Toon 0 resultaten

"De LOI loopt als rode draad door mijn carrière"

Mirjam Willemse

Oud-student doktersassistente en HBO Hartfunctielaborant

"De LOI loopt als rode draad door mijn carrière"
Mirjam Willemse

Oud-student doktersassistente en HBO Hartfunctielaborant

Groei door. De LOI maakt het verschil.

De LOI maakt hét verschil in opleiden door kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen we door ieders persoonlijke situatie en behoeften centraal te stellen. En door te blijven ontwikkelen en vernieuwen, wat ons in staat stelt de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en voorop te lopen als het gaat om gebruik van effectieve, nieuwe studiemethodes en leermiddelen. Daarnaast ontwikkelen we steeds weer nieuwe opleidingen volgens de laatste arbeidsmarkttrends, zodat iedereen kan blijven groeien in zijn of haar vakgebied. En zorgen we dat zowel thuis als klassikaal studeren beter in je leven past dan ooit. Niet voor niets is de LOI een van de bekendste opleiders van Nederland met jaarlijks bijna 100.000 studenten.

 • Al vanaf 1923 toegankelijker onderwijs voor iedereen.
 • Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties.
 • Opleidingen in elke denkbare richting, zowel thuis als klassikaal te volgen.
 • Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK.
 • Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele apps.

Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs

Studeren op een manier die écht bij je past

Goed onderwijs alleen is niet genoeg. De opleidingen moeten toegankelijk zijn en dus ook te volgen zijn als je fulltime werkt, nachtdiensten draait, veel van huis bent of juist veel thuis wilt zijn, bijvoorbeeld voor je kinderen. Vanuit deze filosofie biedt de LOI elke student optimale flexibiliteit en altijd een passende studiemethode – thuis of klassikaal – om de opleiding te volgen op de manier die het beste bij hem of haar past.

Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig, maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. Want onze thuisstudie-methode is er volledig op gericht om je zo flexibel én doelgericht mogelijk te laten studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI voor velen de slimste weg naar een erkend diploma.

"Tijdens mijn verlof heb ik meteen veel certificaten behaald."
Antoinise Kemp

Student HBO Rechten

"Tijdens mijn verlof heb ik meteen veel certificaten behaald."
Antoinise Kemp

Student HBO Rechten

Klassikaal: eigentijdse combinatie van flexibiliteit, structuur én persoonlijk contact

Ligt klassikaal studeren jou toch het meest? Kies dan voor klassikaal studeren bij de LOI. Onze klassikale opleidingen staan garant voor een efficiënte manier van studeren. Ze zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven. Dus: al het goede van studeren bij de LOI, met inspirerende bijeenkomsten én veel ruimte voor inbreng van je eigen werksituatie.  

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen, onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen.
 • En natuurlijk: onze online leeromgeving met slimme online tools voor extra ondersteuning en overzicht.

Studiemethode

Erkende kwaliteit

Een opleiding is een belangrijke investering in je toekomst en vraagt ook om een serieuze investering in tijd en geld. Dan móet het dus ook wel goed zijn en het beoogde resultaat opleveren.
De LOI beseft dat als geen ander. De hele organisatie is er dan ook op gericht om kwaliteit af te leveren en waar mogelijk op te leiden voor erkende diploma’s. Hiertoe selecteert de LOI alleen de beste docenten, zijn de volledige MBO- en HBO-opleidingen op alle fronten erkend – bijvoorbeeld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) – én onderhouden we naast de overheid tevens nauwe contacten met brancheorganisaties, exameninstanties en het bedrijfsleven. Zo zorgen we voor een perfecte aansluiting van de opleidingen op de examens én op de arbeidsmarkt en haal je dus een optimaal rendement uit je investering.

 NVAO Ministerie van OCW

NEMASAssociatie voor praktijkexamensEXIN

Alles over de kwaliteit

Betaalbaar lesgeld

Kwalitatief hoogstaand onderwijs toegankelijk maken voor iedereen vraagt natuurlijk ook om betaalbaar lesgeld en transparante kosten. Een opleiding bij de LOI is dan ook niet alleen een kwalitatieve maar ook een voordelige keuze. Daarbij kun je gespreid betalen én betaal je alleen lesgeld voor de duur van de opleiding. Ook je examenkosten kun je veelal in termijnen voldoen.

Is de opleiding nog niet afgerond? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen. Dit geldt altijd voor minimaal zes maanden en loopt bij sommige opleidingen op tot twee jaar. Je behoudt in die periode kosteloos het recht op correctie en begeleiding én toegang tot alle online studietools.

 • Voordelig lesgeld
 • Gespreid betalen
 • Geen verborgen kosten
 • Langer studeren zonder extra kosten
 • Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Altijd een passende opleiding

Iedereen heeft zijn eigen kennisniveau, werkervaring en ambities om door te groeien. De LOI biedt vrijwel altijd een opleiding die daarbij past. We kunnen je in nagenoeg elk vakgebied helpen met je carrière. En op elk niveau. Bijvoorbeeld met een erkende HBO bacheloropleiding. Of juist met kortere trajecten en cursussen, die je vaak weer als vrijstelling kan inbrengen in zo’n  langer HBO- of MBO-opleidingstraject. Maar ook als je voor werk of privé gericht bepaalde vaardigheden wilt bijleren, kun je bij de LOI terecht.

Master

Een kortdurende masterclass of volledige masteropleiding? LOI Hogeschool heeft de opleiding die aansluit bij je wensen en ambitie. De opleidingen zijn sterk praktijkgericht en direct toepasbaar.

Bekijk het aanbod

HBO

LOI Hogeschool biedt ruime keuze uit volledige, erkende HBO-bacheloropleidingen en korte HBO-programma’s in elke richting. Evenals diverse Post-bachelors en het grootste aanbod Associate degrees van Nederland.

Bekijk het aanbod

MBO

De LOI biedt ruime keuze uit volledige, erkende MBO-opleidingen (niveau 2 t/m 4), en korte MBO-programma’s en MBO-basisopleidingen in elke richting. Evenals MBO Certificeerbare eenheden en MBO-losse modules. 

Bekijk het aanbod

Beroepsgerichte cursussen

De LOI biedt meer dan 350 beroepsgerichte cursussen in elke richting en een breed aanbod aan taalcursussen. Altijd met professionele begeleiding en goede aansluiting op de praktijk.

Bekijk het aanbod

Hobby en vrije tijdcursussen

De LOI heeft een zeer divers aanbod van hobby en vrije tijdcursussen, inclusief de nieuwste cursussen volgens de laatste trends. De cursussen zijn geschikt voor iedereen en veelal met gratis materialen en andere leuke extra’s.

Bekijk het aanbod

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

LOI Kidzz

Niet alleen volwassenen hebben de behoefte en capaciteiten om zich verder te ontwikkelen. Dat begint natuurlijk al bij onze kinderen. Soms kunnen ze net wat extra oefening of ondersteuning gebruiken, om er op school alles uit te halen. Of kunnen én willen ze net even een tandje sneller of meer diepgang dan hun medeleerlingen; gewoon omdat ze het in zich hebben en zich anders gaan vervelen. En hoe handig is het, als je al met tien vingers blind kan typen als je naar de middelbare school gaat? Of als je spelenderwijs de basis hebt gelegd voor een vreemde taal, net op die leeftijd dat je alles super snel in je opneemt? De cursussen van LOI Kidzz sluiten hier naadloos op aan en hebben als uitgangspunt dat leren leuk is – leuk móet zijn. Daarom zijn ze niet alleen ontwikkeld in samenwerking met onderwijsdeskundigen, maar ook door game-experts. Elke cursus is een avontuur, met een spannend verhaal, uitdagende oefeningen en motiverende games. Voor kinderen de ideale manier om die kennis en vaardigheden op te doen, die bij hun interesses en capaciteiten passen, om het beste uit zichzelf te halen én … te leren dat leren écht heel leuk kan zijn.

Bekijk alle cursussen voor kinderen

Werken bij de LOI

Als één van de bekendste opleiders van Nederland is de LOI ook een aantrekkelijke werkgever. Werken bij de LOI betekent werken bij een professionele organisatie in een prettige, open en informele sfeer. De LOI bindt graag de beste mensen aan zich en biedt functies in vele interessante disciplines, van onderwijsontwikkeling tot financiën, van marketing tot IT. En ben je bij ons aan de slag, dan zorgen we natuurlijk dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je vak. Wil je als MBO-student stage lopen bij de LOI? De LOI is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend als officieel leerbedrijf voor MBO-studenten.

Meer informatie en vacatures

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen