Toon 0 resultaten

De zorgsector staat te springen om goed opgeleide mensen. Vooral de vraag naar verpleegkundigen is enorm. Met een overstap naar de zorg is de kans op een baan dan ook zo goed als zeker. Wil jij de overstap maken? Dat kan bijvoorbeeld met een zij-instroomtraject.
Blijf op de hoogte

Omscholen én meteen een baan

Naast het uitgebreide aanbod aan zorg-opleidingen, biedt LOI Zakelijk regelmatig speciale zij-instroomtrajecten. Dit doen we samen met verschillende zorginstellingen. Dat betekent veelal dat je meteen een betaalde baan hebt bij de desbetreffende zorginstelling én op kosten van je nieuwe werkgever een erkende opleiding volgt. Het afgelopen jaar verzorgde LOI Zakelijk bijvoorbeeld zij-instroomtrajecten voor het Spaarne Gasthuis en ouderenorganisatie Zorgbalans, en voor GGZ Rivierduinen. Welke voorwaarden gelden bij een eventueel nieuw traject, wordt door de betrokken partijen bepaald.

Zo werkt het

Hoe het traject er precies uitziet, verschilt per zorgorganisatie. Over het algemeen start je met een voortraject. Hierin kom je erachter of de zorg echt bij je past. Vervolgens doorloop je een selectieprocedure. Word je aangenomen, dan krijg je meteen een dienstverband en salaris, en start je op kosten van je werkgever met een erkende MBO- of HBO-opleiding.

Meer over de opleiding MBO Verpleegkundige

Met deze opleiding behaal je een erkend MBO 4-diploma. Je volgt iedere 2-3 weken een intensieve bijeenkomst en studeert in de tussenliggende weken flexibel thuis. Daarbij krijg je altijd begeleiding door docenten met veel ervaring in het werkveld. De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt je alle kennis en vaardigheden waar je als MBO Verpleegkundige over moet beschikken. Je kunt kiezen uit drie uitstroomvarianten: Ziekenhuis, Geestelijke Gezondheidszorg en Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg. Het kan zijn dat deze keuze in een zij-instroomtraject al vastligt.

Meer over de opleiding MBO Verzorgende

Met deze opleiding leer je alles over het verzorgen en ondersteunen van cliënten en behaal je een erkend MBO 3-diploma. Je volgt deze opleiding naar keuze volledig flexibel thuis, of klassikaal met iedere 2-3 weken een intensieve bijeenkomst en in de tussenliggende weken flexibele thuisstudie. Daarbij krijg je altijd begeleiding door docenten met veel ervaring in het werkveld. De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt je alle kennis en vaardigheden waar je als MBO Verzorgende over moet beschikken.  Je kunt kiezen uit vier uitstroomvarianten: Geestelijke Gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Kraamzorg en Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg. Het kan zijn dat deze keuze in een zij-instroomtraject al vastligt.

Meer over de opleiding HBO-bachelor Verpleegkunde

Met deze opleiding behaal je een erkend bachelorgetuigschrift. Je volgt iedere 2-3 weken een intensieve bijeenkomst en studeert in de tussenliggende weken flexibel thuis. Daarbij krijg je altijd begeleiding door docenten met veel ervaring in het werkveld. De opleiding sluit naadloos aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld en het opleidingsprofiel BN2020. Na afronding voldoe je aan de eisen om je te registreren in het BIG-register  als (HBO) verpleegkundige. Je doet de benodigde verpleegkundige vaardigheden op, maar leert ook over klinisch redeneren, de sociaal-agogische en psychiatrische kanten van het vak en geriatrische zorgverlening. Evidence based denken en werken staat daarbij centraal.

Naast de volledige bacheloropleiding biedt LOI Hogeschool ook een verkort traject voor MBO 4- of In service-opgeleide verpleegkundigen met een geldige BIG-registratie die een HBO V-diploma willen behalen.

"De zorg sprak me altijd al aan, maar de opleiding was voor mij tot nu toe niet mogelijk"
Daniëlle Hagemans (42)

Studente MBO Verpleegkundige


Lees het interview
"De zorg sprak me altijd al aan, maar de opleiding was voor mij tot nu toe niet mogelijk"
Daniëlle Hagemans (42)

Studente MBO Verpleegkundige

Lees het interview

Ook instromen?

Wil je ook als zij-instromer in de zorg aan de slag? Laat vrijblijvend je gegevens achter en LOI Zakelijk brengt je direct op de hoogte wanneer er weer een nieuw zij-instroomtraject gaat starten in samenwerking met een zorginstelling. Ook nemen we contact met je op wanneer een zorginstelling buiten het traject om een opleidingsplek voor je beschikbaar heeft. Houd er wel rekening mee dat dit geen absolute garantie biedt op een plaats. Hiervoor doorloop je de desbetreffende aanmeld- en selectieprocedure. Ook is nu nog niet bekend waar in Nederland een eventueel traject zal starten.

Geïnteresseerden ontvangen automatisch bericht per email, zodra er nieuws is.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven

De LOI deelt mogelijk je gegevens met potentiële werkgevers.