Toon 0 resultaten

Vera Roetman, docent en coach LOI

"Er is altijd meer te leren!"

Vera Roetman is docent en coach voor de HBO-bachelors SPD en Accountancy. Al meer dan 14 jaar begeleidt zij studenten van LOI Hogeschool.

Vera: “Dat doe ik met veel plezier! Dat heeft ook ermee te maken dat de studenten die ik begeleid, uitermate gemotiveerd zijn. Ze volgen de opleiding, omdat ze werkzaam zijn (geweest) in het werkveld en hogerop willen. Of omdat ze een carrière switch willen maken. Het mooie van zowel de SPD- als de Accountancyopleiding is dat je wat je leert meteen kunt toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Dat motiveert enorm.

Opleidingen volledig up-to-date

De bachelors SPD en Accountancy van LOI Hogeschool hebben vanaf 1 september een nieuw programma, waardoor ze weer helemaal up-to-date zijn en aansluiten bij wat het werkveld verwacht qua kennis en ervaring. Elk cluster van 30 EC wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Hiermee wordt direct inzichtelijk wat je in de praktijk kunt met dat wat je geleerd hebt. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog extra diploma’s (MBA en VBA) haalt tijdens je studie. Een mooie aanvulling op je cv!

Werk/studie balans

Natuurlijk vraagt het discipline om naast werk en privéleven een opleiding te volgen. Je krijgt dat diploma immers niet voor niets. Maar wie voor een opleiding van de LOI kiest, kan helemaal zelf het eigen tempo bepalen en dat is natuurlijk ideaal. Een studie doen naast je werk heeft zoveel voordelen. Er ontstaat echt een wisselwerking tussen baan en studie, met andere woorden: wat je in je werk doet, zie je terug in je studie en andersom. Daardoor leeft de stof en is het goed vol te houden!

Kijkje in de keuken

Op de vraag of het werk van een accountant niet een beetje saai is, antwoordt Vera stellig: “Totaal niet, integendeel! Je gaat bij veel verschillende bedrijven langs om jaarcijfers samen te stellen, of om deze te controleren. Als accountant in het MKB ben je vraagbaak voor allerlei financiële en administratieve zaken waar ondernemers tegenaan lopen en kun je echt iets voor deze ondernemers betekenen. Je mag als het ware bij allerlei bedrijven in de keuken kijken, ‘meeproeven’ en meedenken over nieuwe ‘recepten’.

Spin in het web

Met een diploma SPD of Accountancy heb je zeker goede carrièrekansen. Personen komen na  afloop ook vaak terecht in functies als hoofd administratie of controller. Zeer uitdagend werk! Alle processen binnen het bedrijf komen samen bij de administratie. Jij bent dan als het ware de spin in het web die overzicht heeft over het hele bedrijf. Je weet hoe het bedrijf er financieel voor staat, adviseert over het aanbrengen van verbeteringen in de processen of over de financiële haalbaarheid van innovaties. Soms is de conclusie gas geven, maar het kan ook zo zijn dat je op de rem moet gaan staan.”