Toon 0 resultaten

Interview met Roos Gommers, student Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – Honden en katten en Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

“Ik kan straks van start als houder van een hondenpension!”

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

“Ik heb lange tijd in schoonheidsverzorging gewerkt, maar dieren zijn altijd mijn passie geweest. Ik wist alleen niet goed wat ik daarmee kon. Zo ben ik van lieverlee in een ander vak terecht gekomen. Maar wat in je hart zit, is nooit uit je gedachten, dus ben ik een tijd geleden gestart met het korte MBO-programma Dierenartsassistent paraveterinair bij de LOI. Bij deze opleiding hoefde ik geen stage te lopen en kon ik goed kijken of het echt iets voor me was. Nou, dat bleek wel. Ik vond het heel interessant en leuk. Daarna durfde ik het aan de volgende stap te zetten.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Bij ons in Rucphen is een dierenarts met als nevenactiviteit een hondenpension. De praktijk staat al een tijd te koop, en toen de prijs zakte was het voor mij ineens haalbaar om het pension over te nemen. Mijn man staat helemaal achter me, hij heeft me echt het laatste zetje gegeven om door te zetten. We zijn nog bezig met de formaliteiten, en natuurlijk moet ik eerst mijn opleiding afronden en mijn diploma Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren halen. Maar dan kan ik echt van start als houder van een hondenpension!”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“De LOI bood als een van weinige opleiders de mogelijkheid om in de richting dierenartsassistent een opleiding te volgen zonder stage. Daarom heb ik bij mijn eerste opleiding voor de LOI gekozen. En dat is zo goed bevallen, dat ik ook mijn huidige opleiding bij de LOI volg.”

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

“Voor ik mijn eerste LOI-opleiding startte, wist ik nog niet goed hoe het zou gaan. Kon ik nog wel studeren? En dan nog naast een fulltime baan. Maar dat ging eigenlijk heel goed. De leerstof vind ik heel interessant en dat helpt natuurlijk enorm. Ik wil het zelf graag. Ook de digitale leeromgeving is fijn. Je haalt ervan af wat je nodig hebt. Over de docenten ook niets dan goeds. Ze geven snel antwoord en op zo’n manier dat je er echt wat aan hebt. Ze leggen uit wat je niet goed hebt gedaan, zo leer je er van.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe geleerd hebt?

“Ik heb over mezelf geleerd dan ik dit kan; ik heb twee opleidingen gevolgd, naast een fulltime baan. Ik heb ook zeker thuis een goede steun aan mijn man, maar die diploma’s zijn van mij!”

 

Meer over het vakgebied Dierenzorg

De LOI biedt een breed aanbod opleidingen op het gebied van Dierenzorg. Van korte cursus tot volledige MBO-opleiding of een kort MBO-programma. Of je nu een basis wilt leggen voor je carrière, verdieping zoekt of uit interesse meer wilt weten over bijvoorbeeld honden. Bij de LOI ben je aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod