergroten, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Deze regeling is door de overheid in het leven geroepen om taalvaardigheid op de werkvloer te stimuleren.  Werkgevers krijgen 67 %  van de kosten vergoed, tot een maximum van € 1.500,- per deelnemer. Meer informatie is te vinden op www.telmeemettaal.nl. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

De subsidie geldt o.a. voor de volgende LOI-opleidingen:

Studieadvies en contact

Bel 071 - 545 1234

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag studieadviesgesprek aan