Daarom kies je voor de LOI

Een opleiding bij de LOI is niet alleen een goede, maar ook een voordelige keuze.

Veelal inclusief lesmateriaal

Het lesmateriaal is bij de meeste LOI-opleidingen inbegrepen bij het les -of collegegeld. Geen bijkomende kosten dus. En dat scheelt behoorlijk!

Geen verborgen kosten

Bij iedere opleiding staan de kosten voor het les- of collegegeld, de examens en eventuele aanvullende studiematerialen duidelijk aangegeven. Je weet van tevoren dus precies waar je aan toe bent.

Langer studeren zonder extra kosten

Heb je meer tijd nodig om je opleiding af te ronden? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, zonder meerkosten. In die periode behoud je recht op online begeleiding en toegang tot alle online studiefacilieiten.

Hoeveel extra tijd je krijgt, verschilt per opleiding. Volg je bijvoorbeeld een cursus van 3 maanden? Dan mag je in totaal 9 maanden over de cursus doen. Je krijgt dus 6 maanden extra. Bij een vierjarige HBO-bacheloropleiding krijg je 2 jaar extra en mag je in totaal 6 jaar over de opleiding doen.

Wil je weten hoe lang je over de opleiding van je keuze mag doen? Kijk dan op de desbetreffende opleidingspagina.

Studeren op kosten van je werkgever

Veel werkgevers zijn bereid de kosten van een opleiding te betalen. Je werkgever profiteert immers ook van je nieuwe kennis. Studiekosten zijn bovendien als zakelijke kosten aftrekbaar van de winst.

Levenlanglerenkrediet: studiefinanciering voor volwassenen

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud en volg je een erkende HBO-bacheloropleiding of Associate degree? Dan kun je gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet en tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO. Op dit moment is de rente 0,46%. Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Tegemoetkoming deeltijders bij VMBO-TL, HAVO en VWO

Wil je een opleiding VMBO-TL, HAVO of VWO volgen bij de LOI? Ben je minstens 18 jaar en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan kun je onder voorwaarden een tegemoetkoming deeltijders van DUO aanvragen. De hoogte van de tegemoetkoming deeltijders is afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en het inkomen van jou en je eventuele partner. De tegemoetkoming voor deeltijdstudenten kan oplopen tot maar liefst € 760,40.

 

Meer weten over de kosten van jouw opleiding?

Ook flexibel studeren? Kies voor een opleiding die zich aan jóú aanpast. De LOI biedt opleidingen in alle vakgebieden en op alle niveaus. Wat je doel ook is, jouw opleiding zit er zeker bij.

Vind je opleiding in 4 stappen