Toon 0 resultaten

100 jaar LOI: Van een cursus boekhouden tot één van de grootste opleiders

Al 100 jaar voorop in onderwijs

De LOI bestaat in 2023 precies 100 jaar! Dat heuglijke feit laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan en daarom vieren we tijdens dit bijzondere jaar op verschillende momenten feest. Het blauwe LOI hart klopt meer dan ooit. Wat begon met een cursus boekhouden is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste opleiders van Nederland.

100-jarig jubileum

De LOI loopt al 100 jaar voorop in onderwijs en maakt hét verschil in opleiden door kwalitatief hoogwaardig onderwijs te maken voor iedereen. Maar hoe zijn we eigenlijk begonnen? Wat zijn de mijlpalen? En wat vertellen (oud) studenten over ons? Genoeg bijzondere momenten om bij stil te staan en te delen. Bekijk de tijdlijn met alle hoogtepunten van de afgelopen eeuw, de legendarische LOI-reclames en kom samen met ons in de feeststemming!

Mijlpalen LOI

Jaarlijks volgen bijna 100.000 mensen een opleiding bij de LOI. Wij zijn trots en dankbaar dat we studenten nu al 100 jaar helpen bij het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Maar elk succesverhaal is ergens begonnen. Wist je dat de heer I. J. Sloos op 23-jarige leeftijd begon met één cursus Boekhouden? Inmiddels hebben we een heel divers aanbod en bieden we vandaag de dag bijna 1.000 cursussen en opleidingen op alle niveaus.

Meer weten? Bekijk onze geschiedenis in detail

1923 – De allereerste thuisstudie van Nederland
De heer I. J. Sloos start op 13 februari 1923 de LOI, toen nog onder de naam Het Instituut voor Handelswetenschappen. De allereerste thuisstudie van Nederland is geboren: een schriftelijke cursus boekhouden.

1941 – De oprichting van de Leidse Onderwijsinstellingen
Het pakket aan opleidingen groeit en in 1941 richt het Instituut voor Handelswetenschappen samen met het Nederlandsch College voor Algemene Studieleiding de Leidse Onderwijsinstellingen op.

1943 – Een bijzondere studente: Margot Frank
Ook tijdens de oorlogsjaren wilden mensen blijven leren. Margot Frank bestelt in 1943 onder de naam van helpster Bep Voskuijl vanuit het Achterhuis een schriftelijke cursus Latijn bij de LOI. “Hij is zeker blij dat hij zo'n knappe leerlinge gekregen heeft,” schrijft Anne in haar dagboek.

1953 – De L.O.I.-phone
In 1953 introduceerde de LOI een eigen bandrecorder ‘de L.O.I.-phone’ om het talenonderwijs te ondersteunen. Heel vooruitstrevend! En een handige manier om eindeloos te oefenen met het vakantievocabulaire: bonjour, où est le camping?

1970 – Gouden plaat
In 1970 scoorde Shocking Blue een enorme hit met Venus. De lp waar het nummer op staat behaalde dat jaar een gouden status. Dat willen wij ook, dacht LOI-directeur Ter Wee. De LOI verkocht duizenden platen, banden en cassettes bij alle talencursussen. En zo geschiedde: op het kantoor van de LOI prijken nog steeds twee gouden platen uit '70 en '74.

1982 - Computerles
In 1982 wordt het woord Internet voor het eerst gebruikt en dat de computer een stempel gaat drukken op het dagelijks leven dringt langzaam door. Ook de LOI ziet dat en geeft cursisten bij hun opleiding 'Microcomputers en BASIC' een eigen computer.

1996 – Oprichting LOI Hogeschool
In 1996 wordt LOI Hogeschool geopend door de toenmalige minister van OCW. Velen dachten toen dat het onmogelijk was om 'op afstand' een HBO-opleiding met succes te kunnen doorlopen. De LOI bewees dat het met haar methode wel degelijk goed kon.

2007 - Alle HBO-opleidingen NVAO-geaccrediteerd
Alle opleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. LOI Hogeschool is de eerste afstandsopleider met NVAO-geaccrediteerde HBO-opleidingen. Een NVAO-accreditatie is hét bewijs dat de HBO-opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluiten op de arbeidsmarkt en ook nog eens internationaal erkend zijn.

2009 - Introductie competentiegericht MBO-onderwijs
Vooruitlopend op het besluit van OCW, introduceert de LOI al in 2009 de eerste competentiegerichte MBO-opleidingen. De opleidingen worden zo nóg beter afgestemd op de wensen van de arbeidsmarkt.

2011 - De LOI introduceert klassikaal studeren
Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken) vormen de kern en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een effectieve studiemethode voor professionals die zich verder willen ontwikkelen.

2014 - LOI Hogeschool behaalt het ITK-keurmerk
De NVAO heeft LOI Hogeschool als eerste en enige particuliere hogeschool hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg toegekend en bovendien op álle punten positief beoordeeld. Dit bewijst dat LOI Hogeschool de kwaliteit van haar opleidingen volledig kan garanderen.

2020 – LOI Klassikaal+ LOI introduceert Klassikaal+
Dit is de nieuwste, meest flexibele manier van klassikaal studeren. LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

2020 – LOI Hogeschool behaalt opnieuw het ITK-keurmerk
Begin 2020 kreeg LOI Hogeschool opnieuw voor zes jaar het ITK-keurmerk toegekend. Een keurmerk dat je zeker niet zomaar krijgt!

2020 – LOI wordt overgenomen door Salta Group
De LOI maakt onderdeel uit van de divisie Online Education van Salta Group. We delen dezelfde missie; leven lang ontwikkelen voor iedereen mogelijk maken.

2023 – 100-jarig jubileum van de LOI
De LOI bestaat maandag 13 februari 2023 precies 100 jaar!

LOI logo's door de jaren heen

Al 100 jaar voorop in onderwijs

De LOI is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen onderwijs moet kunnen volgen, onafhankelijk van tijd, plaats en tempo. Flexibel en toegankelijk onderwijs zit dan ook in ons DNA. Ons onderwijs is op alle fronten erkend. Met een opleiding bij de LOI ben je verzekerd van goed onderwijs bij een betrouwbare opleider. Studenten behalen dan ook een diploma dat herkend en gewaardeerd wordt op de (internationale) arbeidsmarkt.

Legendarische LOI-reclames

De legendarische reclames van de LOI. Wie kent ze niet? De reclames met Wouter, Merel, Mees en Bolo mogen uiteraard niet ontbreken. Deze maakten heel wat tongen los in het land. Ook de ‘Nederland wordt steeds slimmer’-reclames kun je je vast goed herinneren. Bekende Nederlanders als Appie Baantjer en bekende (ex) strafpleiter Bram Moszkowicz maken hun opwachting. Laatstgenoemde sleept met zijn filmpje zelfs de eerste prijs van de maandverkiezing voor de Gouden Loekie in de wacht. Daarna volgt de ‘Groei door campagne’ en in 2022 zijn we gestart met onze nieuwste campagne: ‘Wordt het niet eens tijd voor LOI?’.

Meer zien? Check YouTube

Studenten over de LOI

LOI-opleidingen zijn speciaal ontworpen voor volwassenen met een druk leven en vaak al de nodige werkervaring of diploma’s. Alles is er op gericht om jou de flexibiliteit te bieden die je nodig hebt. Maar wat vinden onze studenten nou eigenlijk van studeren bij de LOI? Ze vertellen je graag meer over hun ervaring.

“Je bent echt heel flexibel! Door bekkeninstabiliteit kon ik geen examens afleggen maar wél alvast thuis achter mijn laptop verder met de opdrachten!”

Shoelaisia Doelare (student HBO-bachelor Management - specialisatie HRM)

“De LOI helpt mij bij het doen van examens. Ze zorgen dat er aanpassingen zijn waardoor ik met alternatieve opdrachten modules kan afronden.”

Freek Felet (student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design)

“Natuurlijk moet je voor een thuisstudie wel zelf de discipline opbrengen, maar de LOI doet zijn uiterste best om je daarbij te helpen.”

Tim Huider (student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design)

“De flexibiliteit die de opleiding biedt, is een groot voordeel. En veel onderwerpen hebben direct te maken met de praktijk.”

Anne Hendriks-Bunt (student HBO Verpleegkunde verkort - LOI Zakelijk/Bender)

“De LOI was voor mij een logische keuze. Door mijn medische achtergrond is het heel prettig om een opleiding te kunnen volgen die maximaal flexibel is.”

Anthony Berrenstein (student MBO Bedrijfsadministrateur)

“De afwisseling van online en in de klas is ideaal. Ik had bijvoorbeeld al snel een maatje waarmee ik omga en opdrachten bespreek.”

Hennie Huis (student HBO-programma Verpleegkunde)

Wordt het niet eens tijd voor LOI?

De LOI is sinds de oprichting in 1923 uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste opleiders van Nederland. Er volgen jaarlijks bijna 100.000 studenten een opleiding bij de LOI. Natuurlijk is de LOI de afgelopen eeuw flink veranderd, maar sommige dingen veranderen nooit. Zo is de LOI ook vandaag de dag druk bezig om een leven lang ontwikkelen mogelijk te maken voor iedereen. Dus: Wordt het niet eens tijd voor LOI? Want bij de LOI studeer je op de meest flexibele manier.

Vind je opleiding in 4 stappen