Toon 0 resultaten

Nathalie Veenhuijzen (24), student Gewichtsconsulent – begeleiding van kinderen

"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“De onderwerpen voeding en sport vind ik heel leuk. Zelf sport ik ook veel en doe mijn best om gezond te eten. In mijn werk in de kinderopvang zie ik soms kinderen met overgewicht of kinderen die weinig bewegen. Die zou ik graag willen helpen. Ook heb ik wel eens meegekeken bij een voedingsadviseur in een sportcentrum, dat vond ik heel interessant. Dit alles heeft me gemotiveerd om de stap te zetten en echt een opleiding in deze richting te gaan doen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“In de kinderopvang zal ik de kennis die ik opdoen niet echt veel kunnen toepassen. Je bent daar voor de opvang en niet om advies te geven over hoe om te gaan met overgewicht. Ik wil graag mijn werk in de kinderopvang blijven doen, en daarnaast gaan werken als gewichtsconsulent voor kinderen. Een combinatie zou ideaal zijn.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“De LOI voelt voor mij vertrouwd en toen ik me ging oriënteren, zag ik ook dat de prijs lager was dan bij andere opleiders. Ik heb bewust voor een thuisstudie gekozen omdat dit voor mij goed te combineren is met mijn baan. Ik vind het prettig dat ik mijn eigen tijd kan indelen en ’s avonds niet meer de deur uit hoef voor mijn opleiding.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“Het gaat goed, af en toe is het wel pittig. Ik vind de leerstof heel interessant dus daar haal ik veel motivatie uit. Ik wil graag de geplande studietijd aanhouden dus ik studeer regelmatig. Af en toe op een vrije dag wat extra en om voor te bereiden op een examen, maak ik een heel weekend vrij. Ja, dan moet je wat andere dingen laten gaan, maar dat hoort erbij vind ik.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

“Over het onderwerp van mijn opleiding heb ik natuurlijk al veel geleerd. Wat ik daarnaast geleerd heb, is dat ik het vak van gewichtsconsulent heel interessant vind. Ik ben blij dat ik de stap naar deze opleiding heb gezet. In de toekomst wil ik er zeker verder mee!”

 

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

De LOI biedt een groot aanbod opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent, van volledige opleiding tot verdieping en specialisatie. Al deze voedingsconsulent-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Bekijk het aanbod