Toon 0 resultaten

Hennie Huis, student HBO Verpleegkunde (Klassikaal+)

“De afwisseling van lessen online en in de klas is ideaal”

Een opleiding volgen naast je baan? Volgens Hennie Huis gaat dat heel goed samen. Hennie is wondconsulent en gespecialiseerd dermatologie verpleegkundige bij Florence. Daarnaast volgt ze de opleiding HBO Verpleegkundige bij LOI Klassikaal+.

Aangescherpte functie-eisen

“Op mijn werk kunnen ze mij natuurlijk niet lang missen voor een stage. Met deze opleiding van LOI Klassikaal+ hoeft dat ook niet; mijn werk ís mijn stageplek. Ik ben begonnen met de opleiding HBO Verpleegkunde omdat wij in de regio Haaglanden de regiefunctie hebben voor complexe wonden en de eisen daarvoor werden aangescherpt. In de zorg gebeurt dat wel vaker. Voor die functie moet je nu verpleegkundig specialist zijn. Ik wilde dan ook graag de opleiding verpleegkundig specialist doen, maar dan moest ik wel eerst HBO-V hebben afgerond.”

LOI Klassikaal+ een aanrader

Dat Hennie de opleiding ging volgen bij LOI Klassikaal+ was eigenlijk toeval. “Ik was te laat met aanmelden bij andere opleiders en ben daar achteraf heel blij om. Ik heb overlegd met de Academie van Florence of ik de HBO V-opleiding bij LOI Klassikaal+ kon volgen. Dat was geen enkel probleem. Sterker nog, mijn werkgever vond de LOI heel geschikt. Je kan altijd vragen stellen en verder leren, dat is voor mij een groot voordeel. En dat zie je nu ook, ik ben bijna een jaar ingelopen. Ik ben erg tevreden en heb inmiddels al een aantal collega’s aangeraden om ook voor LOI te kiezen. Zij zijn inmiddels gestart en erg positief over de opleiding.

Bijeenkomsten online en in de klas

De afwisseling van online en in de klas is ideaal. De bijeenkomsten in de klas vind ik vooral handig om de groep en docent te leren kennen. Ik had bijvoorbeeld al snel een maatje waarmee ik omga en opdrachten bespreek. Het fijne van online bijeenkomsten is dan weer dat het me veel tijd bespaart. Voor de lessen in de klas ben ik altijd even onderweg en moet ik ook nog wachten, omdat ik meestal te vroeg ben. Bij de online lessen doe ik mijn computer aan en gaan we beginnen. En ik ben blij dat mijn opleiding zo door kan gaan, ondanks corona.

Goede uitleg, samenwerken en ervaringen delen

De online lessen bevallen mij prima. De docent geeft goede uitleg en vraagt altijd of we nog ergens tegenaan zijn gelopen. Ook werken we regelmatig in een groepje samen via een besloten kanaal. Net als in de klas. Daarna komen we weer met de hele groep ‘bij elkaar’ om het te bespreken. Heel leuk en leerzaam, want iedereen heeft een andere achtergrond en benadert de vragen en opdrachten vanuit een eigen invalshoek. Zoals de psychiatrie of de thuiszorg. Het is erg interessant om binnen zo’n heterogene groep ervaringen uit te wisselen. Zo leer je steeds bij. Dat maakt leren leuk, ik heb er heel veel plezier in!”

 

HBO-opleidingen gezondheidszorg en welzijn

Het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn biedt prachtkansen voor goed opgeleide zorgprofessionals. De vergrijzing, de hogere levensverwachting, het feit dat mensen vaker thuis zorg krijgen en de technologische ontwikkelingen vragen om werknemers die goed zijn voorbereid op de zorg van de toekomst. Heb je hart voor de patiënt én de juiste kennis en vaardigheden, dan kun je zó aan de slag.

Bekijk het aanbod