Toon 0 resultaten

Interview met Charlotte de Boer (27), student Gewichtsconsulent (klassikaal)

"Ik kan de docent zelfs vragen stellen via WhatsApp"

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Als afgestudeerd pedagoog en fulltime nanny heb ik altijd al interesse gehad in gezonde voeding. Overgewicht is namelijk een steeds groter probleem onder kinderen. Daarnaast heb ik in sommige gezinnen te maken met ‘lastige eters’. Ik vroeg mij dan ook regelmatig af hoe je gezonde voeding aantrekkelijk maakt voor kinderen. Toen ik van mijn werkgever een opleiding mocht volgen, kwam ik al snel op de opleiding Gewichtsconsulent uit.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Na deze opleiding beschik ik over het benodigde diploma voor de specialisatie ‘begeleiding van kinderen’, dus die wil ik hierna gaan doen. Vervolgens wil ik het geleerde in praktijk brengen. Het lijkt me het allerleukst om bij gezinnen langs te gaan om hulp te bieden op het gebied van voeding.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Ik heb verschillende opleidingsinstituten met elkaar vergeleken en had het beste gevoel bij de LOI. Het is een bekende opleider die al heel wat jaar bestaat.”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

“Ik ben begonnen met de thuisstudie, maar dat paste niet bij mij. Omdat ik fulltime werk, heb ik een stok achter de deur nodig. Ik volg de opleiding nu klassikaal en dat bevalt heel goed! De groep studenten is erg leuk. We spreken elkaar niet alleen tijdens de bijeenkomsten, maar hebben ook een WhatsApp-groep. Ook de docent zit hierin, waardoor je vragen via de app kunt stellen. Heel laagdrempelig! Over de docent ben ik overigens ontzettend tevreden. Ze is kundig, professioneel én heeft een eigen praktijk. Hierdoor kan zij veel praktijkvoorbeelden geven.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

“Er zijn steeds weer andere dieettrends, maar ik weet nu dat die allemaal niet werken. Je moet een gezonde levensstijl aanmeten en dat houdt simpelweg in: gevarieerde voeding en caloriearme dranken uit de ‘Schijf van Vijf’ nuttigen én niet meer innemen dan je nodig hebt. Ook weet ik nu dat suiker één van de grote boosdoeners is van overgewicht. Iets waar ik ouders en kinderen graag bewuster van wil maken. En dan met name van de ‘verborgen’ suikers: in een pakje vruchtensap zitten bijvoorbeeld al gauw vier suikerklontjes!”

 

BGN-geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleidingen

De LOI biedt een groot aanbod opleidingen binnen het vakgebied van de gewichtsconsulent, van volledige opleiding tot verdieping en specialisatie. Al deze voedingsconsulent-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Bekijk het aanbod