voeding

De opleidingen binnen het vakgebied Voeding zijn veelal geaccrediteerd door de BGN, hét bewijs voor kwaliteit. Lees meer
Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

De opleidingen binnen het vakgebied Voeding zijn veelal geaccrediteerd door de BGN, hét bewijs voor kwaliteit. Lees meer
Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

Cursussen

Beroepsgerichte cursussen

Uitgelicht: Gewichtsconsulent (BGN)

De cursus Gewichtsconsulent leert je alles over voeding en het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten. Behaal het officiële diploma om lid te worden van de BGN.

Naar deze cursus

Voeding staat meer dan ooit in de belangstelling

Binnen het vakgebied voeding wordt veel gezegd en beweerd. Het onderwerp voeding staat dan ook zeer in de belangstelling én er is veel over te vinden. Zo vind je online o.a. gemakkelijk informatie over voeding om af te vallen, superfoods om gezonder te worden, voeding voor kinderen met overgewicht, culinaire hoogstandjes, vegan producten, voeding zonder suiker, gluten en E-nummers en ga zo maar door. Maar om écht in de voedingsbranche aan de slag te gaan of je vakkennis aan te vullen, is gedegen kennis noodzakelijk. De opleidingen binnen het vakgebied Voeding van de LOI zijn veelal geaccrediteerd door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland); hét bewijs voor kwaliteit en aansluiting op de (beroeps)praktijk!

De LOI biedt brede praktijkgerichte opleidingen tot korte, aanvullende cursussen binnen het vakgebied Voeding. Van Gewichtsconsulent (BGN), Sportvoeding en Professionele voedingsleer tot de cursus Eigen taartenwinkel starten. Bij elke opleiding kun je rekenen op uitstekende begeleiding van ervaren docenten. Wil je flexibel thuis studeren of klassikaal, met meer houvast? Wat je ook kiest, bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier.

BGN 

Inspiratie

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

De LOI biedt een groot aanbod BGN-geaccrediteerde opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent.

"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"

Interview met Charlotte de Boer, student Gewichtsconsulent (klassikaal).

“Ik startte voor mezelf en heb daar geen spijt van"

Interview met Claudia Sollard, Gewichtsconsulent, bewegingscoach en eigenaresse franchiseformule slimness.nl.

“Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan”

Interview met Nathalie Veenhuijzen, student Gewichtsconsulent.

Flexibel studeren bij de LOI

Een druk leven vraagt om een opleiding die zich aanpast aan jou, in plaats van andersom. Daarom studeer je bij de LOI altijd flexibel. Je bepaalt zelf hoeveel je studeert, wanneer je examen doet en welke begeleiding je nodig hebt. Zo is een opleiding prima te combineren met een baan, een gezinsleven en andere bezigheden. Ontdek hoe het werkt.

Studiegids en advies

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. Heb je behoefte aan een gesprek met een van onze studieadviseurs? Vraag dan gratis een studieadviesgesprek aan op een dag en tijdstip naar keuze. Liever meteen contact? Bel dan .

Service en contact