Toon 0 resultaten

Persoonlijk opleidingsbudget? Maak er nu gebruik van!

Sterker én flexibeler met een erkende opleiding

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Werk verandert inhoudelijk snel, banen verdwijnen en nieuwe ontstaan. Al deze veranderingen zullen de komende jaren alleen nog maar sneller gaan door onder meer verdergaande digitalisering en automatisering. Zorg dus dat je meegroeit met deze ontwikkelingen, zodat je altijd inzetbaar blijft. Een persoonlijk opleidingsbudget is daarvoor natuurlijk ideaal én het biedt uitkomst voor moeilijk vervulbare vacatures. Je werkgever hoeft immers geen kandidaten buiten de organisatie te zoeken. Jij kent de organisatie door en door en met bij- of omscholing kun je doorgroeien binnen de organisatie. Maak gebruik van je persoonlijk opleidingsbudget, voordat het vervalt. Kies nu een opleiding en groei door.

In 4 stappen naar je opleiding

40% van de organisaties laat de helft of meer van hun leerbudget op de plank liggen

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van organisaties de helft of meer van hun leerbudget op de plank laat liggen. Heel opvallend, gezien de krappe arbeidsmarkt én het verloop van personeel. Investeren in leren en ontwikkelen is juist belangrijker dan ooit. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat het persoonlijk leerbudget het afgelopen jaar met 25 procent groeide: van € 800 in 2021 tot €1.000 in 2022. Ondanks de steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, blijft een groot deel hiervan onbenut. Ontzettend zonde! Een belangrijke oorzaak, is de grote onduidelijkheid over de beschikbaarheid van het opleidingsbudget. Van de ondervraagde HR-professionals in het onderzoek weet 45% niet hoeveel persoonlijk budget er beschikbaar is. Bij medewerkers is dat percentage zelfs 66%. Wanneer er in organisaties niets tot weinig wordt ondernomen op gebied van leren en ontwikkelen, kan de organisatie niet goed inspelen op veranderende omstandigheden (42%), talent niet aantrekken en deze zelfs verliezen (62%).

Bron: Studytube

Over het persoonlijk opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar waarmee je een cursus, training of opleiding kunt volgen zodat je stappen kunt zetten in je carrière. Het gaat hier dus niet om trainingen die je vaak standaard van je werkgever krijgt aangeboden of zelfs verplicht moet volgen. Het gaat erom wat jij wilt. Zijn er doorgroeimogelijkheden waarvoor je een opleiding nodig hebt? Wil je je kennis verbreden, zijn er vaardigheden die je verder wilt ontwikkelen of wil je je juist ergens in specialiseren? Door jezelf te blijven ontwikkelen sta je sterker bij veranderingen op de arbeidsmarkt. Informeer bij je werkgever of je opleidingsbudget hebt én op welke manier je dit kunt inzetten.

Groei door met alle begeleiding die je nodig hebt

De LOI biedt keuze uit opleidingen op elk niveau en in elk vakgebied. Van erkende HBO-bachelors tot korte programma’s die vaak al binnen 6 maanden tot een diploma of certificaat leiden. Alle opleidingen zijn op een efficiënte en flexibele manier te volgen, thuis of klassikaal. En altijd met begeleiding van topdocenten uit het werkveld. Zo doe je veel nieuwe kennis en vaardigheden op, waardevol voor je werk én je cv! Vind nu de opleiding die het beste bij je past en schrijf je vandaag nog in via je werkgever.

Alles over thuisstudie Alles over LOI Klassikaal+

Blijven ontwikkelen steeds belangrijker

Steeds meer organisaties hechten grote waarde aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Zo ook KPN en het Spaarne Gasthuis. Met een persoonlijk opleidingsbudget en groot studieaanbod dagen zij medewerkers uit om te blijven leren. Een kijkje in hun ‘opleidingskeukens’.

Lees de interviews met werkgevers

Vragen of advies nodig? Bel ons!

Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 1800

Vraag een adviesgesprek aan