Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

associate degrees (Ad’s)

De HBO-opleidingen van de toekomst

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

De HBO-opleidingen van de toekomst

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Associate degrees: 2-jarige HBO-opleidingen met goede perspectieven

De Associate degree (Ad) is een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs, die aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Een Associate degree biedt dan ook zeer goede arbeidsmarktperspectieven! Alle Associate degrees van LOI Hogeschool zijn goedgekeurd door de NVAO. Met bijna 20 Ad-programma’s heeft LOI Hogeschool bovendien het grootste aanbod van Nederland om uit te kiezen.

  • NVAO erkende opleidingen
  • Perfecte aansluiting op het bedrijfsleven
  • Direct aan de slag én goede doorstroommogelijkheden
NVAO Ministerie van OCW
"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent

Lees het interview
"Een Associate degree maakt je breder inzetbaar en vergroot je kansen aanzienlijk"
Walther Ploos van Amstel

Universitair docent

Lees het interview

Nieuwe en populaire opleidingen

Aantrekkelijke acties bij alle HBO-opleidingen

Schrijf je nu in voor een volledige HBO-bacheloropleiding of een Associate degree en profiteer van onze ASUS Notebook-actie. Of kies voor een van onze post-bacheloropleidingen of korte HBO-programma’s en ontvang een BladCadeau t.w.v. € 50,-.

Lees verder

ASUS Vivobook of BladCadeau

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Opleiding en Carrière event. Meld je nu aan!

Waar sta jij in je carrière? Meld je nu aan voor het Opleiding en Carrière event op zaterdag 3 februari of dinsdagavond 6 februari. Hét event om richting te geven aan je carrière. Met presentaties, branchesessies, diverse stands en alles over HBO, MBO, cursussen, klassikaal én thuis studeren.

Geïnteresseerd in de opleidingsmogelijkheden voor werknemers of zakelijke maatwerktrajecten? Werkgevers zijn van harte welkom op het Opleiding en Carrière event voor bedrijven op dinsdagmiddag 6 februari. 

Informatie en aanmelden Informatie en aanmelden werkgevers

LOI Klassikaal

- Meer dan 350 klassikale opleidingen.
- Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
- Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod
LOI Klassikaal

- Meer dan 350 klassikale opleidingen.
- Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
- Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod

Studieadvies en contact

Bel 071 - 545 1234

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag studieadviesgesprek aan

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree (Ad) is een graad binnen het hoger onderwijs. Een Ad-programma duurt 2 jaar en omvat 120 studiepunten (EC’s). Na afronding wordt een wettelijk erkend diploma behaald en mag de titel Associate degree worden gevoerd. Het eindniveau van een Associate degree ligt tussen MBO 4 en HBO-bachelor.

Beter inzetbaar

Vooral MBO-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt. Na het afronden van de Associate degree ben je beter inzetbaar en klaar voor een volgende carrièrestap. Het doel van een Ad-programma is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau. Bovendien kan een Ad dienen als opstap naar een HBO-bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-getuigschrift doorstuderen voor een HBO-bachelordiploma.

Perfecte aansluiting op bedrijfsleven

Een Associate degree-programma mag door een onderwijsinstelling alleen worden aangeboden wanneer is aangetoond dat er in het bedrijfsleven ook daadwerkelijk behoefte aan Ad-afgestudeerden in dit vakgebied is. Een Ad-graad sluit dan ook perfect aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden en biedt Ad-afgestudeerden goede arbeidsmarktperspectieven.

Goede doorstroommogelijkheden

Na afronding van de Ad kun je direct aan de slag met het behaalde diploma. Ook kun je de behaalde 120 studiepunten (EC’s) inbrengen als vrijstelling bij inschrijving voor de bacheloropleiding waarvan de Ad is afgeleid en kan alsnog een erkend bachelorgetuigschrift worden behaald.

