Toon 0 resultaten

Colinda Hoegee, Commercieel Directeur bij Holland & Barrett

“Ik heb een fantastisch vak! Retail is altijd in beweging.”

Wie een opleiding HBO Commerciële Economie of HBO Small business en retailmanagement heeft gedaan, heeft alles in huis om succesvol een zaak te kunnen starten of een onderneming te kunnen leiden. Je kunt organiseren, leidinggeven en bent onder meer thuis op het gebied van verkoop, inkoop, marketing en communicatie. Kortom: je beschikt over alle kennis en vaardigheden om professioneel aan de slag te kunnen in een commerciële functie op managementniveau.

Iemand die helemaal aan bovenstaand profiel voldoet, is Colinda Hoegee. Sinds 2006 is Colinda Commercieel Directeur bij Holland & Barrett. “Ik heb een fantastisch vak! Retail is altijd in beweging”, aldus Colinda.

Luisteren naar de klant

"Het leukste aan mijn werk vind ik inkoop en marketing. Inkoop betekent: goed luisteren naar je klanten en signaleren waar vraag naar is. Een mooi voorbeeld hiervan is het volgende. Onlangs merkten wij dat er bij onze klanten behoefte was aan argan-olie. We zijn toen op zoek gegaan naar een leverancier van dit product en inmiddels ligt het artikel in onze schappen.”

Bouwen aan een merk

Naast inkoop, houdt Colinda ook erg van de marketingkant. “Het in de markt zetten van het merk ‘Holland & Barrett’ en dit merk verder uitbouwen is superboeiend om te doen. Onze eerste winkel opende in 1981 zijn deuren. Deze winkel had toen eigenlijk veel meer weg van een kruiderij. Alles werd met de hand gemaakt, van hoestsiroop tot handcrème. Met als uitgangspunt dat de basis bestond uit natuurlijke ingrediënten. Veel mensen wisten de weg naar deze winkel te vinden. Het duurde dan ook niet lang voordat er een tweede winkel in Den Haag bij kwam. Colinda: “Inmiddels zitten we op 130 filialen in Nederland en 13 in België. Het gaat dus goed met Holland & Barrett en daar zijn we uiteraard met zijn allen heel trots op!”

Nooit hetzelfde

"Hoe een gemiddelde werkweek er voor mij uitziet? Ha ha, dat is moeilijk te zeggen, want eigenlijk is geen week hetzelfde. Wel zijn er werkzaamheden die zeker elke week terugkomen. Zo bespreken we op maandag altijd de cijfers van de vorige week en heb ik op dinsdag diverse meetings met het management en de mensen van marketing. Ook ga ik vaak met leveranciers om de tafel en stem ik regelmatig zaken af met mijn collega’s uit Engeland en België. Natuurlijk geef ik ook leiding binnen het bedrijf, dus veel in contact staan met onze mensen is ook iets wat bij mijn werk hoort."

Brede basis

Colinda: “Ik zou tegen iedereen die nog twijfelt over een HBO-opleiding Commerciële Economie of Small business en retailmanagement willen zeggen: doen! Beide opleidingen zijn enorm praktijkgericht en vormen een belangrijke voorbereiding én aanvulling op je praktijksituatie. Ze geven je zo’n brede basis mee; je kunt er alle kanten mee op. Of je nu wilt werken in de retailbranche, de zakelijke dienstverlening of het onderwijs: aan jou de keuze! Of je met een dergelijke opleiding ook in mijn functie hier bij Holland & Barrett terecht kunt komen? Jazeker, alleen ben ik nog lang niet van plan om hier weg te gaan...!”

Over Holland & Barrett

Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling, waarin kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier een steeds belangrijkere plaats inneemt. Het gaat goed met Holland & Barrett. Het bedrijf (toen nog 'De Tuinen' won de ‘High Growth Awards 2013’: een prijs voor buitengewone groeiprestaties. Om in aanmerking te komen voor de Award speelt, naast de kwantitatieve groei van een bedrijf, voornamelijk de kwaliteit van die groei een belangrijke rol.

 

Meer over het vakgebied Retail, handel en ondernemerschap

De LOI biedt een groot aantal opleidingen op het gebied van Retail, handel en ondernemerschap. Van korte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Of je nu een basis wilt leggen voor je carrière, bijscholing wilt volgen of juist als zzp’er aan de slag wilt. Bij de LOI ben je aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod