Toon 0 resultaten

Kort MBO en MBO-basis; wat is het en wat kun je ermee?

Wil je snel kennis op MBO-niveau opdoen? Kies dan voor een kort MBO-programma of een MBO-basisopleiding. Je doet razendsnel nieuwe kennis op, krijgt een goed beeld van het beroep én ontvangt een waardevol LOI-diploma. Studeren doe je flexibel, waar en wanneer het jou uitkomt.

Stel, je wil vakkennis of specialistische skills op MBO-niveau opdoen. Maar een volledige erkende MBO-opleiding van een aantal jaar inclusief stageperiode past niet in je drukke schema. Wat doe je dan? Dan kies je voor een deelprogramma van de LOI. Dat is een korte opleiding op MBO-niveau waardoor je profiteert van dezelfde kwaliteit. Zo doe snel vakkennis op en maak je in no-time kennis met je toekomstige beroep! Het aanbod is groot dus er zit altijd een opleiding voor je bij.

Jij bent de baas

Ook als je een periode wat minder tijd hebt, maakt dat niet uit. Je mag namelijk langer over je opleiding doen en je kiest zelf het tijdstip uit wanneer je examen doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding ook sneller worden afgerond. Je hebt alles dus zelf in de hand, een groot voordeel. Als het studeren je bevalt, stroom je makkelijk door naar de volledige erkende MBO-opleiding waarvoor dan vaak vrijstellingen mogelijk zijn.

Roos Gommers, student Kort MBO Dierenartsassistent paraveterinair

“De LOI bood als een van weinige opleiders de mogelijkheid om in de richting dieren­arts­assistent een opleiding te volgen zonder stage. Zo kon ik goed kijken of het echt iets voor me was. Nou, dat bleek wel. Ik vond het heel interessant en leuk. Daarna durfde ik het aan de volgende stap te zetten.”

roos gommers

Kiezen maar: kort MBO of MBO-basis?

Wil je wel kennis op MBO-niveau opdoen, maar geen volledige erkende MBO-opleiding volgen? Dan is een kort MBO-programma de beste keuze. Wil je erachter komen of het beroep echts iets voor je is? Dan is een MBO-basisopleiding de beste keuze. Na afloop ontvang je een diploma van LOI MBO College, waarmee je aantoont de opleiding op MBO denkniveau te hebben afgerond. Na het behalen van je diploma kun je vrijstellingen aanvragen voor overeenkomstige examens van de volledige MBO-opleiding. Zo kun je alsnog op een efficiënte manier doorstromen.