Waarom een Associate Degree? Bekijk het filmpje van het OCW

De Associate degree is een tweejarige studie met een sterk accent op de beroepspraktijk

"Ad-programmas voorzien in een behoefte." Interview met Oscar Helfferich, businessunitmanager

Het opleidingenaanbod van de LOI is breed, toegankelijk en actueel. Businessunitmanager Oscar Helfferich legt uit waarom en gaat dieper in op de nieuwe Associate degree (Ad) programma’s.

Waarom biedt de LOI zoveel opleidingen aan?

Oscar Helfferich: “Dat is onze missie. We willen zo breed en toegankelijk mogelijk onderwijs aanbieden voor iedereen. LOI heeft van oudsher een groot assortiment aan functie- en taalgerichte opleidingen. Daarbij hebben we voortdurend gezocht naar nieuwe vakgebieden/talen. In 1996 en 1998 werden daar de HBO- en Mbo-opleidingen aan toegevoegd. Met LOI Kiddz verbreden we ons aanbod naar nieuwe doelgroepen. Een ander actueel voorbeeld is het aanbieden van de Associate degree, een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs.”

Wat zijn de nieuwste opleidingen in het LOI-assortiment?

“Een heel assortiment aan Mbo-opleidingen in de nieuwe beroepsgerichte vorm waaronder MBO Beveiliger, maar ook HBO Lerarenopleidingen Talen en Webredacteur. Er is namelijk blijvend of zelfs stijgend vraag naar mensen die hierin worden geschoold.”

Waarom biedt de LOI steeds meer Associate degree-programma’s aan?

“Vanwege de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Ad-programma’s voorzien daarin. Het zijn zelfstandige beroepsgerichte opleidingen van twee jaar in het hoger onderwijs.”

Voor wie zijn de Ad-programma’s bedoeld?

“Voor mensen die zich willen kwalificeren op de eerste trede in het hoger onderwijs. Ad kan dienen als opstap naar een HBO bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-diploma doorstuderen voor een Hbo-getuigschrift. Maar het doel is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau.”

Welke voordelen hebben LOI-studenten en -cursisten?

“Een hoge mate van flexibiliteit, studeren in je eigen tijd, plaats en tempo, bij beroepsopleidingen erkend onderwijs en nationale of zelfs internationale certificering.”

Welke Ad-programma’s biedt de LOI momenteel aan?

“Ook daar hebben we de breedte gezocht. Van Associate degree Accountancy tot Ad Facility management en van Bouwkunde tot Media design. LOI is inmiddels de grootste aanbieder van Ad-programma’s.”

Nemen de kansen op de arbeidsmarkt toe na het volgen van een Ad-programma?

“Uiteraard. De naamsbekendheid van de Ad-programma’s en de bekendheid van het officiële programma is helaas nog niet zo groot omdat ze zo nieuw zijn; ook bij werkgevers niet. Maar als we uitleggen wat een Associate degree programma is, dan zijn juist werkgevers heel geïnteresseerd.”

Oscar Helfferich

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit staat bij ons voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Alle Associate degrees zijn geaccrediteerd door de NVAO.

Lees meer

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In de gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je kunt een papieren of een digitale studiegids aanvragen. Een papieren gids ontvang je binnen enkele dagen thuis. Een digitale gids ontvang je binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen

Nieuws

Profiteer van het Levenlangleren-krediet

Ben je tussen de 30 en 55 jaar oud dan kan je gebruik maken van het Levenlanglerenkrediet voor het financieren van je HBO-bacheloropleiding of Associate degree. Met het Levenlanglerenkrediet kan je tegen zeer gunstige voorwaarden het collegegeld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Na het afronden van je opleiding heb je tot 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen. Hoeveel je moet terugbetalen is afhankelijk van je inkomen.

Lees meer

Profiteer van het Levenlangleren-krediet
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest én Groeiwijzer

Twijfel je welke richting je op wilt of welke beroepen en opleidingen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis en meest nauwkeurige beroepsinteressetest van Nederland kom je er snel achter. Of test in een paar stappen welke klassikale opleidingen passen bij je interesses. Volg je hart en ontdek het met de LOI Groeiwijzer.

Naar de beroepsinteressetestNaar de Groeiwijzer

Beroepsinteressetest