MBO-opleidingen onderwijs en pedagogiek

Denk vanuit de mens én zorg dat je het juiste diploma op zak hebt. Dan kun je meteen starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos. Lees meer
Daphne-Alderse-Baas

Student MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Over dit vakgebied
Denk vanuit de mens én zorg dat je het juiste diploma op zak hebt. Dan kun je meteen starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos. Lees meer
Daphne-Alderse-Baas

Student MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

MBO-opleidingen

Voor professionals in Onderwijs en Pedagogiek is altijd plaats

Het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek is enorm breed en biedt veel mogelijkheden. Of je nu leraar wil worden of een coördinerende functie in het onderwijs ambieert, kwesties rond opvoeding wil helpen oplossen of in de (jeugd)hulpverlening wil werken: voor een professional is altijd plaats. In dit vakgebied heb je veel uitdagingen en een grote verantwoordelijkheid – je werkt immers met mensen. Zolang je maar denkt vanuit de leerling of de persoon die extra zorg nodig heeft én je een gedegen opleiding hebt, kun je (meteen) starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos.

De LOI biedt veel erkende MBO-opleidingen - thuis of klassikaal - op het gebied van onderwijs en pedagogiek. Van MBO Onderwijsassistent tot MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker en alles daartussenin. Ook heb je een ruime keuze uit korte MBO-opleidingen en MBO-basisopleidingen. Alle opleidingen zijn praktijkgericht en met uitstekende begeleiding van ervaren docenten. Met een MBO-diploma van de LOI kun je straks uitstekend terecht of nieuwe stappen maken in dit mooie vakgebied. 

Ministerie OCW CREBO

Flexibel studeren bij de LOI

Een druk leven vraagt om een opleiding die zich aanpast aan jou, in plaats van andersom. Daarom studeer je bij de LOI altijd op de meest flexibele manier. Kies voor maximale vrijheid met een thuisstudie, of studeer via LOI Klassikaal+, met iedere drie weken een bijeenkomst (op locatie of online via virtual classrooms). Ontdek hoe het werkt.

Inspiratie

“Na afloop wil ik als ouderenbegeleider aan de slag”

Interview met Aron Lammers, student MBO Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3).

“Je leert regels toepassen én uitleggen”

Interview met Milo Luyten, student MBO Onderwijsassistent.

"Onderaan de streep moet je toch een erkend diploma hebben"

Interview met Inge Höper, student MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

"Als je iets heel anders wilt gaan doen, ga er gewoon voor!"

Interview met Daphne Alderse-Baas, student MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

“Ik gebruik veel voorbeelden uit de praktijk”

Interview met Daniëlle Berger-Bick, docent MBO Sociaal werker .

Advies en contact

Heb je vragen over een opleiding die je wilt volgen? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Bereik onze studieadviseurs via:
071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Service en contact