Toon 0 resultaten

Ronald Dekker (52), cursist Belastingassistent

“Een opleiding is een goede manier om jezelf te blijven uitdagen”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?
”Ik werk bij een onderzoeksbureau dat gericht is op retail. Een cursus Belastingassistent lijkt op het eerste gezicht dan ook een vreemde keuze misschien. Toch is het dat niet! Ik vind het heel belangrijk om me te blijven bijscholen. Een opleiding is voor mij een manier om midden in de maatschappij te blijven staan. In je werk krijg je op een gegeven moment een bepaalde routine. Het kan dan heel interessant zijn om juist eens heel andere zaken te belichten.”
 
Wat is je doel met deze opleiding?
”Ik volg de cursus Belastingassistent echt puur uit interesse. Ik heb privé al regelmatig zaken uit moeten zoeken op het gebied van belastingen. Bijvoorbeeld toen mijn zoon een opleiding ging doen en ik wilde weten hoe ik de kosten deels terug kon krijgen via de belastingdienst. Ik vind het interessant om dit soort dingen uit te zoeken en inmiddels ben ik er ook best goed in. En wie weet kan ik er in de toekomst nog eens iets meer mee doen.” 

Waarom heb je voor de LOI gekozen?
”Ik ben op internet gaan zoeken naar een opleider en kwam toen bij de LOI uit. Ik vind het heel fijn dat de LOI heel veel vrijheid biedt en er weinig tijdsdruk op zit. Ik heb een gezin, een baan en sport ook graag. Bovendien zit ik voor mijn werk regelmatig in het buitenland waardoor ik in die weken even geen tijd heb om te studeren. Dat is gelukkig geen probleem. De cursus duurt in principe een half jaar, maar gelukkig mag ik er langer over doen. Wel wil ik nu proberen het eerstvolgende examenmoment te halen.” 

Hoe gaat het studeren in de praktijk?
”Ik besteed iedere week tijd aan mijn cursus. Daarbij probeer ik wel wat vastigheid te creëren, maar in de praktijk is dat gewoon lastig. Uiteindelijk komt het altijd wel goed. Wanneer ik mijn huiswerk inlever krijg ik het ook altijd snel terug, met een duidelijke uitleg. En ook toen ik laatst een vraag naar mijn docent stuurde had ik in no time een helder antwoord. Daar ben ik echt heel tevreden over.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?
”Wat me opviel is dat de cursus in het begin heel theoretisch was. Er wordt in de eerste hoofdstukken veel aandacht besteed aan recht. Pas daarna komt er meer aandacht voor de praktijk en het rekenwerk. Ik had niet verwacht dat het zo theoretisch zou starten, maar nu ik verder ben in de opleiding ga ik steeds meer dingen herkennen en snap ik waarom de cursus zo is opgebouwd.”

 

Meer over het vakgebied Financieel

De LOI biedt financiële-opleidingen op elk niveau, van korte cursus tot masterclass of volledige HBO-bacheloropleiding. Voor starters in het vakgebied, voor wie zijn kennis wil updaten of uitbreiden én voor iedereen die zich wil specialiseren.

Bekijk het aanbod