voeding

De opleidingen binnen het vakgebied Voeding zijn veelal geaccrediteerd door de BGN, hét bewijs voor kwaliteit. Lees meer
Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

Over dit vakgebied
De opleidingen binnen het vakgebied Voeding zijn veelal geaccrediteerd door de BGN, hét bewijs voor kwaliteit. Lees meer
Marianne Kramer

Gewichtsconsulent en voorzitter van de BGN

Cursussen

Uitgelicht: Gewichtsconsulent (BGN)

De cursus Gewichtsconsulent leert je alles over voeding en het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten. Behaal het officiële diploma om lid te worden van de BGN.

Naar deze cursus

Voeding staat meer dan ooit in de belangstelling

Binnen het vakgebied voeding wordt veel gezegd en beweerd. Het onderwerp voeding staat dan ook zeer in de belangstelling én er is veel over te vinden. Zo vind je online o.a. gemakkelijk informatie over voeding om af te vallen, superfoods om gezonder te worden, voeding voor kinderen met overgewicht, culinaire hoogstandjes, vegan producten, voeding zonder suiker, gluten en E-nummers en ga zo maar door. Maar om écht in de voedingsbranche aan de slag te gaan of je vakkennis aan te vullen, is gedegen kennis noodzakelijk. De opleidingen binnen het vakgebied Voeding van de LOI zijn veelal geaccrediteerd door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland); hét bewijs voor kwaliteit en aansluiting op de (beroeps)praktijk!

De LOI biedt brede praktijkgerichte opleidingen tot korte, aanvullende cursussen binnen het vakgebied Voeding. Van Gewichtsconsulent (BGN), Sportvoeding en Professionele voedingsleer tot de cursus Eigen taartenwinkel starten. Bij elke opleiding kun je rekenen op uitstekende begeleiding van ervaren docenten. Wil je flexibel thuis studeren of klassikaal, met meer houvast? Wat je ook kiest, bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier.

BGN 

Flexibel studeren bij de LOI

Een druk leven vraagt om een opleiding die zich aanpast aan jou, in plaats van andersom. Daarom studeer je bij de LOI altijd op de meest flexibele manier. Kies voor maximale vrijheid met een thuisstudie, of studeer via LOI Klassikaal+, met iedere drie weken een bijeenkomst (op locatie of online via virtual classrooms). Ontdek hoe het werkt.

Inspiratie

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

De LOI biedt een groot aanbod BGN-geaccrediteerde opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent.

"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"

Interview met Charlotte de Boer, student Gewichtsconsulent (klassikaal).

“Ik startte voor mezelf en heb daar geen spijt van"

Interview met Claudia Sollard, Gewichtsconsulent, bewegingscoach en eigenaresse franchiseformule slimness.nl.

“Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan”

Interview met Nathalie Veenhuijzen, student Gewichtsconsulent.

Flexibel studeren, zo werkt het in de praktijk

Studeren waar je wilt, wanneer je wilt. In je eigen tempo, met maatwerkbegeleiding door ervaren vakdocenten

Advies en contact

Heb je vragen over een opleiding die je wilt volgen? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Bereik onze studieadviseurs via:
071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Service en contact