Creatief solliciteren

Creatief ontwerp voor een creatieve stage

De Amerikaanse Leah had een droom: stage lopen bij Lego. Zij stuurde geen standaard cv, maar ontwierp een Legopoppetje van zichzelf, inclusief een passende verpakking met de titel ‘Build the perfect account service intern!’. Zo liet ze zien dat ze creatief is, initiatief toont en over goede vaardigheden beschikt. En daar had Lego wel oren naar.

Kies ervoor om je zelf creatief te presenteren bij een sollicitatie.

Animatie gericht op de baan

Knutselen kan ook digitaal. Kijk maar naar Daan uit Rotterdam. Hij richtte zijn pijlen op een stage bij de Engelse krant The Guardian en maakte hiervoor de persoonlijke animatie op http://daanlouter.com/iwanttoworkfortheguardian. Terwijl je scrollt om zijn motivatietekst te lezen, krijgt de foto van Daan per onderwerp een animatie erbij. Zo hangt bijvoorbeeld bij de tekst over studie-ervaring opeens een perskaart om zijn nek. Een Twitter-link naar zijn site leverde in één dag 12.000 unieke bezoekers op. Anderhalve week later kreeg Daan de stage in Engeland.

Een creatieve sollicitatie valt op.

Videosolliciteren

Presenteer jezelf met een filmpje, opgenomen met een webcam of videocamera. Dé manier om meer persoonlijkheid aan je sollicitatie toe te voegen. Het leverde Nick uit Hilversum een baan als piloot op. Voordeel van videosolliciteren is dat je net zo vaak kunt opnemen tot je tevreden bent over het resultaat. En je jezelf op die manier al voor een gesprek goed kunt presenteren.

Pak je sollicitatie creatief aan.