Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Toon 0 resultaten

associate degrees (Ad’s)

De HBO-opleidingen van de toekomst

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

De HBO-opleidingen van de toekomst

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Associate degrees: korte HBO-opleidingen met goede perspectieven

De Associate degree (Ad) is een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs, die aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Een Associate degree biedt dan ook zeer goede arbeidsmarktperspectieven! Alle Associate degrees van LOI Hogeschool zijn goedgekeurd door de NVAO. Met bijna 20 Ad-opleidingen heeft LOI Hogeschool bovendien het grootste aanbod van Nederland om uit te kiezen.

  • NVAO-erkende opleidingen
  • Perfecte aansluiting op het bedrijfsleven
  • Direct aan de slag én goede doorstroommogelijkheden
NVAOMinisterie van OCW
"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent

Lees het interview
"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent

Lees het interview

Inspiratiemagazine voor iedereen die wil doorgroeien

Het &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière en je ambities waar te maken. 

Vraag nu gratis aan

Aantrekkelijke ASUS Chromebook-actie

Schrijf je nu in voor een volledige HBO-bacheloropleiding of Associate degree en profiteer van een aantrekkelijke ASUS Chromebook-actie. Je ontvangt dan een 14 inch ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 39,- bij je opleiding. Met zijn snelle prestaties, lange batterijduur en stevige behuizing is deze Chromebook ideaal voor studie, werk én voor onderweg. 

Bekijk deze actie

ASUS Chromebook c423

Nog dagen!

Laatste dag!

Actie verlengd!

Open dagen in september

Doorgroeien? Verken je mogelijkheden. Kom naar de open dag op 7 september of naar de open avond op 24 september! Een ideaal moment om vragen te stellen en je persoonlijk te laten adviseren over je studiekeuze. Daarnaast kom je alles te weten over studeren bij de LOI, de online leeromgeving, de MBO- en HBO-opleidingen en de beroepsgerichte cursussen die je bij ons kunt volgen. 

Meld je nu aan

Groei door. Bijvoorbeeld met een opleiding van LOI Klassikaal.

- Studeer met houvast én flexibiliteit
- Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst
- Online begeleiding op elk moment

De klassikale opleidingen gaan binnenkort van start. Schrijf je snel in!

Bekijk het aanbod
Groei door. Bijvoorbeeld met een opleiding van LOI Klassikaal.

- Studeer met houvast én flexibiliteit
- Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst
- Online begeleiding op elk moment

De klassikale opleidingen gaan binnenkort van start. Schrijf je snel in!

Bekijk het aanbod

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree (Ad) is een graad binnen het hoger onderwijs. Een Associate degree omvat 120 studiepunten (EC’s) en duurt twee jaar. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kun je de opleiding sneller afronden. Je mag er ook langer over doen, tot maximaal drie jaar. Na afronding wordt een wettelijk erkend diploma behaald en mag de titel Associate degree worden gevoerd. Het eindniveau van een Associate degree ligt tussen MBO 4 en HBO-bachelor.

Beter inzetbaar

Vooral MBO-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt. Na het afronden van de Associate degree ben je beter inzetbaar en klaar voor een volgende carrièrestap. Het doel van een Ad-opleiding is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau. Bovendien kan een Ad dienen als opstap naar een HBO-bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-getuigschrift doorstuderen voor een HBO-bachelordiploma.

Perfecte aansluiting op bedrijfsleven

Een Associate degree mag door een onderwijsinstelling alleen worden aangeboden wanneer is aangetoond dat er in het bedrijfsleven ook daadwerkelijk behoefte aan Ad-afgestudeerden in dit vakgebied is. Een Ad-graad sluit dan ook perfect aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden en biedt Ad-afgestudeerden goede arbeidsmarktperspectieven.

Goede doorstroommogelijkheden

Na afronding van de Ad kun je direct aan de slag met het behaalde diploma. Ook kun je de behaalde 120 studiepunten (EC’s) inbrengen om vrijstelling aan te vragen bij inschrijving voor de bacheloropleiding waarvan de Ad is afgeleid en kan alsnog een erkend bachelorgetuigschrift worden behaald.

Waarom een Associate Degree? Bekijk het filmpje van het OCW

De Associate degree is een tweejarige studie met een sterk accent op de beroepspraktijk

"Associate degrees voorzien in een behoefte." Interview met Oscar Helfferich, businessunitmanager

Het opleidingenaanbod van de LOI is breed, toegankelijk en actueel. Businessunitmanager Oscar Helfferich legt uit waarom en gaat dieper in op de nieuwe Associate degrees (Ad's) .

Waarom biedt de LOI zoveel opleidingen aan?

Oscar Helfferich: “Dat is onze missie. We willen zo breed en toegankelijk mogelijk onderwijs aanbieden voor iedereen. LOI heeft van oudsher een groot assortiment aan functie- en taalgerichte opleidingen. Daarbij hebben we voortdurend gezocht naar nieuwe vakgebieden/talen. In 1996 en 1998 werden daar de HBO- en Mbo-opleidingen aan toegevoegd. Met LOI Kiddz verbreden we ons aanbod naar nieuwe doelgroepen. Een ander actueel voorbeeld is het aanbieden van de Associate degree, een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs.”

Wat zijn de nieuwste opleidingen in het LOI-assortiment?

“Een heel assortiment aan Mbo-opleidingen in de nieuwe beroepsgerichte vorm waaronder MBO Beveiliger, maar ook HBO Lerarenopleidingen Talen en Webredacteur. Er is namelijk blijvend of zelfs stijgend vraag naar mensen die hierin worden geschoold.”

Waarom biedt de LOI steeds meer Associate degrees aan?

“Vanwege de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Associate degrees voorzien daarin.Het zijn korte zelfstandige en beroepsgerichte opleidingen in het hoger onderwijs.”

Voor wie zijn de Associate degrees bedoeld?

“Voor mensen die zich willen kwalificeren op de eerste trede in het hoger onderwijs. Ad kan dienen als opstap naar een HBO bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-diploma doorstuderen voor een Hbo-getuigschrift. Maar het doel is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau.”

Welke voordelen hebben LOI-studenten en -cursisten?

“Een hoge mate van flexibiliteit, studeren in je eigen tijd, plaats en tempo, bij beroepsopleidingen erkend onderwijs en nationale of zelfs internationale certificering.”

Welke Associate degrees biedt de LOI momenteel aan?

“Ook daar hebben we de breedte gezocht. Van Associate degree Accountancy tot Ad Facility management en van Bouwkunde tot Media design. LOI is inmiddels de grootste aanbieder van Associate degrees.”

Nemen de kansen op de arbeidsmarkt toe na het volgen van een Ad-programma?

“Uiteraard. De naamsbekendheid van de Ad's en de bekendheid van het officiële programma is helaas nog niet zo groot omdat ze zo nieuw zijn; ook bij werkgevers niet. Maar als we uitleggen wat een Associate degree is, dan zijn juist werkgevers heel geïnteresseerd.”

Oscar Helfferich

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit staat bij ons voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Alle Associate degrees zijn geaccrediteerd door de NVAO.

Lees meer

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen

Nieuws

Profiteer van het Levenlangleren-krediet

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer

Profiteer van het Levenlangleren-krediet
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest én Groeiwijzer

Twijfel je welke richting je op wilt of welke beroepen en opleidingen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis en meest nauwkeurige beroepsinteressetest van Nederland kom je er snel achter. Of test in een paar stappen welke klassikale opleidingen passen bij je interesses. Volg je hart en ontdek het met de LOI Groeiwijzer.

Naar de beroepsinteressetestNaar de Groeiwijzer

Beroepsinteressetest