beroepsgerichte cursussen

Dé voorbereiding op de praktijk

"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."
Nathalie Veenhuijzen,
Studente Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen

Dé voorbereiding op de praktijk

"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."
Nathalie Veenhuijzen,
Studente Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen

Cursussen in meer dan 30 verschillende vakgebieden

Bij de LOI weet je wat je krijgt: goed onderwijs bij een bekend instituut. En dat merk je. Je wordt snel en doelgericht opgeleid in de gekozen richting en de kennis die je opdoet is direct toepasbaar in de praktijk. De LOI biedt bovendien keuze uit klassikaal of thuis studeren. Daarbij krijg je, ongeacht je keuze, van start tot diploma begeleiding van de beste docenten.

En maakt een examen deel uit van de cursus, dan word je daar uitgebreid op voorbereid. Reken maar dat je het diploma haalt.

  • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
  • Altijd met professionele begeleiding
  • Goede aansluiting op de praktijk
  • Ook voor erkende diploma’s van o.a. NIMA, NEMAS en EXIN

NEMAS Associatie voor praktijkexamens EXIN NIMA

Kies je cursus

Naast de beroepscursussen biedt de LOI ook cursussen waarmee je je voorbereidt op een eigen zaak, je diploma middelbaar onderwijs haalt, een taal leert of je verdiept in een leuke hobby. Maak hieronder je keuze.

Eigen zaak

Droom je van een eigen zaak? Maak dan nu werk van die droom en schrijf je in voor een opleiding die je perfect voorbereidt op het starten én runnen van je eigen bedrijf. De LOI biedt meer dan 25 verschillende cursussen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Naar de opleidingen

Hobbycursussen

Ben je op zoek naar een leuke cursus om te volgen in je vrije tijd? Kies dan een van onze hobby en vrijetijdcursussen. Met inspirerend lesmateriaal, een docent die je tips en feedback geeft en vaak gratis praktijkdagen en handige extra’s. Er zijn meer dan 70 cursussen, jouw cursus zit er zeker bij. Schrijf je vandaag nog in en ga meteen aan de slag!

Naar de hobbycursussen

Talen

Leer nu je favoriete taal met een taalcursus van de LOI. Er is keuze uit meer dan 40 talen op diverse niveaus. Of je nu een taal wilt leren voor op het werk, voor op vakantie, of gewoon omdat je het leuk vindt. Jouw cursus zit er zeker bij!

Naar de opleidingen

Voortgezet onderwijs

Met deze opleidingen behaal je een officieel VMBO-, HAVO- of VWO-diploma of -deelcertificaat. Je wordt opgeleid voor het Staatsexamen en je diploma heeft exact dezelfde waarde als een diploma uit het regulier onderwijs. Je ontvangt een uitgebreid lespakket en krijgt van start tot diploma persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.

Naar de opleidingen

"Ik wilde graag nog meer leren, als ik maar wel kon blijven werken"
Henri van de Ruitenbeek

Financieel manager Prominent Zitcomfort

Lees het interview
"Ik wilde graag nog meer leren, als ik maar wel kon blijven werken"
Henri van de Ruitenbeek

Financieel manager Prominent Zitcomfort

Lees het interview

Nu Nationale Tijdschriftenbon cadeau

Schrijf je nu in en ontvang een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,-. Daarmee heb je keuze uit meer dan 350 tijdschriftabonnementen, zoals Linda., Reiz&magazine, TopGear of VT Wonen. Je favoriete tijdschrift zit er zeker bij!

Lees verder

Nationale Tijdschriftenbon

Nog dagen!

Laatste dag!

Wegens succes verlengd!

LOI Klassikaal

- Meer dan 350 klassikale opleidingen.
- Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
- Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod
LOI Klassikaal

- Meer dan 350 klassikale opleidingen.
- Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
- Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod

Studieadvies en contact

Bel 071 - 545 1234

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag studieadviesgesprek aan

Kwaliteitsgarantie

Bij de LOI staat kwaliteit voorop. De opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel geaccrediteerd op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. En is de kwaliteitsborging van LOI MBO College onlangs als ‘goed’ beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs.

Lees meer

Studiemethode

Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Professionele begeleiding

Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In de gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de gids binnen enkele dagen thuis.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest

Twijfel je welke richting je op wilt of welke opleidingen en beroepen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis beroepsinteressetest kom je er snel achter. Deze test is een van de nauwkeurigste beroepsinteressetests van Nederland die op dit moment op internet te vinden is.

Doe de beroepsinteressetest

Beroepsinteressetest