Toon 0 resultaten

Levenlanglerenkrediet: voordelig lenen voor je studie

Profiteer nu van het Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Iedereen die jonger is dan 56 jaar kan nu bij de overheid tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor een studie. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen kan gebruikt worden voor alle HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees en de Master of Business Administration van LOI Hogeschool. Schrijf nu in voor de studie van je keuze en profiteer direct van deze gunstige regeling!

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld, met een maximum van € 11.570,- (studiejaar 2023-2024). Je kunt niet lenen voor literatuurkosten. Als er literatuur is inbegrepen bij het collegegeld, dan wordt dit in mindering gebracht op het te lenen bedrag.

Wanneer moet ik de lening terugbetalen?

De terugbetalingsperiode start op 1 januari van het jaar nadat je Levenlanglerenkrediet is gestopt. Je hebt 15 jaar de tijd om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijks af te lossen bedrag is afhankelijk van je inkomen. De hoogte van de rente is voor 2024 vastgesteld op 2,56%. De rente wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Voor welke opleidingen kan ik de lening gebruiken?

Het Levenlanglerenkrediet is te gebruiken voor door de overheid erkende opleidingen aan een HBO-instelling of universiteit. Dit betekent dat je het krediet kunt gebruiken voor alle HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees en de Master of Business Administration (MBA) van LOI Hogeschool.

Ik ben al eerder gestart met mijn opleiding. Kan ik alsnog lenen?

Ja dat kan. Ook wanneer je al met je opleiding bent gestart, kun je in aanmerking komen voor het Levenlanglerenkrediet. Dit kan echter niet met terugwerkende kracht. Je kunt alleen nog krediet aanvragen voor de resterende studietijd.

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden.

  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 56 jaar (vanaf het studiejaar 2024-2025 wordt deze leeftijdsgrens opgehoogd naar 57 jaar).
  • Je volgt een wettelijk erkende Associate degree, HBO-bacheloropleiding of master.
  • Je collegegeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

Alle voorwaarden vind je op duo.nl.

Waarom biedt de overheid het Levenlanglerenkrediet?

In de huidige snel veranderende arbeidsmarkt is het essentieel om je kennis bij te houden. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen en biedt daarom het Levenlanglerenkrediet.

Welke erkende HBO-opleidingen biedt LOI Hogeschool?

LOI Hogeschool biedt erkende HBO-bachelors en Associate degrees in uiteenlopende vakgebieden. Al onze opleidingen voldoen aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen. Niet voor niets kreeg LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie voor de individuele opleidingen, het ITK-keurmerk, hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Alle HBO-bachelors Alle Associate Degrees Masteropleidingen

Zo vraag je het Levenlanglerenkrediet aan

Om het Levenlanglerenkrediet te kunnen aanvragen moet je ingeschreven zijn voor een bacheloropleiding, Associate degree of masteropleiding van LOI Hogeschool.

Ben je nog niet ingeschreven en wil je voor je volledige opleiding krediet aanvragen? Zorg dan dat je een startdatum kiest die in de toekomst ligt in verband met de verwerkingsduur van je aanvraag. Het beste kies je voor een startdatum per de eerste van de volgende volledige maand. Dus wanneer je je inschrijft op bijvoorbeeld 17 augustus, kies dan voor een startdatum van 1 oktober.

Ben je al wel ingeschreven of wil je toch eerder starten? Ook dan kan je Levenlanglerenkrediet aanvragen. Je ontvangt dan collegegeldkrediet voor de resterende periode van je opleiding.

Bij de aanvraag doorloop je de volgende stappen:

Stap 1: Controleer of je aan de voorwaarden voldoet

  • Ben je ingeschreven voor een bacheloropleiding, Associate degree of masteropleiding van LOI Hogeschool?
  • Heb je de documenten aangeleverd waarmee je aantoont dat je toelaatbaar bent voor de opleiding waarvoor je krediet wilt aanvragen? Je kunt de documenten mailen naar vooropleiding@loi.nl
  • Voldoe je aan de voorwaarden van het Levenlanglerenkrediet?

Dan kun je het Levenlanglerenkrediet aanvragen.

Stap 2: Verklaring collegegeld

Zodra is vastgesteld dat je aan de toelatingseisen voldoet, ontvang je van ons per e-mail een collegegeldverklaring. Deze heb je nodig voor je aanvraag bij DUO.

Stap 3: Doe je aanvraag bij DUO

Log in op Mijn DUO en doorloop de aanvraag.

  • Bij Onderwijsinstelling kies je voor Stichting LOI Hoger Onderwijs.
  • Alle opleidingen van LOI Hogeschool zijn deeltijdopleidingen, m.u.v. de bacheloropleidingen Laborant Klinische Neurofysiologie, Hartfunctielaborant en Longfunctieanalist, dit zijn duale opleidingen.
  • De opleiding Master of Business Administration is een Post-Initiële Master.

DUO neemt daarna contact met je op over de afhandeling van je aanvraag.

Heb je nog vragen? Lees meer over het Levenlanglerenkrediet op duo.nl. Of bel ons op (071) 545 1234.