CompTIA Network+

Vakgebied

CompTIA Network+

Leer in deze cursus CompTIA Network+ over computernetwerken en netwerktechnologie en haal een veelgevraagd certificaat.

In het kort

In het kort

Leer in deze cursus CompTIA Network+ over computernetwerken en netwerktechnologie en haal een veelgevraagd certificaat.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 119,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
CompTIA-Network+-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

Heb je basiskennis op CompTIA A+-niveau? Volg dan de cursus CompTIA Network+ en behaal een internationaal erkend certificaat dat brede steun en acceptatie geniet binnen de ICT-sector. In de cursus CompTIA Network+ leer je o.a. over de technische kenmerken van netwerken en protocollen. Ook leer je hoe je een bekabelinginfrastructuur in een pand aanlegt, test en documenteert.

Daarom kies je voor de cursus CompTIA Network+

 • Cursus op MBO+-niveau.
 • Sluit perfect aan op de nieuwste exameneisen (exam objectives).
 • Behaal een veelgevraagd certificaat.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De cursus CompTIA Network+ is bestemd voor systeembeheerders, netwerkbeheerders, netwerk- en telecomtechnici met werkervaring binnen de ICT-sector, die hun kennis willen vastleggen in een veelgevraagd en gewaardeerd certificaat en die graag een internationaal erkend diploma willen behalen.

Vooropleiding

De aanbevolen vooropleiding voor CompTIA Network+ is CompTIA A+. Dit is echter geen toelatingseis voor het examen van Network+. Daarnaast is het van belang dat je goede kennis hebt van (vaktechnisch) Engels op minimaal HAVO-niveau. Het studiemateriaal en het Network+-examen zijn namelijk Engelstalig.

Heb je de cursus CompTIA A+ niet gevolgd? Dan is een van de onderstaande punten gewenst om een goede kans van slagen te hebben op het Network+-examen:

 • Werkervaring in een relevante werkomgeving. Bijvoorbeeld ervaring met roll outs van nieuwe apparatuur  en dan met name de netwerktechnische kant ervan. Je hebt bijvoorbeeld werkstations, servers, hubs en netwerkbekabeling geïnstalleerd en geconfigureerd. Daarbij is het handig dat je bekend bent met de besturingssystemen Windows Server 2008 en Windows Server 2003.
 • Voldoende kennis om een of meer van de genoemde systemen te kunnen installeren, configureren, beheren en troubleshooten. Ook beschik je over relevante kennis van Microsoft en Novell netwerkclients. Daarnaast heb je basiskennis van het OSI-model en de functie hiervan.
 • Aanbevolen kennis van de volgende protocollen, diensten en netwerken: TCP/IP.

De cursus

Inhoud van de cursus CompTIA Network+

De cursus CompTIA Network+ volgt de structuur van de nieuwste exameneisen en is verdeeld in vijf hoofdonderwerpen.

 • Network architecture
 • Network operations
 • Network security
 • Troubleshooting
 • Industry standards, practices, and network theory
Meer over de inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basistheorieën van netwerken, netwerkmodellen en datacommunicatie.
 • Standaarden voor netwerkcommunicatie, Ethernet en draadloze communicatie.
 • Procedures en (veiligheids)voorschriften voor het installeren en wijzigen van netwerkinfrastructuren.
 • Toepassing en werking van de meest gangbare netwerkprotocollen en -poorten.
 • Selecteren en configureren van netwerkprotocollen en -poorten.
 • Functies en toepassing van de meest voorkomende netwerkcomponenten binnen een LAN of WAN.
 • Installeren en configureren van LAN netwerkcomponenten.
 • Voor- en nadelen van de verschillende transmissiemedia en hun toepassing binnen netwerktopologieën.
 • Gereedschappen voor het monteren van kabels en connectoren.
 • Configureren van de IP-adressering en routering binnen een netwerk en implementatie van een basisnetwerk.
 • Nieuwe trends binnen netwerken (o.a. Unified Communications, Cloud en virtualisatie
 • Tools om de werking en prestaties van een netwerk te monitoren en verbetermaatregelen te nemen.
 • Analyseren en documenteren van de configuratie en structuur van een netwerk.
 • Installeren en configureren van een draadloze LAN-infrastructuur.
 • Kwetsbaarheden, risico’s en bedreigingen van netwerkinfrastructuren.
 • Netwerkbeschermingsmaatregelen.
 • Installeren en configureren van een basis firewall.
 • Basisprincipes van digitale forensische werkzaamheden.
 • Storingen opsporen en verhelpen.
 • Configuratieproblemen en beveiligingsproblemen opsporen en verhelpen.
Dit heb je nodig

We gaan ervan uit dat je beschikt over een computer met een netwerkaansluiting en minimaal Windows. Daarnaast heb je voor de netwerkoefeningen een tweede computer of laptop nodig.

Examens en diploma

Examen

De cursus CompTIA Network+ wordt afgesloten met het Engelstalige examen (N10-007). Dit examen bestaat uit 90 vragen (een combinatie van meerkeuzevragen en vragen die je in een simulatieomgeving maakt).

De examens worden afgenomen door Pearson VUE. Aanmelden voor de examens kan via www.pearsonvue.com. Hier vind je ook de locaties van de verschillende testcentra in Nederland.

Voor meer informatie over de certificeringen van CompTIA kun je terecht op www.comptia.org.

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen, heb je het officiële CompTIA-Network+-certificaat op zak. Een prima aanvulling op je cv!

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 119,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 287,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 119,00
Studieduur
4 maanden
Diploma
CompTIA-Network+-certificaat
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak