Toon 0 resultaten

Erkend MBO en HBO voor de gezondheidszorg, flexibel en op maat

 

Erkend MBO en HBO voor de gezondheidszorg, flexibel en op maat

 

De veranderende wetgeving en vraag in de branche maken het voor zorgprofessionals belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Het vertrekpunt is daarbij voor iedereen anders. Wilt u uw medewerkers opleiden, maar vraagt u zich af of een standaardopleiding wel de beste keuze is? Of kunt u uw medewerkers niet missen op de werkvloer?

De MBO- en HBO-opleidingen van de LOI bieden u de oplossing. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. Volledig erkend en helemaal op maat te maken. Het is zelfs mogelijk om uw specifieke situaties en doelstellingen te verwerken in geaccrediteerde MBO- en HBO-programma’s.

Uw gesprekspartner voor elk opleidingsvraagstuk

LOI Zakelijk helpt u graag bij het oplossen van uw opleidingsvraagstukken. Door in een vroeg stadium met u om de tafel te gaan, brengen we de opleidingsbehoefte en het startniveau van de deelnemers haarfijn in kaart. Eventueel in samenwerking met partners gespecialiseerd in EVC-trajecten. Op deze manier zijn we in staat een passend advies en opleidingsprogramma aan te bieden.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Meer weten of een vrijblijvend advies? Maak nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Maatwerk toegesneden op uw praktijk

Wanneer de leerdoelen zijn vastgesteld, bekijkt u samen met uw LOI-opleidingsadviseur de mogelijkheden. Een opleidingsprogramma dat op maat wordt gemaakt, blijkt in veel gevallen een goede optie te zijn. Met daarin trainingen gericht op de eigen organisatie. Het is onze ervaring dat het terugzien van de persoonlijke werksituatie in de opleiding voor deelnemers sterk motiverend werkt.

Erkende MBO- en HBO-opleidingen met bedrijfsspecifieke cases

Het is ook mogelijk om uw specifieke bedrijfssituatie en doelstellingen te verwerken in geaccrediteerde MBO- en HBO-programma’s. Hierin is LOI Zakelijk uniek. Een dergelijke aanpak is inmiddels veelvuldig met succes toegepast. Onder meer bij opleidingen voor de gezondheidszorg.

Een opleiding volgen naast het werk

Alle LOI-opleidingen zijn flexibel te volgen. Bijeenkomsten worden gehouden op verschillende locaties en tijdstippen. Uw medewerkers krijgen actieve en individuele begeleiding van topdocenten en coaches die als geen ander weten te inspireren en motiveren. Daarnaast studeren deelnemers zelfstandig op zelfgekozen tijdstippen.

Efficiënt en doelgericht

Door deze flexibele studiemethode, eventueel gecombineerd met een opleidingstraject op maat, kunnen uw medewerkers een opleiding grotendeels buiten werktijd volgen. Ook bij onregelmatige diensten. Uw medewerkers volgen een erkende opleiding op een efficiënte, doelgerichte manier zodat ze voor de organisatie volledig inzetbaar blijven.

Ook advies over subsidies, outplacement en meer

Naast partners waarmee we samenwerken voor EVC’s (Erkenning Verworven Competenties) en assessments, kan LOI Zakelijk u bijvoorbeeld in contact brengen met specialisten die u kunnen adviseren over mogelijke subsidies en het aanvragen daarvan, outplacementbureaus en adviseurs voor werving en selectie. Door onze nauwe samenwerkingsverbanden kunnen verschillende trajecten binnen uw organisatie naadloos op elkaar worden aangesloten.

Gegarandeerde kwaliteit

De LOI staat met ruim 90 jaar ervaring garant voor kwaliteitsopleidingen. We bieden erkende opleidingen die voldoen aan de meest actuele kwaliteitseisen. De opleidingen worden beoordeeld volgens dezelfde strenge standaarden als bekostigd onderwijs. 

Aantrekkelijk geprijsd en ruime subsidiemogelijkheden

Het collegegeld is bij veruit de meeste van onze opleidingen inclusief alle benodigde studiematerialen. Bovendien geldt een kostenvrije doorloop inclusief docentenbegeleiding en gebruik van andere studiefaciliteiten mocht uw medewerker meer studietijd nodig voor de opleiding. Dit geldt voor de thuisstudies én klassikale opleidingen en maakt een opleiding bij LOI Zakelijk ook wat betreft de prijs zeer aantrekkelijk.

Studiekosten zijn bovendien 100% fiscaal aftrekbaar. Daarbij is er een aantal aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden

De overheid erkent het belang van scholing. Daarom zijn er diverse regelingen die het volgen van onderwijs financieel aantrekkelijker maken. LOI Zakelijk adviseert u van welke subsidies u als werkgever gebruik kunt maken en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van mogelijke subsidies.

Stagefonds Zorg (tot € 2.700,- per studiejaar)

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De opleiding valt onder categorie A. De maximale subsidie is € 2.700,- per studiejaar.
Lees meer op www.stagefondszorg.nl.

HBO-opleidingen van LOI Hogeschool

  • LOI Hogeschool heeft als enige particuliere hogeschool het overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg ‘ITK' toegekend gekregen en is daarbij op alle punten positief beoordeeld. 
  • Alle HBO-bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dit bewijst dat de opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en internationaal erkend zijn.
  • De opleiding HBO Verpleegkunde verkort is grotendeels gebaseerd op CanMEDS-rollen en the Body of Knowledge and Skills uit het opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020.
  • De basisvakken (minoren) zijn breder ingevuld dan voorgeschreven.
  • Keuze uit drie verdiepingsminoren: Algemene -, Maatschappelijke - en Geriatrie en gerontologie.

Bekijk de HBO-opleidingen

HBO-bacheloropleidingen
Korte HBO-programma's

Erkende MBO-opleidingen op niveau 3 en 4

  • De Inspectie van het Onderwijs heeft de kwaliteitsborging van het LOI MBO College de hoogst haalbare beoordeling gegeven. 
  • De MBO Verpleegkundige - en MBO Verzorgende IG opleidingen zijn opgebouwd volgens de nieuwste kwalificatiedossiers en voldoen aan alle wettelijke eisen, zoals de Wet BIG.
  • De opleidingen zijn ontwikkeld in overleg met de branche en sluiten aan op actuele opleidingsbehoeften, bijvoorbeeld met het keuzedeel Zorginnovaties en technologie.
  • Er wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff.

Bekijk de MBO-opleidingen

MBO-opleidingen (volledig)
Kort MBO
MBO-basisopleidingen
MBO-modules

Efficiënter opleiden dankzij een ervaringscertificaat

Voor het waarderen van competenties van medewerkers en deze laten vastleggen in een EVC-certificaat (Erkenning Verworven Competenties) werkt LOI Zakelijk samen met verschillende EVC-bureaus. We adviseren u graag bij het maken van een keuze. Met het ervaringscertificaat zijn de competenties, waarover de betrokken werknemer beschikt, erkend en direct aantoonbaar. Dat biedt voordelen voor zowel uw organisatie als uw werknemer. Zo kan de werknemer bijvoorbeeld een korter programma volgen en versneld een diploma behalen.

Meer informatie

De keuze van vele bedrijven

LOI Zakelijk is een van de grootste zakelijke opleiders van Nederland. We mogen bedrijven en organisaties als KPN, ABN Amro, de Belastingdienst, het Ministerie van Defensie en vele gemeenten in Nederland tot onze klanten rekenen. Ook voor grote ziekenhuizen en zorginstellingen zoals het LUMC, het Westfriesgasthuis en de MC Groep leiden we onder meer veel verpleegkundigen en verzorgenden op. Bovendien vinden ondernemers in het MKB die willen innoveren, versterken en groeien, in LOI Zakelijk een ideale opleidingspartner.

Lees hier de ervaringen van onze klanten

"Er mogen geen barrières meer zijn voor mensen die naar de zorg willen overstappen"

Het Spaarne Gasthuis, ouderenzorgorganisatie Zorgbalans en LOI Zakelijk hebben de handen ineen geslagen en een volledig nieuwe aanpak ontwikkeld voor het werven en opleiden van de verpleegkundige van de toekomst. Hélène de Groot en Sophie Kramer lichten toe. Lees verder

Sophie Kramer (Zorgbalans, links) en Hélène de Groot (Spaarne)

"LOI Zakelijk biedt maatwerk, met doorslaggevende pluspunten"

Brigit Zwartendijk, hoofd opleidingen LUMC: “Deze flexibele oplossingen én het snelle schakelen als er aanpassingen nodig zijn, maken van de LOI een goede opleider in dit traject voor ons.” Lees verder

Brigit Zwartendijk

"De flexibiliteit van LOI Zakelijk biedt ons veel voordelen"

Linda Koch, Adviseur Vakopleidingen Westfriesgasthuis: “We wisten dat de LOI onlangs een heel goede accreditatie hadden gekregen voor hun HBO-bacheloropleiding Verpleegkunde.” Lees verder

Linda Koch

"Onze medewerkers volgen de opleiding HBO-V op een efficiënte manier"

Jeanette Aukes, hoofd opleidingen MC Groep: “Wij hebben gezocht naar een organisatie die de opleiding efficiënter en meer op maat kon aanbieden. Die hebben we gevonden in LOI Hogeschool.” Lees verder

Jeanette Aukes

"Geef medewerkers zelf de verantwoordelijkheid over hun ontwikkeling"

Wim Sillevis Smitt, hoofd PO&O IJsselland ziekenhuis: “We hebben voor de LOI gekozen van vanwege het zeer brede aanbod, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid flexibel te kunnen studeren buiten werktijd.” Lees verder

Wim Silevis Smitt

"Veel opleiders bieden verkorte HBO-trajecten aan, maar deze zijn vaak veel te breed"

Tannie van Galen-Frings, coördinator praktijkopleidingen PCSOH: “De opleiding van LOI Zakelijk sprak ons erg aan. Mede, doordat deze goed is afgestemd op de werksituatie en het feit dat er voldoende ruimte is voor eigen inbreng." Lees verder

 

Tannie van Galen

Nieuws

Succesvol zij-instroomproject voor verpleegkundigen

De unieke samenwerking tussen LOI Zakelijk, Spaarne Gasthuis en Zorgbalans blijkt een groot succes. Het aantal aanmeldingen voor het opleidingstraject waarmee zij-instromers opgeleid worden tot MBO-verpleegkundigen is dan ook groot. In het artikel uit het Haarlems Dagblad vertellen de initiatiefnemers van beide zorginstellingen meer over het traject én komen vier deelnemers aan het woord.

Artikel in het Haarlems Dagblad

Opleidingstrajecten LOI Zakelijk in Haarlems Dagblad

Mogen wij u uitnodigen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie, hebt u een opleidingsvraagstuk of weet u al welke opleiding u wilt bieden aan uw medewerkers? In elke fase van opleidingstraject kunnen onze accountmanagers u adviseren. Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail via het onderstaande formulier. We zijn u graag van dienst.

Neem contact op