Spaans voor meergevorderden

Vakgebied

Spaans voor meergevorderden

Met deze cursus breng je je kennis van het Spaans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze cursus breng je je kennis van het Spaans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Instituto Cervantes-diploma

De cursus Spaans voor meergevorderden is er voor iedereen die de Spaanse taal al vrij goed beheerst, maar de taal graag op topniveau wil leren spreken, verstaan, schrijven en lezen. Bijvoorbeeld omdat je dagelijks in het Spaans communiceert met familie of vrienden of omdat je voor je werk het Spaans perfect moet beheersen. Het perfectioneren van je Spaans is niet alleen leuk en handig, taalkennis op hoog niveau is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt!

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen zijn taalkennis op een hoger niveau brengen. Op een leuke manier leer je nog beter Spaans spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving .

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

Daarom kies je voor de cursus Spaans voor meergevorderden

 • Breng je kennis van het Spaans op een hoger niveau.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 6 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële Diploma de Español nivel C1 (Dominio Operativo Eficaz).
 • Diploma geeft vrijstelling voor modules Algemeen Spaans niveau B2 en Algemeen Spaans niveau C1 van HBO Vertaler Spaans.
Instituto Cervantes

Ontdek de taalmethode in 90 sec.

Voor wie

Voor wie

De cursus Spaans voor meergevorderden is bestemd voor iedereen die de Spaanse taal op topniveau wil kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven. Of dat nu voor het werk is, voor vakantie of omdat je Spaanstalige familieleden, collega’s of vrienden hebt waarmee je moeiteloos en in vloeiend Spaans wilt kunnen communiceren.

Ook op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Spaans een pre. De economie internationaliseert steeds verder. Steeds meer bedrijven hebben te maken met Spaanstalige collega’s, leveranciers of klanten. Ook in tal van internationale organisaties speelt de Spaanse taal een belangrijke rol. Kennis van het Spaans staat dan ook zeker goed op je cv, zeker als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

 

Veelgekozen: Spaans voor gevorderden en meergevorderden

Twijfel je of je het niveau van de cursus Spaans voor meergevorderden aankunt maar wil je je kennis wel op C1-niveau brengen? Kies dan voor de combinatiecursus Spaans voor gevorderden en meergevorderden. Dit is goedkoper dan het volgen van twee losse cursussen. Je bespaart al snel enkele honderden euro’s!

Naar deze opleiding

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Spaans voor meergevorderden

Met de cursus Spaans voor meergevorderden breid je je woordenschat flink uit. Daarbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er o.a. aandacht voor toerisme, cultuur, politiek, economie en zakendoen. Je begint bij de basis en vergroot met ieder hoofdstuk je woordenschat. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Want je leert een taal pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Na het afronden van de cursus lees je zonder moeite Spaanse literatuur of artikelen in een Spaanse krant. Ook kun je zelf verschillende formele en informele teksten schrijven. Of het nu een zakelijke brief of offerte is, of juist een persoonlijke brief of mail waarin je je gevoelens uitdrukt.

Bovendien voer je na afronding moeiteloos diepgaande gesprekken met Spaanstaligen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je hebt een zeer uitgebreide woordenschat en kunt je genuanceerd uitdrukken in zowel zakelijke als privé-situaties. Je leert het Spaans zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen. Een amusementsprogramma of een flinke discussie over een politiek onderwerp? Geen probleem! Je perfectioneert je uitspraak door te oefenen met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Spaans de moedertaal is. Speciale aandacht is er voor uitspraakkwesties waar vooral Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Onderwijs
 • Films
 • Popmuziek in Zuid-Amerika
 • Radio en televisie
 • Werkloosheid in Spanje
 • Immigratie
 • Alcohol en drugs
 • Vervuiling
 • Orkanen
 • Gezondheidszorg
 • Feminisme
 • Koloniale geschiedenis
 • Pers en journalistiek
 • Advertenties en aankondigingen
 • UNESCO en Latijns-Amerika
 • De ecologische beweging
 • Democratie
 • Verkiezingen
 • Euthanasie en abortus in Spanje
 • Openbaar vervoer
 • Internationale betrekkingen
 • Spaanse tradities
 • Economie en handelsbetrekkingen
 • Landbouw
 • Sport
"Ik werk veel met multimediale opdrachten, zoals filmpjes en geluidsfragmenten"
Ana Meneses Dekker

O.a. docent Spaans voor beginners, portfolio coach en freelance vertaler Spaans


Lees het interview
"Ik werk veel met multimediale opdrachten, zoals filmpjes en geluidsfragmenten"
Ana Meneses Dekker

O.a. docent Spaans voor beginners, portfolio coach en freelance vertaler Spaans

Lees het interview

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Spaans voor meergevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende C1-niveau (CEF).

Na afronding van deze cursus Spaans kun je o.a.:

 • foutloze zakelijke en persoonlijke teksten schrijven
 • vloeiend en spontaan deelnemen aan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen.
 • Spaanse literatuur en artikelen in een Spaanse krant lezen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Behaal een internationaal erkend diploma

Als je wilt kun je aan het eind van de cursus een officieel examen afleggen van het Instituto Cervantes. Hiermee behaal je het internationaal erkende Diploma de Español, nivel C1 (Dominio Operativo Eficaz). Een zeer waardevolle toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door het Instituto Cervantes, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Instituto Cervantes. Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Instituto Cervantes

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 12 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 224,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Instituto Cervantes-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!