Frans voor meergevorderden

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Frans voor meergevorderden

Leer de Franse taal op een leuke en effectieve manier op topniveau spreken, verstaan, schrijven en lezen.

In het kort

In het kort

Leer de Franse taal op een leuke en effectieve manier op topniveau spreken, verstaan, schrijven en lezen.

Thuis studeren
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Alliance Française-diploma

Beheers je de Franse taal al vrij goed, maar wil je de taal op topniveau leren spreken, verstaan, schrijven en lezen? Of wil je je weggezakte kennis van het Frans weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je de taal privé dagelijks gebruikt of omdat je voor je werk de Franse taal perfect wilt beheersen? Dan is deze cursus Frans voor meergevorderden een uitstekende keuze.

De LOI taalcursus Frans voor meergevorderden leert je op een leuke en effectieve manier, door middel van online animatiefilms, de Franse taal op topniveau spreken, verstaan, schrijven en lezen. Je leert de perfecte uitspraak, met behulp van teksten ingesproken door ‘native speakers’ (als MP3).

Het perfectioneren van je Frans is niet alleen leuk en handig, taalkennis op hoog niveau is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft je een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je voor de cursus Frans voor meergevorderden

 • Uniek! Leuk én effectief studeren met online animatiefilms.
 • Gratis online hoorcolleges voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Ook 2 x zo snel te volgen.
 • Inclusief MP3-bestanden ingesproken door ‘native speakers’.
 • Optioneel: internationaal erkend diploma DALF- C1 van de Alliance Française.
 • Diploma geeft vrijstelling voor modules Algemeen Frans niveau B2 en Algemeen Frans niveau C1 van HBO Vertaler Frans.
Alliance Française
"Ik lees Harry Potter nu gewoon in het Frans"
Inge Geboers

Cursist Frans voor meergevorderden

Lees het interview
"Ik lees Harry Potter nu gewoon in het Frans"
Inge Geboers

Cursist Frans voor meergevorderden

Lees het interview

Doelgroep

Doelgroep

De cursus Frans voor meergevorderden is bestemd voor iedereen die de Franse taal op topniveau wil kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven. Of dat nu voor het werk is, voor vakantie of omdat je Franstalige collega’s of vrienden hebt waarmee je perfect wilt kunnen communiceren. Kennis van de Franse taal is ook een mooie aanvulling op je cv en geeft net die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

Voor jezelf

Voor wie al wel wat Frans kan, maar het nog beter wil leren, is de taalcursus Frans voor meergevorderden de ideale keuze. In no time verbeter je je kennis van de Franse taal en kun je perfect communiceren met Franstaligen.

Voor je werk

De cursus Frans voor meergevorderden is een uitstekende keuze voor professionals die voor hun werk perfect Frans willen kunnen spreken. Zeker als je bij een bedrijf werkt dat gericht is op de Franse-, Belgische- of Noord-Afrikaanse markt, is het een echte pre als je goed Frans spreekt!

Einddoel

Na afloop van de cursus Frans voor meergevorderden beschik je over zeer professionele kennis van de taal. Uiteraard hoort daarbij ook een uitstekende kennis van de grammatica. Bovendien leer je door de vele onderwerpen die behandeld worden meteen veel over het land en de gebruiken. Met deze cursus breng je je kennis op het internationaal erkende C1-niveau.

Internationaal erkend CEF-niveau

Het niveau dat je haalt met deze cursus Frans voor meergevorderden wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) internationaal aangeduid met CEF-niveau C1. Je kunt ook een internationaal erkend examen afleggen. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vooropleiding

Voor de cursus Frans voor meergevorderden is Frans op HAVO-niveau of een cursus Frans voor gevorderden (CEF-niveau B2) gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Frans voor meergevorderden

Met de cursus Frans voor meergevorderden breid je je woordenschat flink uit. Daarbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er o.a. aandacht voor toerisme, cultuur, politiek, economie en zakendoen. Je begint bij de basis en vergroot met ieder hoofdstuk je woordenschat. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Want je leert een taal pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Na het afronden van de cursus voer je moeiteloos diepgaande gesprekken met Franstaligen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je hebt een zeer uitgebreide woordenschat en kunt je genuanceerd uitdrukken in zowel zakelijke als privésituaties. Je leert het Frans zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen. Een amusementsprogramma of een flinke discussie over een politiek onderwerp? Geen probleem! Je perfectioneert je uitspraak door te oefenen met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Frans de moedertaal is. Speciale aandacht is er voor uitspraakkwesties waar vooral Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Lezen en schrijven

Na het afronden van de cursus lees je zonder moeite artikelen in een Franse krant of een Frans tijdschrift. Ook de rijke Franse literatuur vormt geen probleem meer. Je schrijft straks zonder problemen verschillende formele en informele teksten. Of het nu een zakelijke brief is of juist een persoonlijk bericht waarin je je gevoelens uitdrukt.

Complete cursus

De cursus Frans voor meergevorderden omvat alles wat je nodig hebt om een taal goed te leren. Zo krijg je:

 • helder geschreven lesmateriaal met afwisselende oefeningen
 • online animatiefilms om te oefenen in realistische situaties
 • audiobestanden (MP3), ingesproken door native speakers
 • online hoorcolleges voor extra uitleg
 • persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten
 • online inspreken en snel gesproken feedback terug.
Speel mee in online animatiefilms!

Bij deze cursus speel je met je eigen stem mee in echte animatiefilms. Een superleuke, effectieve én vooral interactieve manier van studeren. Wat je leert, pas je direct toe in de praktijk. Hierdoor leer je de taal beter en sneller.

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

Een taal leren is leuker bij de LOI
Leer de taal spreken en verstaan in levensechte situaties

 

Een taal leren is leuker bij de LOI
Leer de taal spreken en verstaan in levensechte situaties

 

Examens en diploma

Examen

Na afronding van de cursus Frans voor meergevorderden kun je deelnemen aan een officieel examen van Alliance Française, waarmee je het internationaal erkende Diplôme Approfondi de Langue Française (DALF C1) kunt behalen. Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Alliance Française, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Alliance Française.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het diploma DALF- C1 dat wordt uitgegeven door de Alliance Française. Dit diploma is internationaal erkend en heeft een duidelijke waarde op de arbeidsmarkt.

Mogelijke vervolgopleidingen

De HBO-bacheloropleiding Vertaler Frans is een logische vervolgopleiding. Iedere module uit deze opleiding die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 20 studiepunten (EC).

Toelatingsprogramma

De cursus Frans voor meergevorderden (niveau C1, afgerond met Dalf C1 of Calf C2) geldt als toelatingsprogramma voor de HBO-bacheloropleiding Vertaler Frans. Dat betekent dat je op grond van het diploma van dit toelatingsprogramma kunt worden toegelaten tot de volledige bachelor, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien biedt dit diploma de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules van de HBO-bacheloropleiding.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer, geluidsfragmenten en bij veel cursussen multimediale oefeningen.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel voor supersnel resultaat.
 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 12 x € 49,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Examenkosten

Aan het afleggen van examens zijn meestal kosten verbonden. Meer informatie vind je op de website van Alliance Française.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
12 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Niveau
C1
Diploma
Alliance Française-diploma
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!