Toon 0 resultaten

Renée Damstra, winnaar studiebeurs

"Ik ben altijd aan het leren."

Al op haar achtste volgde Renée Damstra de cursus Spaans voor beginners. Die drang om te leren is gebleven. Ze volgde dan ook vele cursussen, MOOC’s op internet en online opleidingen. Nu ze een studiebeurs van LOI Hogeschool heeft gewonnen, gaat een grote wens in vervulling en start ze met de opleiding HBO-bachelor Rechten.

”Al op de middelbare school zei een docent tegen mij ”Jij moet psychologie of rechten gaan studeren”. Het werd psychologie. Toch is ook het juridische altijd blijven terugkomen. In mijn huidige baan als contractbeheerder bij een zorginstelling merk ik hoe leuk het is om met recht te werken. Ik volg daarom beroepscursussen, online cursussen en gratis MOOC’s op internet.”

Ideale combinatie

”Ik ben heel gevoelig voor onrecht. Het zou heel mooi zijn als ik na de bachelor Rechten mensen kan helpen. Iets wat onrechtvaardig is, toch een beetje rechtvaardiger maken. Uiteindelijk zou ik de richting Sociaal juridische dienstverlening willen volgen en na de studie aan de slag gaan als juridisch adviseur. Juist die combinatie van het menselijke en het juridische spreekt me heel erg aan. Ik wil mensen helpen die het niet goed hebben. Maar ook andere beroepen spreken me aan, zoals griffier of docent Rechten.”

Interessant en gevarieerd

”Waarom ik deze bacheloropleiding HBO Rechten kies? Allereerst is een afstandsopleiding voor mij ideaal. Ik werk gewoon, dus een opleiding waarbij ik iedere dag naar school moet is geen optie. Inhoudelijk lijkt het me een interessant en gevarieerd programma, er zitten veel verschillende vakken in. Vooral het onderdeel Arbeidsrecht lijkt me heel erg boeiend.”

 

Meer over het vakgebied Taalvaardigheid en vertalen

De LOI biedt een groot aantal opleidingen op het gebied van taalvaardigheid en vertalen. Van korte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Of je nu een basis wilt leggen voor je carrière, bijscholing wilt volgen of simpelweg je vaardigheid in de Nederlandse of een vreemde taal wilt versterken. Bij de LOI ben je aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod