Toon 0 resultaten

Bart van Bemmelen, student HBO-bachelor Security management

"Ik bepaal 100% zelf wat ik wanneer doe. Zo wordt mijn opleiding maatwerk."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik werk onregelmatige diensten, net als mijn vrouw. Vroeger was ik ’s avonds vaak aan het trainen voor triathlons, maar sinds we een kindje hebben is het lastiger om ’s avonds de deur uit te gaan. Omdat ik die uren toch zinnig wil besteden, heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen. Ik wilde mijn tijd effectief besteden. Ik werk nu bij de Rijks Beveiligings Organisatie als centralist op de meldkamer. Met deze opleiding hoop ik straks een stap naar boven te kunnen maken.”

Wat is je doel met deze opleiding?

” De opleiding is heel breed en bestaat voor 2/3 uit management. Ik ben dan straks ook goed onderlegd voor een functie in het lijnmanagement. Werk is er zeker in deze branche. Security is een groeimarkt. Voor steeds meer organisaties is beveiliging het startpunt en niet langer een sluitpost. Logisch ook. Je kunt immers pas werken als de veiligheid op orde is. De securitybranche biedt dan ook mooie carrièrekansen. ”

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

”Ik heb veel opleiders vergeleken. LOI Hogeschool bleek de meest flexibele optie. Ik kan stage lopen op mijn werk en bepaal zelf wanneer ik studeer. Dat was voor mij doorslaggevend. Andere aanbieders blijken toch minder flexibel. Daar moet je bijvoorbeeld op een vast moment examen doen. Bij LOI Hogeschool bepaal ik voor 100% mijn eigen agenda. Zo wordt mijn opleiding echt maatwerk.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik werk onregelmatig dus een vast studieritme zit er niet in. Ik  probeer, wanneer ik langer dan drie of vier uur vrij heb, om daarvan twee uur aan de studie te besteden. Als je dat consequent doet, blijk je aan het einde van de maand toch heel wat te hebben gedaan. Je moet voor deze manier van studeren wel wat discipline kweken, maar voor mij werkt het prima. ”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Ik vond Criminologie tot nu toe echt het meest interessante vak. Wat zorgt er nu voor dat bepaald crimineel gedrag ontstaat? Ik heb meer inzicht gekregen in afwijkend gedrag van personen. Je vraagt je dan bijvoorbeeld af waarom een maatregel bij de één effectief werkt en bij de ander averechts. Hoe meer je hiervan weet en begrijpt, hoe beter je zaken aan kunt pakken. Zo zijn er heel veel preventieve maatregelen mogelijk. Dat vind ik een interessante kant van het vak.”

 

Meer over het vakgebied Handhaving en Security

De LOI biedt een groot aantal opleidingen op het gebied van Handhaving en Security. Van korte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Of je nu een basis wilt leggen voor je carrière, bijscholing wilt volgen of meer wilt weten over cybersecurity of juist als beveiliger aan de slag wilt. Bij de LOI ben je aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod