Toon 0 resultaten

Door de coronacrisis maken veel mensen zich zorgen om hun werk en inkomen. Werk valt stil, banen verdwijnen en een groot aantal zzp’ers krijgt (vrijwel) geen opdrachten meer. Geldt dit ook voor jou? Kom dan nu in actie en versterk je positie op de arbeidsmarkt. Met bijscholing of omscholing zorg je ervoor dat je aantrekkelijk blijft voor werkgevers, of de overstap kunt maken naar een branche waar wel voldoende werk is.

Thuis omscholen, bij de LOI heel gewoon

  • Starten kan iedere dag.
  • Flexibel studeren vanuit huis.
  • Studeren in je eigen tempo, sneller afronden is mogelijk.
  • Kies uit meer dan 1.000 opleidingen.
  • Voordelig omscholen dankzij subsidie en andere regelingen.

Waar liggen de kansen?

Verschillende branches en sectoren staan te springen om goed opgeleide medewerkers. Zo zijn er natuurlijk de bekende tekorten in de zorg of het onderwijs. Maar ook de IT-branche biedt goede kansen. Daarnaast zijn mensen met kennis van (big) data en data-analyse zeer gewild! Wie nu start met omscholing richting een van deze sectoren, zal daar dan ook zeker van profiteren.

Snel een sterker cv

Ook wanneer je je nu nog geen zorgen hoeft te maken om je baan, is het verstandig om je cv te versterken. Want ook al weet niemand exact wat de impact van de crisis zal zijn, één ding is zeker: het aantal werkzoekenden stijgt hard en de concurrentie op de arbeidsmarkt neemt toe. Het is nu dan ook belangrijker dan ooit om te zorgen dat je aantrekkelijk blijft voor (toekomstige) werkgevers. Maar hoe doe je dat?

Een kort HBO- of MBO-programma is de ideale manier om snel je vakkennis te updaten of uit te breiden. Zo laat je zien dat je je blijft ontwikkelen en zorg je ervoor dat je breder inzetbaar bent. Of kies voor een cursus waarmee je een veelgevraagde vaardigheid opdoet. Ook hiermee geef je jezelf zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Voordelig omscholen

Nederland leert door. Jij ook? Er zijn verschillende aantrekkelijke subsidies en regelingen waardoor het volgen van een opleiding voor jou een stuk goedkoper wordt.

Studiefinanciering voor volwassenen: het Levenlanglerenkrediet

Iedereen tot 55 jaar kan tegen zeer gunstige voorwaarden (de rente is nu 0,0 %) geld lenen voor de financiering van een studie. Deze studiefinanciering voor volwassenen kan o.a. gebruikt worden voor alle HBO-bacheloropleidingen en Associate degrees en enkele korte HBO-programma’s van LOI Hogeschool.
Meer informatie

Aftrek scholingskosten

Is je opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan mag je de opleidingskosten aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten aanzienlijk lager uit en wordt studeren een stuk voordeliger.
Meer informatie

SLIM-subsidieregeling voor praktijkleerplaatsen MBO

Werkgevers in het mkb kunnen tot € 2.700,- subsidie aanvragen wanneer zij een praktijkleerplaats aanbieden aan een MBO-student die een opleiding via de derde leerweg volgt. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden via de derde leerweg aangeboden. Aanvragen kan van 1 september 9.00 t/m 30 september 17.00.
Meer informatie

Hoe kunnen we je helpen?

Weet je al waar jouw professionele toekomst ligt? Schrijf je dan vandaag nog in en start zo snel mogelijk met de opleiding van je keuze. Heb je nog vragen of wil je een persoonlijk studieadvies? We helpen je graag! Bel ons gerust via (071) 545 1234. We zitten voor je klaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00.

Vind je opleiding in 4 stappenStudieadviesgesprek aanvragenBeroepsinteressetest