Toon 0 resultaten

Gratis whitepapers van LOI Zakelijk


Als zakelijke dienstverlener in flexibele opleidingen bieden we u graag relevante informatie en praktische handvatten op het gebied van een zakelijke en persoonlijke ontwikkeling en groei. Ontvang gratis de whitepapers van uw keuze.

Een leven lang ontwikkelen

De arbeidsmarkt is flink in beweging. Sommige branches staan onder druk, terwijl andere juist hard groeien. Ook beroepen ontwikkelen en veranderen. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn dan ook belangrijker dan ooit, zowel voor werknemers als voor organisaties. Maar hoe bereik je dat? In deze whitepaper leest u er alles over.

Download de whitepaper

Een leven lang ontwikkelen

Tekorten op de arbeidsmarkt

Volgens de cijfers van het CBS loopt de personeelsbehoefte al zes jaar lang gestaag op. Inmiddels staan er zo’n 300.000 vacatures open. Bijna de helft daarvan is moeilijk te vervullen. De bekende sectoren met tekorten zijn onder meer ICT, de zorg en het onderwijs. Wat te doen tegen deze tekorten? Deze whitepaper behandelt onder meer andere manieren van werven, bijscholing van bestaand personeel en het opleiden van zij-instromers. De sleutel tot succes? Maatwerk!

Download de whitepaper

Banenoverschot

Talentmanagement

Deze whitepaper informeert u over talentmanagement als bron van concurrentiekracht. U leest onder andere over de wensen van werknemers op het gebied van leer- en ontwikkelings­mogelijkheden. Hoe kan uw organisatie tegemoet komen aan deze wensen en tegelijk de eigen strategische doelen behalen? Ook de voordelen van talentmanagement komen aan bod, net als hoe uw organisatie kan bijdragen aan en profiteren van talentontwikkeling. Tot slot krijgt u enkele praktische adviezen en informatie over de mogelijke bijdrage van LOI Zakelijk aan talentmanagement voor uw organisatie.

Download de whitepaper

Talentmanagement

Duurzame inzetbaarheid

In deze whitepaper leest u onder meer waarom organisaties die sturen op duurzame inzetbaarheid beter ingespeeld zijn op de snel veranderende wereld. Ook leest u over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemers én een Leven Lang Leren. Wat kan uw organisatie doen op dit gebied? U krijgt praktische adviezen over onder andere de gebieden communicatie, ontwikkelplanning, betrokkenheid en vitaliteit. Tot slot leest u de ervaringen met duurzame inzetbaarheid van een aantal klanten van LOI Zakelijk.

Download de whitepaper

Duurzame inzetbaarheid

Leidinggeven aan innovaties

Hebt u het lef om bij de klant te vragen wat er nodig is om een 9+ in plaats van een 7 te krijgen voor klanttevredenheid? Durf te vragen wat nog beter kan, en waar uw organisatie kan vernieuwen ten behoeve van de klanten. In deze whitepaper leest u op welke wijze u leiding kunt geven aan innovaties, met onder meer een praktisch zes-stappenplan naar succes. De stappen zorgen voor een positieve flow en outcome in de ontwikkeling en de resultaten van een organisatie.

Download de whitepaper

Innovaties

Een oriënterend gesprek, vragen of advies?

Meer weten over wat LOI Zakelijk voor uw organisatie kan betekenen?  We nodigen u graag uit om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek.