Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

HBO-bachelor Communication and multimedia design

Bachelor of Science (BSc)

 • Thuis studeren

  36 x € 169,00

 • Klassikaal studeren

  36 x € 269,00

 • Studielast i

  240 EC's

 • Type

  HBO-bachelor

 • Diploma

  HBO-bachelorgetuigschrift

 • Erkenningen

  NVAO, ministerie van OCW, ITK

ASUS Notebook-actie

Bij alle volledige masteropleidingen, HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees, MBO-opleidingen en de volledige programma’s VMBO, HAVO en VWO.

Lees meer

Bij inschrijving voor deze opleiding kun je een ASUS Notebook t.w.v. € 279,- bijbestellen tegen een zeer gereduceerde prijs. Deze zilvergrijze ASUS VivoBook E12, type E203NA-FD026T, is licht en dun en beschikt onder meer over Windows 10 Home, een snelle Wifi-verbinding en lange batterijduur. Hierdoor is de notebook ideaal in gebruik voor studie, werk en thuis.
Meer over deze actie

In het kort

De HBO-bachelor Communication and multimedia design leidt op voor een uitdagende, creatieve functie in communicatie en media design. De opleiding CMD is een ontwerpopleiding waarmee je specialist op het gebied van communicatie en nieuwe media wordt. Je leert ideeën verbeelden in inspirerende (visuele) prototypes en bedenkt, ontwerpt en bouwt nieuwe media, zoals websites, interactieve animaties, apps en games. De opleiding HBO Communicatie en multimedia design sluit volledig aan op het beroeps- en competentieprofiel dat is opgesteld door het International Network of Communication & Multimedia Design (INCMD).

De arbeidsmarktperspectieven voor de HBO-bachelor Communication and multimedia design zijn goed. De ontwikkelingen op het gebied van communicatie en design gaan nog steeds razendsnel. Bedrijven vragen dan ook om professionals die (interactieve) communicatieproducten, -diensten en -belevingen kunnen bedenken en uitwerken. Na deze multimedia opleiding kun je bijna overal terecht. Denk bijvoorbeeld aan mediabedrijven, reclamebureaus, bedrijven in game development of internet companies.

 • Geaccrediteerd door de NVAO, dus van bewezen kwaliteit.
 • Behaal een door de overheid erkend HBO-bachelorgetuigschrift 
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur. 
 • Examen doen waar en wanneer je wilt.
 • Volledige aansluiting op het International Network of Communications & Multimedia Design (INCMD)

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Doelgroep en beroep

De bacheloropleiding HBO Communication en multimedia design is bestemd voor iedereen die graag in de 'creatieve industrie' aan de slag wil. Je leert multimedia producten bedenken, onderzoeken en verbeelden, maar ook betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten en -diensten ontwikkelen. De meeste CMD'ers gaan aan het werk bij mediaproductiebedrijven, (marketing-)communicatie of reclamebedrijven, full service internetbedrijven, ontwerpbureaus of in game development. 

Doelgroep
Meer over de doelgroep

De bacheloropleiding HBO Communication and multimedia design leidt op voor een uitdagende en creatieve functie waarin je als professional (interactieve) communicatieproducten, -diensten en -belevingen bedenkt en uitwerkt. Als multimediaprofessional kun bij veel bedrijven terecht, bijvoorbeeld bij ontwerp-, communicatie-, of marketingadviesbureaus, gamedevelopment-,  internet- of ICT-bedrijven.

Voor wie al een ondersteunende functie in het vakgebied communicatie en multimedia design heeft en zijn of haar vakkennis en vaardigheden wil uitbreiden of wil doorgroeien naar een functie op HBO-niveau, is de opleiding HBO Communication and multimedia design een goede keuze.

Ontdek de arbeidsmarkt

Onze samenleving is in korte tijd van een 'informatiemaatschappij' naar een 'communicatiemaatschappij' getransformeerd, en multimediale communicatie is niet meer weg te denken uit de marketingmix. Dit vraagt om communicatiespecialisten, die behoeften signaleren en deze kunnen vertalen naar interactieve media oplossingen. Het getuigschrift Communication and multimedia design is dan ook zeer gewild.

De carrièreperspectieven en de functies waar je als CMD’er in terecht zult komen, zijn zeer divers. Mogelijke functies zijn: interaction designer, multimediadesigner en visual designer. Een interaction designer ontwerpt en ontwikkelt interactieve media en houdt zich bezig met een optimale gebruikservaring van de eindgebruiker. Een multimediadesigner houd zich bezig met het bedenken, vormgeven en bouwen van multimedia applicaties en een visual designer werkt het creatieve concept van een interactief product of dienst uit waarin het merk, de visuele identiteit en de beleving samenkomen. Andere beroepen waar je aan kunt denken, zijn:

Andere beroepen waar je aan kunt denken, zijn:

 • conceptontwikkelaar
 • art director
 • projectmanager interactieve media
 • creative consultant
 • brand manager.
Inhoud van de opleiding

De inhoud van deze HBO-opleiding in communicatie en multimedia is gebaseerd op het meest recente beroeps- en competentieprofiel dat is opgesteld door het International Network of Communication & Multimedia Design (INCMD). Het studieprogramma van de opleiding HBO Communicatie en multimedia design bestaat uit een propedeuse, een hoofdfase, een verdieping en een afstudeerfase.

In de opleiding CMD worden de verschillende fasen van de ‘media lifecycle’ doorlopen. Van conceptontwikkeling tot het maken van een prototype en de presentatie hiervan aan de opdrachtgever. Ook is er aandacht voor management en communicatie. Als CMD’er ben je vaak een schakel tussen diverse vakdeskundigen en managementvaardigheden zijn dan ook zeer waardevol.

Inhoud
Een zeer praktijkgerichte opleiding

De bacheloropleiding HBO Communication and multimedia design van LOI Hogeschool is een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding wordt het volledige ontwikkelproces van multimediale toepassingen behandeld. Onder meer de thema’s Onderzoeken & begrijpen, Conceptualiseren, Verbeelden en prototyperen en Managen en evalueren passeren de revue. In de laatste fase van de opleiding maak je een keuze uit de minors Multimediavormgeving en Multimediamanagement. De opleiding wordt in de afstudeerfase afgesloten met een stage en een afstudeeropdracht.

Contactdagen

Tijdens de opleiding worden bij de thuisstudie-variant van de opleiding twee gratis contactdagen aangeboden. Tijdens deze dagen volg je een inspirerende managementtraining. Onder begeleiding van een professionele trainer werk je aan groepsopdrachten en worden je managementvaardigheden (verder) aangescherpt. Bij de klassikale variant van de opleiding is de praktijkdag onderdeel van de bijeenkomsten.

Inclusief vakliteratuur

Het lesmateriaal bestaat uit vakliteratuur, gecombineerd met een praktische studiewijzer. De studiewijzer bevat aanvullende leerstof, oefenopgaven en inzendopgaven. Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.

Dit heb je nodig

Om de opleiding te kunnen volgen, dien je te beschikken over de pakketten Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Flash. Voor de minor Multimediavormgeving heb je ook Titanium (AppCelerator), Gamemaker en 3DS Max nodig.

"Digitaal portfolio heeft de toekomst"
Carin Sleurink

Student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design en Instructeur multimedia bij ROC Midden Nederland

Lees het interview
"Digitaal portfolio heeft de toekomst"
Carin Sleurink

Student HBO-bachelor Communication and Multimedia Design en Instructeur multimedia bij ROC Midden Nederland

Lees het interview
Studieprogramma

De opleiding Communication and multimedia design bestaat uit een propedeuse, een hoofdfase, een verdieping (minor) en een afstudeerfase. Tijdens de opleiding worden diverse thema’s behandeld. Deze thema’s worden afgerond met een portfolio-opdracht. De volledige opleiding wordt afgesloten met een stage en een afstudeeropdracht tijdens de afstudeerfase.

studieprogramma
Bekijk het studieprogramma van de propedeuse
Module EC's

Thema 1: Onderzoeken en begrijpen


Inleiding digitaal portfolioInleiding digitaal portfolio
Het digitaal portfolio en de bijbehorende opdrachten zijn bedoeld om een overzicht te geven van je verworven kennis, vaardigheden en inzichten; de zogenaamde ‘competenties’. Met het portfolio worden kwalificaties in praktijksituaties beoordeeld. Ook is het een compleet overzicht van jouw ontwikkelde competenties, waardoor gerichte studiebegeleiding mogelijk is.
1
StudievaardighedenStudievaardigheden
In deze module wordt ingegaan op de verschillende vaardigheden die nodig zijn om de studie tot een succes te maken. Uit welke onderdelen bestaat een goede studiehouding? Hoe kom je door een lastige periode heen? We geven aan de hand van praktijkopdrachten de handvatten om de studie tot een succes te maken.
1
MediageschiedenisMediageschiedenis
De module Mediageschiedenis heeft als doel om je kennis (verder) te ontwikkelen van de achtergronden en het ontstaan van het huidige medialandschap.
4
Nieuwe media en digitale cultuurNieuwe media en digitale cultuur
In deze module krijg je inzicht in de geschiedenis van mediatechnologie en informatiesystemen. Je krijgt een overzicht van de ontwikkeling en relevantie van dragers van beeld, tekst, data en geluid als bewaarsystemen van cultuur; ook leer je reflecteren op je eigen mediagebruik en -gedrag.
4
User researchUser research
Het doel van deze module is om je fundamentele onderzoeksvaardigheden te leren en deze toe te passen binnen de context van user research. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de ontwerpfase, dataverzameling, analyse, statistiek, segmentatie, rapportage en persona’s.
4
OnderzoeksvaardighedenOnderzoeksvaardigheden
In deze module draait het om onderwerpen als: de opbouw van een onderzoek, doelstellingen, onderzoeksvragen, informatie verzamelen, afbakening van een onderzoek, onderzoekstypen, onderzoeksontwerp, data-analyse en het vormen van een conclusie.
3
Portfolio-opdracht Onderzoeken en begrijpenPortfolio-opdracht Onderzoeken en begrijpen
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2

Thema 2: Conceptualiseren


Creatitiveit en conceptCreatitiveit en concept
In deze module leer je om je eigen creatieve proces en dat van anderen te stimuleren. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: creatieve barrières en versnellers, het creatief proces, creativitetstechnieken en de praktijk van de creativiteit.
3
Storytelling en belevingStorytelling en beleving
De module Storytelling en beleving heeft als doel om kennis en vaardigheden (verder) te ontwikkelen die het mogelijk maken om context en betekenis te geven aan producten, diensten en toepassingen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: hoe vertel je een verhaal, moderne storytelling, het ondergaan van storytelling, productiemiddelen, toepassingen en praktijkvaardigheden.
3
InformatievaardighedenInformatievaardigheden
In deze module leer je de vaardigheden aan met betrekking tot informatieverzameling (zoals interviewtechnieken en digitale documenten) en het organiseren hiervan.
3
Portfolio-opdracht ConceptualiserenPortfolio-opdracht Conceptualiseren
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2

Thema 3: Verbeelden en prototyperen


Grafisch ontwerpenGrafisch ontwerpen
Het doel van deze module is om je basiskennis en vaardigheden te leren op het gebied van grafisch ontwerpen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: basisbeginselen van vormgeving, kleur, typografie, beeld, opmaak, ontwerpen voor het beeldscherm, productie en van concept tot eindontwerp.
5
InteractieontwerpInteractieontwerp
In deze module leer je hoe je een mensgericht ontwerpproces kunt inrichten en uitvoeren.
5
HTML 5/CSS 3HTML 5/CSS 3
In deze module leer je het ontwerpen, bouwen en beheren van websites met behulp van HTML5 en CSS3.
4
Adobe IndesignAdobe Indesign
In deze module leer je op een professionele manier documenten op te maken met behulp van Adobe InDesign. In de module leer je lay-outs ontwerpen voor zowel drukwerk als digitale distributie.
4
Adobe PhotoshopAdobe Photoshop
In deze module leer je op een professionele manier afbeeldingen bewerken met Adobe Photoshop. Na afronding van de module kun je onder andere afbeeldingen optimaliseren, bewerken, samenvoegen en gereed maken voor zowel digitale als printtoepassingen.
4
Adobe IllustratorAdobe Illustrator
In deze module leer je op een professionele manier vectorafbeeldingen creëren en bewerken met Adobe Illustrator. Na afronding van de module kun je illustraties en grafische ontwerpen maken voor zowel digitale als drukwerktoepassingen.
4
Social mediaSocial media
De doelstelling van deze module is om je bewust te maken van de mogelijkheden en valkuilen van social media, zodat je hier een beleid op kunt ontwikkelen binnen een overkoepelende communicatiestrategie voor een organisatie.
2
Portfolio-opdracht Verbeelden en prototyperenPortfolio-opdracht Verbeelden en prototyperen
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2
Totaal propedeuse 60


Bekijk het studieprogramma van de hoofdfase
Module EC's

Thema 4: Verdieping onderzoeken en begrijpen


OntwerptheorieOntwerptheorie
In deze module leer je welke theorieën, concepten, wetten en richtlijnen (samen ‘ontwerpprincipes’ genoemd) een rol spelen bij ontwerpen. Je leert de mogelijkheden en beperkingen van de ontwikkelingen analyseren en je voert een analyse van een ontwerp uit aan de hand van ontwerpprincipes.
7
Digitale multimediaDigitale multimedia
De module Digitale multimedia heeft als doel om je een kernachtig overzicht te bieden van de vereiste technologie om multimedia toepassingen te realiseren.
4
MediarechtMediarecht
Met deze module verkrijg je inzicht in de diverse aspecten van communicatie- en mediarecht. Je leert de nationale regels uit de rechtsbronnen, wet, verdragen, jurisprudentie (kennis) en kunt deze toepassen op casusposities.
4
Inleiding adviserenInleiding adviseren
In deze module leer je fundamentele kennis van advisering en adviesvaardigheden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het adviesproces, eigenschappen en vaardigheden en een eigen adviesbureau starten.
3
Portfolio-opdracht Verdieping onderzoeken en begrijpenPortfolio-opdracht Verdieping onderzoeken en begrijpen
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
5

Thema 5: Verdieping conceptualiseren


Mediapsychologie en - sociologieMediapsychologie en - sociologie
Kennis van psychologische processen bij mediagebruik is essentieel voor het effectief begrijpen, analyseren en ontwerpen van media. In deze module leer je daarom over mediapsychologie en het toepassen van de theorie op voorbeelden uit de beroepspraktijk.
5
CommunicatietheorieCommunicatietheorie
In deze module leg je een theoretische basis op het gebied van communicatietheorie. Er is onder andere aandacht voor basisbegrippen als: analyseren van de omgeving, strategie, planning en de uitvoeringsfase waarin een concept of prototype wordt gerealiseerd.
4
Brand designBrand design
In deze module verwerf je conceptuele vaardigheden m.b.t. het ontwikkel- en ontwerpproces van merken aan de hand van drie modellen: MerkWijzer, Brand Basics-model en het Customer Brand Journey-model. Je leert merken te analyseren, relateren aan het gevoerde merkbeleid en voorstellen te doen om wijzigingen in de branding van een merk aan te brengen. Je kunt hierdoor optreden als gesprekspartner voor merkverantwoordelijken in organisaties.
3
Basisvaardigheden voor de professionalBasisvaardigheden voor de professional
De module Basisvaardigheden voor de professional gaat over zes basisaspecten van het functioneren op hbo-niveau. In de module worden de volgende thema’s behandeld: communicatie, rapporteren, management, ondernemersvaardigheden, interne adviesvaardigheden en projectmatig werken.
5
Portfolio-opdracht Verdieping conceptualiserenPortfolio-opdracht Verdieping conceptualiseren
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
5

Thema 6: Verdieping verbeelden en prototyperen


Prototypes maken, theorie en praktijkPrototypes maken, theorie en praktijk
Deze module heeft als doel om je kennis en vaardigheden (verder) te ontwikkelen om prototyping bewust toe te passen in het effectief communiceren van ideeën.
6
Adobe FlashAdobe Flash
In deze module leer je hoe je het softwarepakket Adobe Flash CS5 kunt inzetten in je ontwerpen.
4
GoogleGoogle
In deze module leer je communicatie- en marketingdoelstellingen vertalen naar effectieve Google Adwords en zoekmachinestrategieën inclusief KPI’s (te monitoren met behulp van Google Analytics).
2
Audio en videoAudio en video
In deze module doe je basiskennis op binnen het vakgebied van audio en video in het algemeen en digitale videobewerking en montage in het bijzonder.
5
Crossmediaal ontwerpenCrossmediaal ontwerpen
In deze module leer je wat crossmediale communicatie is en hoe je deze kennis in kunt zetten om een communicatieve doelstelling te bereiken door middel van de inzet van verschillende media.
6
Portfolio-opdracht Verdieping verbeelden en prototyperenPortfolio-opdracht Verdieping verbeelden en prototyperen
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
5

Thema 7: Managen en evalueren


Projectmanagement voor web en digitale mediaProjectmanagement voor web en digitale media
De module bereid je voor op de rol van projectmanager van interactieve mediaprojecten. Je leert om diverse managementaspecten van interactieve mediaproducties zoals concept, uitwerking, planning, financiering, budgettering, organisatie en realisatie succesvol aan te pakken. Ook leer je een projectplan voor een interactieve mediaproductie opstellen, presenteren en een inschatting te maken van de benodigde middelen om deze succesvol uit te voeren.
5
Evaluatie theorie en praktijkEvaluatie theorie en praktijk
Deze module heeft als doel om het ontwikkelproces van een product te evalueren. In deze module wordt geïnventariseerd welke inhoudelijke en technische specificaties een product nodig heeft om tot een succesvol eindproduct te komen en hoe hierop bijgestuurd kan worden. De verschillende fases in het ontwikkelproces worden geëvalueerd en getoetst ten behoeve van de optimalisatie van het eindproduct en het proces.
5
Media consultancyMedia consultancy
In deze module verdiep je je in adviesvaardigheden binnen het beroepenveld. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de rol van een mediaconsultant, contractering, het opstellen van een content-strategie, het inzetten van communicatie kanalen en de implementatie.
7
Ethiek en MVOEthiek en MVO
In deze module wordt ingegaan op een begrippenkader en toetsingskader aan de hand waarvan kan worden bepaald welke verantwoordelijkheden een organisatie in de samenleving heeft, en of een communicatie-uiting in het licht daarvan al dan niet ethisch verantwoord is.
4
ManagementvaardighedenManagementvaardigheden
In deze module wordt aandacht besteed aan de beroepscompetenties van een manager. Voorbeelden van deze competenties zijn: effectief communiceren, organisatiesensitiviteit en het uitdragen van een visie.
4
Portfolio-opdracht Managen en evaluerenPortfolio-opdracht Managen en evalueren
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2
Subtotaal Verdieping 100
Minor te kiezen uit:  

Multimediavormgeving


3D animeren3D animeren
In deze module leer je om 3D graphics en animaties te produceren ten behoeve van multimediaprojecten.
6
Content ManagementContent Management
In deze module leer je de principes van content management. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: content en content lifecycle, content management, meta-data en indexering, zoeken en beveiliging, content management systemen, tools en het CMS projectplan.
3
TypografieTypografie
Deze module geeft je inzicht, kennis en vaardigheid in typografie voor zowel print als beeldscherm met behulp van de huidige technologie.
3
UsabilityUsability
Deze module geeft een verdieping op de modules User Research en Interactieontwerp. In deze module leer je complexe usability reviews uit te voeren en complexe interactie/interfaceontwerpen te maken.
5
Game designGame design
In deze module maak je kennis met de belangrijkste aspecten van gamedesign. Je leert kleine games ontwikkelen en hebt kennis van de achterliggende theorie.
4
App designApp design
Het doel van deze module is om de kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om een app te kunnen ontwerpen en ontwikkelen. Het eerste deel van de module richt zich vooral op het ontwerpen van een app, het laatste deel op de ontwikkeling. Hierbij wordt een ontwikkelomgeving gebruikt die het mogelijk maakt om apps voor zowel het iOS-platform als voor Android te ontwikkelen. Aan het eind van de module ga je zelf een eenvoudige app maken.
4
Portfolio-opdracht Crossmedia teamprojectPortfolio-opdracht Crossmedia teamproject
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
5

Multimediamanagement


MediastrategieMediastrategie
In de module Mediastrategie leer je om een mediastrategie te schrijven, beoordelen, en effectief uit te voeren binnen het gestelde marketing communicatieplan.
6
Identiteit en imagoIdentiteit en imago
In deze module verwerf je conceptuele vaardigheden m.b.t. het analyseren van de begrippen identiteit en imago, waardoor je enerzijds adviezen kunt geven in reputatiemanagement van een organisatie en anderzijds een basis van een gewenst imago kunt creëren. Je kunt hierdoor optreden als gesprekspartner van opdrachtgevers ten aanzien van communicatiegerichte werkzaamheden, waarbij de kennis over de samenhang tussen identiteit en imago vaak ontbreekt.
3
ProjectmanagementProjectmanagement
Projectmatig werken wordt meer en meer (h)erkend als een efficiënte, doelgerichte werkwijze. Door de snelle ontwikkelingen in de maatschappij en de vele veranderingen op alle denkbare gebieden worden veel van dergelijke eenmalige en complexe activiteiten noodzakelijk. Om deze activiteiten op een effectieve en efficiënte manier binnen de gestelde tijd en binnen het gestelde budget uit te voeren wordt vaak gekozen voor een eenduidige aanpak: projectmanagement. Tijdens de module Projectmanagement maak je kennis met de theoretische en praktische kanten van projectmanagement.
7
AccountmanagementAccountmanagement
In deze module krijg je inzicht en leer je vaardigheden op het gebied van accountmanagement. Onderwerpen die aan de orden komen zijn klantenanalyse, relatiebeheer en accountmanagement, accountplan, commerciële psychologie, verkoopplanning, verkoopgesprek, onderhandelingsproces en presenteren.
5
Professionele vaardighedenProfessionele vaardigheden
Het doel van deze module is om jezelf uitgebreide schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden aan te leren.

4
Portfolio-opdracht Multimedia teamprojectPortfolio-opdracht Multimedia teamproject
In deze module pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
5

Afstudeerfase


StageStage
Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Bij de start van de stage wordt een stageplan gemaakt, waarin de leerdoelen op het niveau van de algemene hbo-competenties zijn opgenomen. Tijdens de stage zijn er twee functioneringsgesprekken over de voortgang/realisatie van het stageplan. Ter afronding van de stage wordt een stageverslag geschreven.

30
AfstudeeropdrachtAfstudeeropdracht
Met de afstudeeropdracht toon je aan dat je beschikt over hbo-bachelor niveau. De afstudeeropdracht is een praktijkonderzoek. Je gaat hierbij de geleerde theoretische kennis in de praktijk brengen.
20
Totaal HBO-bachelor Communication and multimedia design 240


Stage en werkplek

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Sluit je huidige baan aan bij de studie? Dan kunnen werk en stage vaak worden gecombineerd. Een efficiënte manier van studeren! Tijdens de stage word je begeleid en beoordeeld door een stagedocent.

Of de werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring kan leveren, wordt beoordeeld door onze werkplekbeoordelaars. Zij beoordelen of je jouw werkplek als stage kunt gebruiken. Kom je hiervoor niet in aanmerking, dan zul je zelf voor een alternatief stageadres moeten zorgen.

Wat is een geschikte werkplek

Werk je al in een relevante werkomgeving of werk je in een organisatie waar je de mogelijkheid krijgt de stageopdrachten op een relevante afdeling uit te voeren, dan kun je deze opdrachten in de loop van je studie op je werk uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek, dan zul je apart stage moeten lopen.

Of je werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring voor de door jou gekozen studie kan leveren, wordt beoordeeld door de inhoudelijke werkplekbeoordelaars.

Beoordeling tijdens de stage

Tijdens de stage beoordeelt je stagedocent onder meer het stageplan dat je hebt geschreven, de functioneringsverslagen en het uiteindelijke stageverslag. Ook vinden er telefonische verificatiegesprekken plaats met zowel jou als student als met de stagementor (degene die jou bij het bedrijf begeleidt).

Examens, portfolio en afstuderen

Elke module wordt afgerond met een examen. Aan het afleggen van examens zijn meestal kosten verbonden. Naast de examens moeten diverse praktijkopdrachten worden uitgevoerd en leg je gedurende de opleiding een digitaal portfolio aan. De opleiding als geheel wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Examen
Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 49,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Portfolio en afstuderen

Bij alle bacheloropleidingen leg je vanaf het begin van de studie een portfolio aan. Hierin plaats je bijvoorbeeld het resultaat van de stageopdrachten. Het doel van het portfolio is reflectie op het leerproces gedurende de gehele opleiding. Bovendien wordt met het portfolio aangetoond welke kennis en competenties je hebt verworven. Je vindt het digitaal portfolio op LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI.

Deze HBO-bacheloropleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en empirisch onderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Tijdens een afsluitende mondelinge zitting komen zowel het portfolio als de afstudeeropdracht aan de orde. Daarbij word je beoordeeld op je kennis, inzicht, toepassings- en reflectieniveau.

Heb je al een relevante werkplek of biedt de werkgever de mogelijkheid om de stageopdrachten en de afstudeeropdracht uit te voeren op een afdeling die met de studie te maken heeft? Dan kunnen werk en afstudeeropdracht in veel gevallen worden gecombineerd. Een slimme combinatie!

De afstudeeropdracht is de finale van de studie. Het spreekt voor zich dat je daarbij kunt rekenen op intensieve begeleiding van de docent.

Diploma

Na het afronden van de bacheloropleiding HBO Communicatie en multimedia design heb je het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Communication and multimedia design behaald. Met het bachelorgetuigschrift op zak mag je de internationaal herkenbare titel Bachelor of Science (BSc) voeren. De opleiding HBO-bachelor Communication and multimedia design is NVAO-geaccrediteerd. Een garantie voor kwaliteit en (h)erkenning van het diploma in binnen- én buitenland. Het diploma heeft dan ook een hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Diploma
De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34092.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Extra branchediploma's

LOI Hogeschool onderhoudt al jaren uitstekende contacten met het bedrijfsleven en exameninstanties. En dat heeft veel voordelen. Een aantal modules wordt afgesloten (of kunnen indien gewenst worden afgesloten) met een extern examen. In die gevallen geeft afronding recht op een officieel en erkend diploma van deze organisaties. Zo worden extra diploma’s behaald zonder extra te studeren.

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.


Klassikaal studeren
Thuis studeren

Vaste structuur van bijeenkomsten

In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Kies voor thuis of klassikaal studeren
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

De klassikale opleidingen van de LOI staat garant voor een efficiënte manier van studeren, zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen en geeft snel antwoord.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer en/of online hoorcolleges. Ook bouw je er een persoonlijk digitaal portfolio op waarmee je de ontwikkeling van je competenties inzichtelijk maakt.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Extra voordelen voor LOI Hogeschoolstudenten

Als student van LOI Hogeschool profiteer je van heel veel voordeel. Speciaal voor onze studenten hebben we, als aanvullende service bij de opleiding, diverse extra’s geregeld die goed van pas komen bij de studie. Zo krijg je o.a. hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot, heel voordelig toegang tot de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek én kun je gratis Officetrainingen volgen.

Voordeel
Hoge korting op hard- en software

Studenten van LOI Hogeschool krijgen toegang tot Surfspot.nl. Surfspot is dé ICT-webwinkel waar studenten van hogescholen officiële software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen. Je logt eenvoudig in met je studentgegevens en kunt direct hardware, software (o.a. Office en anti-viruspakketten), cursussen en gadgets bestellen. Bovendien heeft Surfspot ‘one day toppers’; dagacties met extreem veel korting.

Surfspot
50% korting op het lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek

Iedere Ad- of bachelorstudent van LOI Hogeschool komt automatisch in aanmerking voor 50% studentenkorting op lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek. Voor slechts € 7,50 per jaar krijg je daarmee toegang tot de volledige digitale collectie en catalogi. Zo kun je duizenden artikelen en e-tijdschriften inzien. Ook is het mogelijk om boeken en tijdschriften van de Koninklijke Bibliotheek aan te vragen en (tegen een kleine vergoeding) te laten toesturen.

Toegang tot MSDN-AA

Studenten van de HBO-bachelor Communication and multimedia design hebben gratis toegang tot MSDN-AA. Via dit programma kunnen alle ontwikkeltools, besturingssystemen en serversoftware van Microsoft legaal worden gedownload en gebruikt.

Gratis Office-trainingen

Als student van LOI Hogeschool kun je via de Microsoft Imagine Academy (bereikbaar via Surfspot) gratis Office-trainingen volgen en zo (beter) leren werken met programma’s als Word, Excel en Powerpoint. Als je wilt, kun je de training vervolgens (tegen betaling) afsluiten met een officieel Microsoft-examen en zo een certificaat behalen.

Kosteloos toegang tot Legal Intelligence

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot Legal Intelligence. Dit is dé zoekmachine voor juridische informatie. Door deze slimme zoekoplossing zoek je als student eenvoudig in openbare juridische informatie: wet- en regelgeving, rechtspraak, kamerstukken, tijdschriften en naslagwerken. Een waardevolle bron voor actuele informatie die bij je studie zeker van pas zal komen!

Toelating

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot deze opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan is het mogelijk een toelatingsprogramma te volgen. Wie minimaal 21 is kan daarnaast ook kiezen voor het 21+-toelatingsexamen.

Toelatingsmogelijkheden

Wie niet over een HAVO-, VWO- of MBO4-diploma beschikt, kan toch worden toegelaten op grond van het 21+-examen of het toelatingsprogramma. 

21+ toelatingsexamen

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Op de dag van het examen dien je minimaal 21 jaar te zijn. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen. Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Wil je oefenen om je voor te bereiden op het 21+ toelatingsexamen? Er zijn op internet verschillende toetsen en tests te vinden waarmee je kunt oefenen. Voor het taal- en rekenniveau zijn op internet verschillende oefentoetsen te vinden op niveau 3F. Verder kun je door het doen van online intelligentietests inzicht en logica oefenen.

Toelatingsprogramma

Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van een diploma van het korte HBO-programma Nieuwe media of het korte HBO-programma Communication and multimediadesign van LOI Hogeschool. Een van deze HBO-programma's geldt in dat geval als toelatingsprogramma. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding ontvang je bovendien vrijstelling voor de gelijknamige modules.

Studieduur en vrijstelling

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. De nominale studieduur bedraagt vier jaar, op basis van 240 studiepunten (EC) en een studielast van 60 studiepunten per jaar. Bij LOI Hogeschool studeer je echter in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s, de huidige werkplek en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond. Dit geldt bij een thuisstudie voor de volledige opleiding, bij een klassikale opleiding voor de afstudeerfase.

Nog efficiënter studeren? Bij deze opleiding is een aantal standaard vrijstellingen mogelijk. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld.

Studieduur
Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij deze opleiding mag je tot maximaal zes jaar over de studie doen. Je behoudt in die periode recht op online begeleiding en toegang tot de alle studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Je betaalt in alle gevallen slechts drie jaar collegegeld en kunt daarna nog drie jaar gratis studeren. Een belangrijk verschil met andere opleiders.

Mogelijke vrijstellingen

Denk je op grond van een ander diploma of bewijs in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een of meer vakken, dien dan een vrijstellingsverzoek in bij de Toetsingscommisie van LOI Hogeschool. Stuur daarbij een kopie van het desbetreffende diploma met cijferlijst, een inhoudsbeschrijving van de gevolgde vakken en een literatuurlijst mee.

Na toekenning van een vrijstelling is deze nog 8 jaar geldig. Heb je een of meer vrijstellingen, dan wordt een korting op het totale collegegeld gegeven.

Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Collegegeld
Betaal geen literatuurkosten

Een opleiding bij LOI Hogeschool is niet alleen een slimme, maar ook een zeer voordelige keuze. Je betaalt voor deze opleiding namelijk alléén collegegeld en examenkosten. Eénmalig wordt er bij inschrijving een klein bedrag in rekening gebracht voor inschrijfkosten en dossiervorming. Alle verplichte vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Geen verborgen kosten dus! Bovendien betaal je slechts drie jaar collegegeld en mag je daarna nog drie jaar gratis studeren. Je behoudt in die periode gewoon recht op online begeleiding en toegang tot alle online studiefaciliteiten.

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle verplichte vakliteratuur
 • Studiemateriaal
 • Begeleiding door ervaren docenten
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Drie jaar gratis uitloop, zonder extra kosten
Collegegeld thuisstudie : 36 x € 169,-
Collegegeld klassikaal : 36 x € 269,-
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Subsidieregeling Praktijkleren

Voor deze opleiding is de Subsidieregeling Praktijkleren van toepassing. Deze mag zelfs gecombineerd worden met de subsidie voor studenten. De Subsidieregeling Praktijkleren biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-student van een technische HBO-bacheloropleiding. De regeling heeft tot doel om werkgevers te stimuleren praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Met ruim 1000 opleidingen in alle vakgebieden, flexibele studiemethodes en de mogelijkheid om de opleiding volledig toe te snijden op het bedrijf, kan worden voldaan aan iedere opleidings- of trainingsbehoefte. 

De voordelen:

 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Keuze uit klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Ook dan kun je je nog steeds ook voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2017

Eerste bijeenkomst:

Begin oktober 2017. Start definitief in Utrecht op vrijdag

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

16 per jaar

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

32 per jaar

Plaats:

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

AMSTERDAM

APELDOORN

DEN HAAG

EINDHOVEN

LEIDERDORP

ROTTERDAM

UTRECHT

ZWOLLE

Alle opleidingen van LOI Hogeschool worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Geen langdurige verplichting en 14 dagen op proef

Tijdens de studie is het mogelijk om aan het eind van ieder studiejaar de opleiding te beëindigen. Je gaat dus nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien kun je de opleiding binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.