Toon 0 resultaten

Indra Manniesing (44), cursist Assistent makelaar wonen

“Ik doe nu wat ik altijd al wilde.”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”De makelaardij had al heel vroeg mijn interesse. Toen ik op mijn 17e van school af kwam, wilde ik dan ook het liefst de makelaardij in. Het was toen alleen heel lastig om er tussen te komen, dus heb ik voor een andere opleiding gekozen. Ik heb vervolgens veel verschillende dingen gedaan. Zo heb ik verschillende banen in de financiële sector gehad, maar heb ik ook gewerkt als zelfstandig aankoopadviseur. Daar kon ik destijds niet mee doorgaan, maar nu ga ik alsnog doen wat ik altijd al wilde.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”De veranderingen in de makelaardij gaan heel hard, bijvoorbeeld in de wet- en regelgeving. Ik wil me dan ook gedegen voorbereiden nu ik weer de makelaardij in ga. Ik zie deze opleiding Assistent makelaar als een opstap naar de opleiding Kandidaat Register Makelaar-taxateur (K - RMT). Op dit moment werk ik als commercieel binnendienstmedewerker bij een groot makelaarskantoor. Ik heb het eerste contact met klanten, inventariseer de wensen en verzorg bezichtigingen. Dat vind ik heel erg leuk, maar het lijkt me geweldig om ooit als zelfstandig makelaar aan de slag te gaan en mijn eigen klanten echt van A tot Z te begeleiden.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

”Ik vind het heel prettig om lekker zelf thuis aan de slag te gaan, al moet ik wel moeite doen om de discipline op te brengen. De keuze voor een thuisstudie is dan ook heel logisch. Daarnaast speelt het kostenaspect ook mee. Een opleiding bij de LOI is toch een heel stuk goedkoper dan een klassikale opleiding.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik werk vier dagen per week en heb ook een druk sociaal leven. In principe probeer ik iedere vrije dag (zaterdag, zondag en maandag) minstens twee uur te studeren, voordat ik iets anders ga doen. Zo studeer ik in ieder geval minstens zes uur per week.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Op dit moment ben ik bezig met het vak Bouwkunde en dat vind ik echt heel erg interessant. Je gaat een gebouw echt begrijpen. Waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt? Normaal gesproken kom je als makelaar pas in beeld wanneer een gebouw af is. Bij Bouwkunde wordt het hele proces besproken, vanaf de eerste tekening tot het moment dat het gebouw er staat. Dat geeft heel veel inzicht.”

 

Meer over het vakgebied Makelaardij

De opleidingen van de LOI sluiten goed aan op de trends en actualiteit in de makelaardij. Praktijkgerichte vakken en opdrachten zorgen dat je na je opleiding voldoet aan de gevraagde, brede vakbekwaamheid. En als je je wilt specialiseren of verder wilt ontwikkelen? Ook dan vind je bij de LOI opleidingen die perfect aansluiten op de kennis en vaardigheden die je al hebt.

Bekijk het aanbod