Toon 0 resultaten

Herman van Haagen, cursist Professioneel life coach

“Ik wil mensen graag helpen hun dromen te verwezenlijken”

Herman van Haagen (39) werkt als docent Informatica en geeft in zijn vrije tijd drumles. Naast zijn technische kant is hij een creatieve duizendpoot. Herman heeft brede interesses en staat altijd open om iets nieuws te leren.

Technisch én creatief

“Na mijn studie elektrotechniek aan de TU Delft ben ik gepromoveerd in de bioinformatica aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik werk momenteel als docent Informatica en ik geef drumles. Ik heb dus een heel technische kant maar daarnaast ben ik een creatieve duizendpoot die graag dingen onderneemt en altijd openstaat om iets nieuws te leren. 

Mensen helpen

Na een moeilijke studententijd, ben ik bij een psycholoog beland. Daar heb ik veel aan gehad. Ik heb mezelf ontwikkeld, meer kennis over het leven gekregen én ik merkte dat ik de kennis die ik opdeed tijdens de sessies kon gebruiken om anderen te helpen. Zodoende ben ik vrijwilligerswerk gaan doen, ik heb onder andere een maatjesproject gedaan en taalles geven in een asielzoekerscentrum. Deze projecten gaven mij veel energie. De cursus Professioneel life coach was dan ook een logisch vervolg en een mooie kans om weer iets nieuws te leren. Ik wil mijn kennis, vaardigheden en ervaringen projecteren op mensen zodat ik mensen kan helpen.

Thuisstudie

Ik heb voor de thuisstudiemethode gekozen, omdat dit mij het makkelijkst te combineren leek met mijn baan én het goedkoper was dan de klassikale variant. Ik vind de LOI-website heel overzichtelijk en de informatie is goed vindbaar. Als je op de website terecht komt, ben je binnen een paar klikken waar je wilt zijn. Het studeren ging mij redelijk makkelijk af. Ik moet wel zeggen dat als ingenieur lappen tekst lezen eigenlijk niet zo mijn ding is, dat vond ik dus het lastigst. Ik plande altijd een zaterdagmiddag in de bibliotheek om te studeren, dat werkte heel goed.

Focus op positiviteit

Door mijn verleden waren veel punten in de cursus heel herkenbaar voor mij. Ik ben van mening dat het nooit te laat is om het tij te keren. Als iemand in de put zit, probeer ik diegene op te vrolijken. Kun je bijvoorbeeld moeilijk omgaan met afwijzingen? Dan probeer ik je duidelijk te maken dat je niet iedereen te vriend kunt houden. 10% van de mensen zullen jou per definitie al niet mogen, hoe hard je ook je best doet. Focus je altijd op het positieve en op mensen waarmee het klikt en laat mensen waarmee het niet klikt links liggen. Een quote die voor mij werkt is “We work with people that want to work with us”. Dat klinkt simpel maar is waarheid. 

Dromen verwezenlijken

Na succesvolle afronding van de cursus, ben ik een eigen coaching & advies bedrijf (hermanvanhaagen.nl) gestart. Ik wil mensen graag helpen met het verwezenlijken van hun dromen en antwoorden vinden voor bepaalde levensvraagstukken. Ik pas mijn kennis en kunde als life coach ook toe in mijn huidige baan als docent en in mijn privé omgeving.”

 

Meer over het vakgebied Psychologie en Coaching

Waar je ambities ook liggen, de LOI biedt een passende opleiding binnen het vakgebied psychologie en coaching. Van een HBO-bachelor met meerdere specialisaties tot korte HBO-programma’s, (beroepsgerichte) cursussen en coachingopleidingen.

Bekijk het aanbod