Toon 0 resultaten

Miriam Staffhorst, eigenares van Urban Bakery

“Ben je een aanpakker? Dan krijg je hier veel kansen en kun je heel veel leren.”

Op weg naar Urban Bakery loop je vanzelf de goede richting op, de geur van vers gebakken appeltaart is onweerstaanbaar. In deze stadsbakkerij worden de hele dag door brood, koeken en taarten gebakken. Voor de twee eigen vestigingen én voor ruim 20 horecazaken in Rotterdam. Urban Bakery is leerbedrijf voor studenten MBO Ondernemer retail. 

Via horeca naar patisserie

Miriam Staffhorst, eigenares van Urban Bakery, is kok van origine en koos via de horeca voor de patisserie. Vervolgens werkte ze een aantal jaren in het bedrijfsleven, omdat daarna terug te keren naar haar geliefde banket. Waar ze merkte dat ‘haar’ vak was veranderd in een wereld van producten die grotendeels werden vervaardigd uit kant-en-klare mixen vol kleur-, geur en smaakstoffen.

Klein beginnen

“Ik schrok echt”, vertelt ze. “Dit was helemaal niet wat ik wilde. Dus nam ik het heft in eigen handen en startte zelf een bakkerij, zonder al dat gekunstelde spul. Ik ben klein begonnen en steeds als ik wat verdiende, besteedde ik dat aan het bedrijf. Een nieuwe mixer, een extra oven, later kwamen de eerste medewerkers. Het ging goed en de onderneming groeide.”

Ondernemersmentaliteit

Miriam praat over haar bedrijf als een ondernemer pur sang. “Ja, ik werkte heel hard, stak mijn nek uit, maakte fouten, liep tegen muren aan maar heb altijd doorgezet. Daar herken je een echte ondernemer aan. Handen uit de mouwen en nóóit maar dan ook nóóit opgeven. In mijn stagiairs zie ik deze mentaliteit graag terug. Als ze bij mij komen, neem ik ze persoonlijk mee het bedrijf in. Eerst onder begeleiding, daarna krijgen ze steeds meer taken en verantwoordelijkheid. Heb je een goed idee? Prima, zoek zelf uit waar en hoe en ga het maar doen. 

Achter de schermen

Bij een onderneming komt veel meer kijken dan je op het eerst oog ziet, zeker in een bedrijf als dit waar we echt producten zelf maken. Achter deze broden en taarten zitten uren werk aan financiering, administratie, marketing, inkoop, verkoopanalyse, personeelsbeleid. Het gebeurt allemaal achter de schermen maar is van cruciaal belang voor je onderneming. Als stagiair kun je hier echt alle aspecten van het ondernemerschap leren. 

Leren in de praktijk

We zijn een jong en groeiend bedrijf. Ik kan het allang niet meer alleen en moet vertrouwen op mijn medewerkers. Zo is een tijd geleden Anne-Fleur hier gekomen, een LOI-student MBO Ondernemer retail. Ze liet meteen zien dat zij het in zich heeft. Ze heeft voor haar opleiding bij ons veel verschillende opdrachten gedaan. Ik heb het echt met haar getroffen, ze was mijn rechterhand. Doordat we zo nauw samenwerkten, kon ik zien dat de opleiding van de LOI goed in elkaar steekt. Je leert wat je in de praktijk nodig hebt. Ook over de stagebegeleiding vanuit de LOI ben ik erg te spreken. Voor stagiairs als Anne-Fleur is hier altijd ruimte. Ben je een aanpakker? Dan krijg je hier veel kansen en kun je hier heel veel leren. Kom maar op.”

 

Meer over het vakgebied Retail, Handel en Ondernemerschap

De LOI biedt een groot aantal opleidingen op het gebied van Retail, handel en ondernemerschap. Van korte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Of je nu een basis wilt leggen voor je carrière, bijscholing wilt volgen of juist als zzp’er aan de slag wilt. Bij de LOI ben je aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod