Toon 0 resultaten

Maximaal rendement op uw investering

 

Maximaal rendement op uw investering

 

Internationalisering, technologische ontwikkelingen en veranderende wetgeving zijn factoren waardoor de omgeving van bedrijven en organisaties voortdurend verandert. Door met opleidingen te investeren in uw medewerkers blijft u de concurrentie voor en houdt u uw organisatie up-to-date. Bovendien zorgt het aanbieden van opleidingen voor motivatie bij uw medewerkers én biedt het hen de kans om te groeien binnen uw organisatie. Daarbij levert een opleidingsprogramma nog meer op. Meer kennis en vaardigheden doen effectiviteit en kwaliteit stijgen, fouten verminderen en kosten dalen. Gezamenlijke opleidingen en trainingen verbeteren ook de onderlinge samenwerking, wat voor nóg meer synergie zorgt.

Wilt u meer informatie over wat LOI Zakelijk kan betekenen voor uw organisatie? Maak nu een afspraak

Aantrekkelijk geprijsd

Het collegegeld is bij veruit de meeste van onze opleidingen inclusief alle benodigde studiematerialen. Ook geldt een kostenvrije doorloop inclusief docentenbegeleiding en gebruik van andere studiefaciliteiten mocht uw medewerker meer studietijd nodig voor de opleiding. Dit geldt voor de thuisstudies én klassikale opleidingen en maakt een opleiding bij LOI Zakelijk ook wat betreft de prijs zeer aantrekkelijk.

Studiekosten zijn bovendien als zakelijke kosten aftrekbaar van de winst. Daarnaast zijn er een aantal aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden

De overheid erkent het belang van scholing. Daarom zijn er diverse regelingen die het volgen van onderwijs financieel aantrekkelijker maken. LOI Zakelijk adviseert u van welke subsidies u als werkgever gebruik kunt maken en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder vindt u enkele subsidies.

Subsidieregeling Praktijkleren HBO (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats)

Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-stagiair op de werkvloer. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar. De regeling geldt voor praktijkleerplaatsen die aansluiten bij de volgende HBO-opleidingen van LOI Hogeschool: Associate degree Media design, HBO Communication and Multimedia Design, HBO Informatica, HBO Technische informatica, HBO Laborant Klinische Neurofysiologie, HBO-bachelor Hartfunctielaborant, HBO-bachelor Longfunctianalist, HBO-bachelor Verpleegkunde en HBO-bachelor Verpleegkunde verkort. NB. Hebt u vragen, wilt u meer weten of een stageplek aanbieden? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over deze regeling? Kijk dan op www.rvo.nl.

Subsidieregeling Praktijkleren MBO (tot € 2.700,- per praktijkleerplaats)

Werkgevers die praktijkleerplaatsen bieden aan medewerkers die een MBO-opleiding volgen via de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) komen in aanmerking voor subsidie. Sinds 1 januari 2022 is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer de medewerker een opleiding via de derde leerweg volgt. Alle MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden via de derde leerweg. De subsidie dient als een tegemoetkoming in de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding tijdens de opleiding. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per gerealiseerde praktijkleerplaats. Onze adviseurs Leren en ontwikkelen vertellen u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de subsidieregeling Praktijkleren
Lees meer over de subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

De SLIM-regeling is door de minister van SZW in het leven geroepen om een leerrijke werkomgeving te stimuleren in het mkb. Zo kunnen werkgevers in het mkb tot € 24.999,- subsidie aanvragen voor activiteiten die gericht zijn op het creëren van een omgeving die klaar is om werknemers zich verder te laten ontwikkelen. Daarnaast zijn er een aantal extra interessante mogelijkheden:

Tot € 2.700,- subsidie voor het aanbieden van een MBO praktijkleerplaats

Werkgevers in het mkb kunnen maximaal € 2.700,- subsidie aanvragen voor het aanbieden van een praktijkleerplaats voor een MBO-student die een opleiding via de derde leerweg volgt. Deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten voor het begeleiden van de student. Alle volledige MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden via de derde leerweg. Het aanvragen van deze subsidie kan ieder jaar van 2 maart 12.00 uur tot en met 31 maart 17.00 uur en van 1 september 09.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur.

Krachten bundelen? Tot € 500.000,- subsidie per samenwerkingsverband

Mkb-ondernemingen, onderwijsinstellingen en andere deskundigen die samenwerken aan activiteiten om een leerrijke omgeving te creëren, kunnen per samenwerkingsverband maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen (maximaal € 200.000,- per samenwerkingspartner). Dit bedrag kan bijvoorbeeld aangevraagd worden voor de ontwikkeling van opleiding. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-ondernemingen. De LOI heeft veel ervaring met het ontwikkelen van opleidingen in samenspraak met werkgevers. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem contact met ons op.

Het aanvragen van subsidie voor een samenwerkingsverband kan jaarlijks van 1 april 9.00 tot 30 juni 17.00.

Alle informatie over de SLIM-regeling en de voorwaarden vindt u op deze website van het ministerie van szw.

Stagefonds Zorg (tot € 2.700,- per studiejaar)

Zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van het Stagefonds Zorg van het ministerie van VWS. De reguliere opleiding valt onder categorie F. De maximale subsidie hiervoor is € 3.800,- per studiejaar, gebaseerd op een totaal van 40 weken stagebegeleiding vanuit de werkgever. De duale opleiding valt onder categorie G. De maximale subsidie hiervoor is 4.400,-. Of dit volledige bedrag kan worden toegekend is afhankelijk van het aantal weken stage en het subsieplafond. Meer weten over de mogelijkheden voor úw organisatie? Onze adviseurs Leren en ontwikkelen denken graag met u mee.

Lees meer op www.stagefondszorg.nl.

Subsidieregeling Taalopleidingen

Bij scholing gericht op het versterken van basisvaardigheden van medewerkers (Nederlandse taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheden) kunnen werkgevers gebruikmaken van een aantrekkelijke subsidieregeling. Via de regeling ‘Tel mee met Taal’ krijgen zij 67% van de kosten vergoed, tot een maximum van maar liefst € 1.500,- per deelnemer. De overheid wil met deze regeling basisvaardigheden op de werkvloer stimuleren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Kijk voor meer informatie over de regeling ‘Tel mee met Taal’ op www.telmeemettaal.nl/subsidie. Let op: Van 1 januari tot en met 28 februari 2023 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid.

Meer rendement met een erkende maatwerkopleiding

U haalt het meeste rendement uit een opleiding die volledig is toegesneden op uw organisatie. Daarom stelt LOI Zakelijk graag een programma op maat samen voor uw medewerkers. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC) en opleidingstrajecten voor zij-instroom behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact en advies

Wilt u weten wat LOI Zakelijk voor úw organisatie kan betekenen, hebt u een opleidingsvraagstuk of wilt u een groep medewerkers laten opleiden? Onze Adviseurs Leren & Ontwikkelen helpen u graag. Eventueel werken we tevens samen met partners, gespecialiseerd in EVC-trajecten, om u een perfect passend advies én opleidingsprogramma te bieden. Bel (071) 545 1876 of neem contact op per e-mail.

Neem contact op

Breed en actueel aanbod

De LOI biedt opleidingen in alle vakgebieden en op ieder niveau. Van korte gerichte programma’s tot volledige en erkende MBO- en HBO-bacheloropleidingen. Uw medewerkers vinden het volledige aanbod op loi.nl.

Bekijk alle opleidingen