Toon 0 resultaten

Erkend MBO en HBO voor de gezondheidszorg, flexibel én op maat

 

Erkend MBO en HBO voor de gezondheidszorg, flexibel én op maat

 

De veranderende wetgeving en vraag in de gezondheidszorg maken het voor zorgprofessionals belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. LOI Zakelijk helpt zorginstellingen graag bij de groei van hun medewerkers én andere uitdagingen.

LOI Zakelijk denkt in mogelijkheden én vanuit de vragen van zorginstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het vormgeven van een Leven Lang Ontwikkelen. Hoe kunt u het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid over de eigen loopbaan stimuleren? Hoe kunt u zorgprofessionals verzelfstandigen of de kwaliteit van zorg verbeteren? En hoe kunt u omgaan met het tekort aan verpleegkundigen? Daarnaast ondersteunt LOI Zakelijk graag bij het in kaart brengen van de behoefte van uw zorginstelling en zetten we dit naar wens graag om in een flexibel programma op maat.

Daarom LOI Zakelijk
  • Hulp bij het vormgeven van trajecten die zij- en doorstroom van professionals stimuleren.
  • Ondersteuning bij werving van nieuwe medewerkers.
  • Volledig erkend en geaccrediteerd MBO- en HBO-onderwijs.

Neem vrijblijvend contact op

LOI Zakelijk helpt u graag bij het oplossen van uw opleidingsvraagstukken. Door in een vroeg stadium met u om de tafel te gaan, brengen we de opleidingsbehoefte en het startniveau van de deelnemers haarfijn in kaart. Eventueel in samenwerking met partners gespecialiseerd in EVC-trajecten. Op deze manier zijn we in staat een passend advies en opleidingsprogramma aan te bieden.

Meer weten of een vrijblijvend advies? Maak nu een afspraak, wij helpen u graag om uw vragen om te zetten naar actie in de praktijk.

Maak nu een afspraak

Uw eigen, erkende maatwerkopleiding

Snel meer of hoger gekwalificeerd zorgpersoneel op de werkvloer? Met een flexibel en/of opmaatgemaakt traject worden uw medewerkers in korte tijd bij-, op- of omgeschoold. Lees er alles over in de flyer.

Vraag nu aan

Alles over de zij-instroomtrajecten

Door o.a. het grote tekort aan gediplomeerde verpleegkundigen, heeft LOI Zakelijk al met verschillende zorginstellingen succesvolle zij-instroomtrajecten ontwikkeld. Deze unieke opleidingsprogramma’s zijn speciaal ontwikkeld voor het werven van nieuwe zorgprofessionals én het opleiden van de verpleegkundige van de toekomst. Alle volledig erkende MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn op maat te maken. En het is zelfs mogelijk om uw specifieke situaties en doelstellingen te verwerken in geaccrediteerde MBO- en HBO-programma’s.

Het voortraject

Voordat zij-instromers zich kunnen inschrijven, volgt er eerst een voortraject. Tijdens dit unieke voortraject ervaart de potentiele zij-instromer of de gezondheidszorg daadwerkelijk iets voor hen is. Tegelijk is het voor de zorginstelling een goede manier om zeker te zijn dat de toekomstige medewerker het werk in de zorg aankan. Deze wederzijdse investering in een gedegen kennismaking voorafgaand aan de opleiding, betekent voor zorginstellingen zeer gemotiveerde, enthousiaste en loyale medewerkers en veel minder uitval.

De opleiding

Indien het voortraject en de daaropvolgende selectieprocedure succesvol wordt doorlopen, start de opleiding waarin werken en leren wordt gecombineerd. Tijdens de opleiding is de zij-instromer al bij uw zorginstelling in dienst. En na succesvolle afronding kan de zorgprofessional direct als gekwalificeerd werknemer aan de slag.

Voorbeeld traject Zorgbalans en Spaarne Gasthuis

LOI Zakelijk is samen met ziekenhuis het Spaarne Gasthuis en ouderenzorgorganisatie Zorgbalans een uniek opleidingstraject voor zij-instromers gestart waarmee de belangrijke barrière, namelijk het wegvallen van inkomenszekerheid, is weggevallen. We zijn er trots op hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van de personeelstekorten in de zorg. Dit traject heeft voor deze zorginstellingen tot nu toe geleid tot 55 nieuwe verpleegkundigen in opleiding met 0% uitval.

Voorbeeld initiatief Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg

Vanuit het initiatief Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg heeft LOI Zakelijk de vraag gekregen om het onderwijs aan te laten sluiten bij dit gedachtegoed. Met Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs leiden we nu zij-instromers en doorstromers via een praktijkroute op tot HBO-verpleegkundigen. De geaccrediteerde opleiding wordt continu verrijkt met onderwerpen die vanuit de praktijk aangedragen worden, zoals welzijn, zorginnovatie en Dominica.

Voorbeeld traject GGZ Rivierduinen

Samen met LOI Zakelijk biedt GGZ Rivierduinen een flexibel opleidingstraject voor zij-instromers. Deelnemers zijn direct inzetbaar op de werkvloer en ontvangen meteen een salaris. Daarnaast volgen zij via de LOI een erkende opleiding tot verpleegkundige. Het programma hiervan is aangepast om nog beter aan te sluiten bij deze organisatie. Een traject met veel voordelen voor werkgever én werknemer!

In de video maakt u kennis met een van de deelnemers.

"Er mogen geen barrières meer zijn voor mensen die naar de zorg willen overstappen"
Sophie Kramer (Zorgbalans) en Hélène de Groot (Spaarne Gasthuis)

Lees het interview
"Er mogen geen barrières meer zijn voor mensen die naar de zorg willen overstappen"
Sophie Kramer (Zorgbalans) en Hélène de Groot (Spaarne Gasthuis)
Lees het interview

Opleidingen in de Gezondheidszorg en Welzijn

LOI Zakelijk staat voor onderwijs dat zich aanpast aan de student – uw medewerker – in plaats van andersom. Daarom bieden wij de flexibiliteit die nodig is om een opleiding sneller en efficiënter met succes te doorlopen. Bij de LOI kan dat met volledig erkend en geaccrediteerd MBO- en HBO-onderwijs, verkorte programma’s voor afgestudeerden en ook met diverse cursussen.

Opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn

Inspiratie

"We móéten ons voorbereiden op de grote zorgvraag"

Interview met Ariënne Doedes, Programmamanager Hoger onderwijs.

"De flexibiliteit van LOI Zakelijk past bij ons"

Interview met Iris Zwanink (Bender) en Anne Hendriks-Bunt (studente)

Lees het interview

"LOI Zakelijk biedt doorslaggevende pluspunten"

Interview met Brigit Zwartendijk, hoofd opleidingen LUMC

Een oriënterend gesprek, vragen of advies?

Wilt u weten wat LOI Zakelijk voor úw organisatie kan betekenen, hebt u een opleidingsvraagstuk of wilt u een groep medewerkers laten opleiden? Joni Waagmeester, onze Adviseur Leren en Ontwikkelen - Specialisatie Gezondheidszorg, is u graag van dienst. Eventueel werken we tevens samen met partners, gespecialiseerd in EVC-trajecten, om u een perfect passend advies én opleidingsprogramma te bieden. 

Neem nu contact op