Programmeren in JavaScript

Vakgebied

Programmeren in JavaScript

Met de cursus Programmeren in JavaScript leer je deze populaire programmeertaal toepassen en interactieve webpagina’s en webapplicaties maken. Behaal een erkend certificaat.

In het kort

In het kort

Met de cursus Programmeren in JavaScript leer je deze populaire programmeertaal toepassen en interactieve webpagina’s en webapplicaties maken. Behaal een erkend certificaat.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 139,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
CIW JavaScript Specialist certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

JavaScript is een populaire programmeertaal die elke webontwikkelaar of programmeur zeker moet beheersen. Het is dé programmeertaal bij het ontwikkelen van dynamische, interactieve webpagina’s en webapplicaties. Door JavaScript aan HTML pagina's toe te voegen is het mogelijk om pagina's meer interactie mee te geven. Interactie die met alleen HTML niet mogelijk is.

Met de cursus Programmeren in JavaScript maak je uitgebreid kennis met de basisprincipes van JavaScript en met de belangrijke concepten van deze programmeertaal. Denk aan objecten en hun eigenschappen (variabelen) en de acties die deze objecten kunnen verrichten.

Je zult ontdekken dat programmeren met JavaScript redelijk eenvoudig is. Dat maakt deze cursus zeer geschikt voor alle (beginnende) webontwikkelaars en programmeurs die voor het eerst in JavaScript gaan programmeren. Met deze cursus haal je bovendien het erkende CIW JavaScript Specialist certificaat. Een zeer waardevolle toevoeging op je cv! 

Daarom kies je voor de cursus Programmeren in JavaScript

 • Praktijkgerichte cursus, direct toepasbaar.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten. 
 • Haal het erkende CIW JavaScript Specialist certificaat.
 • Begeleiding door professionals uit het werkveld. 

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De opleiding Programmeren in JavaScript is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met programmeren en internetapplicaties. Deze opleiding is speciaal geschikt voor beginnende ontwikkelaars/programmeurs en ervaren ontwikkelaars die voor het eerst in JavaScript gaan programmeren. 

Na afloop van de cursus Programmeren in Javascript beschik je over alle basiskennis en –vaardigheden om dynamische, interactieve webpagina’s te maken met behulp van JavaScript.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Het is wel handig als je enige kennis hebt op het gebied van HTML (het coderen van de lay-out van een webpagina met behulp van tags), enig begrip van het DOM en CSS, en van XML (gegevens structureren met behulp van elementen en attributen), maar dit is zeker niet verplicht. 

De cursus

Inhoud van de cursus Programmeren in JavaScript

Tijdens deze cursus leer je de programmeertaal JavaScript uitgebreid kennen en toepassen. Er wordt o.a. ingegaan op belangrijke algemene concepten van programmeertalen, zoals variabelen en waarden, beslissingen, herhalingen, attributen, methoden, objecten en modellen. Je leert interactieve, platformonafhankelijke webpagina's en -applicaties te maken met behulp van JavaScript en de bij JavaScript behorende voorzieningen en krijgt zicht op de mogelijke client-side toepassingen.

Er is uitgebreid aandacht voor programmeertechnieken, uitbreidingen van JavaScript en het maken van interactieve websites met behulp van client-side scripting.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus ontvang je o.a. een (Engelstalig) cursusboek en komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Eigenschappen van JavaScript.
 • Werken met variabelen en gegevens.
 • Functies, methoden en events.
 • JavaScript-statements.
 • JavaScript gebruiken in samenhang met het Document Object Model (DOM).
 • JavaScript-objecten en reguliere expressies gebruiken.
 • Zelfgemaakte JavaScript-objecten.
 • Fouten verbeteren en testen van de code.
 • JavaScript toepassen op interactieve formulieren (forms).
 • X/HTML wijzigen met JavaScript.
 • Omgaan met beveiliging in JavaScript aangaande browsers en cookies.
 • JavaScript bibliotheken en  jQuery.
 • JavaScript en AJAX (waaronder Javascript gebruiken om te communiceren met databases).
Meer over CIW en Pearson VUE

Met deze cursus haal je in korte tijd het CIW-certificaat via VUE. Pearson VUE is in Nederland én daarbuiten een toonaangevend exameninstituut voor verschillende vakgebieden.

CIW (Certified Internet Web Professional) verzorgt al meer dan twintig jaar opleidingen en certificering op het gebied van webtechnologie. Een certificaat van CIW heeft dan ook een hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Dit heb je nodig

Voor de software Komodo Edit (een Integrated Development Environment of ontwikkelomgeving) dien je te beschikken over een computer met een recent operating system zoals Windows, Mac OS X of Linux.

Examens en diploma

Examen

De cursus Programmeren in JavaScript wordt afgerond met het Engelstalige examen 'JavaScript Specialist' via Pearson Vue. Kijk voor meer informatie en aanmelding voor dit examen op de website van Pearson Vue

Tijdens de cursus word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan het examen: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Als het examen met succes is afgelegd, ontvang je het erkende en veelgevraagde CIW JavaScript Specialist certificaat. 

Na het behalen van het examen kun je bovendien vrijstelling aanvragen voor de overeenkomende module bij de HBO-bacheloropleiding Informatica (Software Engineering) van LOI Hogeschool. Kijk bij de betreffende bachelor voor de specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je kiest voor een klassikale opleiding, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Wanneer je kiest voor een thuisstudie, kan de cursus afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan. Bij een klassikale opleiding gaan we er van uit dat je voorbereid naar de bijeenkomsten komt.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 139,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Dit heb je nodig

Voor de software Komodo Edit (een Integrated Development Environment of ontwikkelomgeving) dien je te beschikken over een computer met een recent operating system zoals Windows, Mac OS X of Linux.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 139,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
CIW JavaScript Specialist certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak