Toon 0 resultaten

Addie Lanen, docent Frans

"Het is leuk om de progressie van cursisten te zien"

“Vier dagen per week sta ik voor de klas op een middelbare school en een dag in de week verzorg ik correctiewerk voor de LOI. Ik corrigeer opgaven van cursisten van de cursussen Frans voor beginners, Frans voor gevorderden en Frans voor meergevorderden. Het leuke van het corrigeerwerk is dat ik echt met het vak bezig ben. Het niveau van het Frans waarin ik les geef is namelijk niet zo hoog en je bent als docent op een school ook een groot deel van de tijd gewoonweg de orde aan het handhaven. Het zijn tenslotte pubers.

Accenten verwaarlozen

Voor mij maakt het niveau van de cursist niet uit. Ik vind corrigeren op elk niveau leuk om te doen. Ik merk bij beginners dat ze nogal eens de accenten verwaarlozen terwijl dat erg belangrijk is in het Frans. Andere fouten die worden gemaakt zijn onder meer verkeerde woordvolgorde, verkeerde werkwoordsvormen, telwoorden en kloktijden.

Liefde voor de Franse taal

Het is vooral leuk om de progressie te zien bij cursisten. Je ziet ze echt vooruitgaan. Er zijn soms mensen bij die het hele traject doorlopen: van beginner tot meergevorderd. Dat laatste niveau is te vergelijken met het eerste jaar van de universiteit. Dat zijn dan ook mensen die de liefde voor de Franse taal met je delen.”