Toon 0 resultaten

Studiekosten verlagen?
Ontdek de mogelijkheden

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen kunnen in een aantal gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze opleiding ontvangen. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij.

Mogelijkheden voor studenten

Levenlanglerenkrediet voor erkende HBO-opleidingen

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer


Opleidingsbudget? Maak er gebruik van!

Steeds meer werkgevers bieden hun medewerkers een persoonlijk opleidingsbudget waarmee zij zich kunnen ontwikkelen in hun carrière. Een opleiding leidt tot meer kennis en daarmee tot beter functioneren op de werkvloer.

Of jouw werkgever ook een opleidingsbudget beschikbaar stelt, kun je navragen bij je leidinggevende, nakijken in de arbeidsvoorwaarden of vragen bij de afdeling HR. Door gebruik te maken van het opleidingsbudget, kun je je opleiding vaak geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen.

 

Tegemoetkoming deeltijders voor deeltijdstudenten VMBO-TL, HAVO en VWO

Wil je een opleiding VMBO-TL, HAVO of VWO volgen bij de LOI? Ben je minstens 18 jaar en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders van DUO aanvragen. De hoogte van de tegemoetkoming deeltijders is afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en het inkomen van jou en je eventuele partner. De tegemoetkoming voor deeltijdstudenten kan oplopen tot maar liefst € 718,28 en zorgt dus voor een aanzienlijke verlaging van je studiekosten.

Lees meer

 

Scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen om Twentenaren én de Twentse economie vitaal te houden. Ben jij woonachtig in Twente en wil je je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan de scholingscheque tot maximaal € 2.500,- van Twents Fonds voor Vakmanschap aan om je scholing te bekostigen.

De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4.

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl

"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist


Lees het interview
"De scholingsvoucher scheelt me zoveel geld. Ik heb meteen de knoop doorgehakt."
Marianne Brummelkamp

Cursist

Lees het interview

Subsidiemogelijkheden voor werkgevers

Subsidieregeling praktijkleren (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats) (HBO)

Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-stagiair op de werkvloer. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar. De regeling geldt voor praktijkleerplaatsen die aansluiten bij de volgende HBO-opleidingen van LOI Hogeschool: Associate degree Media design, HBO Communication and Multimedia Design, HBO Informatica, HBO Technische informatica,  HBO Laborant Klinische Neurofysiologie, HBO-bachelor Hartfunctielaborant, HBO-bachelor Longfunctianalist, HBO-bachelor Verpleegkunde en HBO-bachelor Verpleegkunde verkort. NB. Deze subsidie is vanaf 2 juni 2022 weer aan te vragen. Hebt u vragen, wilt u meer weten of een stageplek aanbieden? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op www.rvo.nl

 

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De SLIM-regeling is door de minister van SZW in het leven geroepen om een leerrijke werkomgeving te stimuleren in het mkb. Zo kunnen werkgevers in het mkb tot € 24.999,- subsidie aanvragen voor activiteiten die gericht zijn op het creëren van een omgeving die klaar is om werknemers zich verder te laten ontwikkelen. Daarnaast zijn er een aantal extra interessante mogelijkheden:

Tot € 2.700,- subsidie voor het aanbieden van een MBO praktijkleerplaats

Werkgevers in het mkb kunnen maximaal € 2.700,- subsidie aanvragen voor het aanbieden van een praktijkleerplaats voor een MBO-student die een opleiding via de derde leerweg volgt. Deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten voor het begeleiden van de student.

Alle volledige MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden via de derde leerweg. Het aanvragen van deze subsidie kan ieder jaar van 2 maart 12.00 uur tot en met 31 maart 17.00 uur en van 1 september 09.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur.

Krachten bundelen? Tot € 500.000,- subsidie per samenwerkingsverband

Mkb-ondernemingen, onderwijsinstellingen en andere deskundigen die samenwerken aan activiteiten om een leerrijke omgeving te creëren, kunnen per samenwerkingsverband maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen (maximaal € 200.000,- per samenwerkingspartner). Dit bedrag kan bijvoorbeeld aangevraagd worden voor de ontwikkeling van opleiding. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-ondernemingen. De LOI heeft veel ervaring met het ontwikkelen van opleidingen in samenspraak met werkgevers. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op. Het aanvragen van subsidie voor een samenwerkingsverband kan jaarlijks van 1 april 9.00 tot 30 juni 17.00.

Alle informatie over de SLIM-regeling en de voorwaarden vindt u op deze website van het ministerie van szw.

 

Stagefonds Zorg

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De reguliere opleiding valt onder categorie F. De maximale subsidie hiervoor is € 3.800,- per studiejaar, gebaseerd op een totaal van 40 weken stagebegeleiding vanuit de werkgever. De duale opleiding valt onder categorie G. De maximale subsidie hiervoor is  4.400,-. Of dit volledige bedrag kan worden toegekend is afhankelijk van het aantal weken stage en het subsieplafond.

Lees meer op www.stagefondszorg.nl

 

Subsidieregeling Taalopleidingen (tot € 1.500,- subsidie voor werkgevers)

Werkgevers kunnen bij een opleiding ter verbetering van Nederlandse taalvaardigheid voor hun medewerkers gebruikmaken van een aantrekkelijke subsidieregeling. Via de regeling ‘Tel mee met Taal’ krijgen werkgevers 67% van de kosten vergoed, tot een maximum van maar liefst € 1.500,- per deelnemer. De overheid wil met deze regeling taalvaardigheid op de werkvloer stimuleren. Een goed idee voor elke organisatie die haar werknemers de mogelijkheid wil bieden aan een betere taalvaardigheid te werken! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.
Kijk voor meer informatie over de regeling ‘Tel mee met Taal’ op https://www.telmeemettaal.nl/subsidie.

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan