Toon 0 resultaten

Interview met Eldon de Meza, student MBO Expert IT systems and devices

"Het bevalt me zo goed, dat ik de LOI ook aanraad bij mijn collega’s"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Al vanaf dat ik jong was, heb ik me bezig gehouden met computers. Ik was altijd zo’n ‘neefje’ dat door familie en vrienden gevraagd werd te helpen bij computerproblemen. Nu heb ik een baan waarin ik ook taken op het gebied van ICT heb. Die werkzaamheden horen niet direct bij mijn functie, maar omdat ICT altijd mijn interesse heeft gehad, zijn die min of meer automatisch in mijn takenpakket terecht gekomen. Ik heb eerder wel ICT-certificaten behaald, maar die sloten niet meer aan bij de huidige techniek. Bij een sollicitatie voor een andere baan, werd ik daarom afgewezen. Ik was geknipt voor de functie, maar zonder de juiste diploma’s mochten ze me volgens het protocol niet aannemen.

Omdat ik mezelf graag blijf ontwikkelen, heb ik nagedacht in welke richting ik dat zou willen.  Logischerwijs kwam ik uit op ICT. Met mijn eerdere opleiding en werkervaring, wil ik me in de toekomst graag richten op het vakgebied van opsporing en cybercriminaliteit. De MBO-opleiding Expert IT systems and devices is heel actueel en toekomstgericht. En daarmee dus een perfecte basis voor een functie op dit gebied. Met dit diploma kan ik mijn ambities waarmaken, bijvoorbeeld met een baan bij de opsporingsdienst.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Deze MBO-opleiding van de LOI was precies wat ik zocht. Qua inhoud en qua flexibiliteit. Ik heb onregelmatige werktijden dus dat is niet te combineren met een vast lesrooster. En ik ben sowieso iemand die graag zelfstandig te werk gaat. Deze opleiding en studiemethode passen dus prima bij mij.”

Wat is tot nu toe je ervaring met de LOI?

“Het studeren gaat me goed af. Door gezondheidsredenen lag mijn opleiding een tijdje stil maar nu ben ik die tijd in hoog tempo aan het inlopen. Afgezien van het contact met docenten, heb ik weinig contact nodig gehad met de LOI. Ik volg mijn lessen in mijn eigen tempo en kan zelf mijn examens inplannen. Het examencentrum is vlakbij dus dat gaat als een trein. Het bevalt me zo goed, dat ik de LOI ook aanraad bij mijn collega’s. Dus, zit je vast in je carrière? Kies dan een voor een opleiding om je weer op weg te helpen.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“De stof van de basismodules die ik aan het afronden ben, heb ik al eens geleerd. Maar ik kwam erachter dat veel daarvan best ver was weggezakt, van het vak Nederlands bijvoorbeeld. Engels vond ik wel een ‘makkie’. Hierna ga ik aan de slag met de meer technische vakken. Daar verheug ik me al erg op. Over mezelf heb ik geleerd dat ik veel meer aankan dan ik dacht. Met inzet en enthousiasme voor de onderwerpen haal ik hele goede cijfers. Een zesje is voor mij niet goed genoeg, ik wil een negen of een tien! Het geeft me een goed gevoel om het resultaat van mijn harde werken te zien.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“In de nabije toekomst wil ik solliciteren bij de opsporingsdienst. Ik heb eerder voor deze organisatie gewerkt en weet dat er veel vraag is naar goed opgeleide mensen voor het vakgebied van cybersecurity. Dit erkende MBO-diploma gaat zeker deuren openen!”

 

Meer over het vakgebied ICT

De LOI is een van de grootste aanbieders van ICT-opleidingen en specialisaties in Nederland. Behaal certificaten van o.a. EXIN, Microsoft, Cisco en Windows met de erkende ICT-opleidingen van de LOI. Deze zijn te volgen als aparte cursussen en als onderdeel van volledige (deel)opleidingen op MBO-, Associate degree- en HBO-niveau.

Bekijk het aanbod