Toon 0 resultaten

“Wat ik wil bereiken, is dat ik na afloop klaar ben voor ‘the next level’.”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Ik kom uit de financiële branche waar permanente educatie de norm is. Daarom ben ik gewend om continu nieuwe vakinhoudelijke opleidingen te volgen. Enige tijd geleden wees een recruiter me erop dat het voor mijn carrière ook belangrijk is om een meer algemene studie te volgen om een hoger niveau te behalen; echt een investering in mezelf te doen. Een oude wens om mijn kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen, werd nu een noodzaak. De keuze voor de studie MBA was daarom eigenlijk een logische keuze” 

Wat is je doel met deze opleiding?

“Wat ik wil bereiken met deze studie is dat ik na afloop klaar ben voor ‘the next level’. Leidinggeven doe ik al een langere tijd maar ik merk dat de vraagstukken in de zakelijke dienstverlening complexer worden. Het is steeds meer nodig om zaken vakgebied-overschrijdend aan te pakken. Dit komt ook veel aan bod in de opleiding. Een MBA-opleiding maakt me een stuk waardevoller voor een werkgever. Deze verdieping is echt een toegevoegde waarde in je functie.

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Kijk, een opleiding aan Nyenrode of de Erasmus Universiteit klinkt natuurlijk mooi. Maar mijn fulltime baan maakt een dag- of avondopleiding vrijwel onmogelijk. Ook met mijn privéleven zou dat niet gemakkelijk te combineren zijn. Ik was daarom op zoek naar een flexibele opleiding, die modulair te volgen is. Die heb ik gevonden bij LOI Hogeschool. De opleiding is volledig geaccrediteerd en de kwaliteit daardoor gewaarborgd” 

Hoe werkt studeren voor jou in de praktijk?

“Door mijn studie-achtergrond wist ik van te voren dat ik over de discipline beschik die nodig is voor een dergelijke commitment. Als ik iets wil, zorg ik ervoor dat het lukt. Ook ‘thuis’ staan ze achter me. Ik maak realistische planningen en houd me daaraan. Ook als het ineens mooi weer is. Het volgen van de opleiding geeft ook veel voldoening. Je start met een opdracht, maakt een plan van aanpak, krijgt feedback en dan weet je al dat het de goede kant opgaat. Het afronden van een module geeft een goed gevoel, dat motiveert om verder te gaan. Ik ben mijn laatste praktijkmodule aan het afronden. Daarna volgt nog het examen van het theoriegedeelte. Ik verwacht binnen enkele maanden af te studeren.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd, komt niet zozeer uit de inhoud van boeken maar meer door het ontwikkelen van een andere werkwijze. Ik pak zaken nu aan op een hoger niveau en werk niet meer op basis van aannames maar op basis van onderzoek, analyses en compleet onderbouwde plannen. Om een metafoor te gebruiken: Je bent niet bezig met brandjes blussen maar met brandpreventie.” 

Naar Master of Business Administration (MBA)

Marcel Ligthart