Toon 0 resultaten

Modules en serviceduur

Veel LOI-opleidingen zijn opgebouwd uit één of meerdere modules. Om een module te kunnen volgen, moet je deze eerst activeren (bij klassikale opleidingen doen wij dit voor je). Je geeft ons daarmee een seintje dat je wilt starten met een module. Wij sturen je op dat moment het meest recente lesmateriaal en geven je toegang de bijbehorende modulewerkruimte op LOI Campus.

Vanaf het moment van activeren, blijft een module 12 maanden ‘open’. Dit noemen we de activatieduur. Binnen deze 12 maanden moet je de module dus afronden. Maar let op: daarnaast heb je te maken met de serviceduur van je opleiding. Deze bestaat uit de studieduur + de extra tijd die je krijgt. Is de einddatum van de serviceduur bereikt? Dan betekent dat ook het einde van je opleiding.

Lukt het niet om een module binnen 12 maanden af te ronden? Of ben je bijna aan het eind van je serviceduur, maar is je module nog niet afgerond? Dan is er vaak een oplossing mogelijk. Op deze pagina vertellen we je er alles over en leggen we uit wat je kunt doen als je je planning niet haalt.

Serviceduur

Iedere opleiding heeft een bepaalde studieduur. Dit is de aanbevolen duur waarbinnen de opleiding afgerond moet kunnen worden. Je vindt de studieduur in de opleidingsinformatie op onze site en in de inschrijfbevestiging. Heb je langer de tijd nodig voor je opleiding? Geen probleem! Je krijgt veel extra tijd om de opleiding af te ronden, zonder extra kosten.

De studieduur + de extra tijd die je krijgt op de opleiding af te ronden noemen we samen de serviceduur. Je vindt de einddatum van je serviceduur op de inschrijfbevestiging.

Hoe lang is mijn serviceduur?

Bij HBO-bacheloropleidingen is de serviceduur 6 jaar. Bij alle andere opleidingen is de serviceduur 2x de studieduur, met een minimum van 12 maanden. Een opleiding met een studieduur van 8 maanden heeft dus een serviceduur van 16 maanden. Een opleiding met een studieduur van 3 maanden heeft een serviceduur van 12 maanden.

Na het aflopen van de serviceduur kun je niet meer inloggen op LOI Campus, geen contact meer leggen met je docent en geen examens meer boeken. Einde serviceduur betekent dus het einde van je opleiding bij de LOI. Lukt het niet om je opleiding binnen de serviceduur af te ronden? Vaak is het mogelijk om de serviceduur te verlengen. Doe dit wel op tijd. Als de serviceduur eenmaal is afgelopen, kun je deze niet meer verlengen.

Serviceduur verlengen

In veel gevallen is het mogelijk om de serviceduur te verlengen. Hierover ontvang je tijdens de opleiding meer informatie. Een aanvraag tot verlenging kun je doen via LOI Campus onder ‘zelf regelen’. Doe dit wel vóórdat je serviceduur afloopt en houd er rekening mee dat aan het verlengen van de serviceduur extra kosten zijn verbonden.

Is verlengen mogelijk? Dan verlengen we de serviceduur met 6 maanden. Een andere termijn is niet mogelijk. De verlenging gaat meteen in zodra de standaard serviceduur afloopt.

Let op! Een eventuele extra verlenging moet je wel op tijd regelen. Als de serviceduur eenmaal is afgelopen kun je deze niet meer verlengen.

Activatieduur modules

Na activatie houd je 12 maanden toegang tot een module. We noemen dit de activatieduur. Binnen die 12 maanden moet je de module dus afronden. De activatieduur is beperkt tot 12 maanden om te garanderen dat je altijd werkt met actueel  lesmateriaal én dat je een examen kunt afleggen dat hier goed op aansluit. Om te zorgen dat je een module ook echt binnen 12 maanden kunt afronden, adviseren we om niet te veel modules tegelijkertijd actief te hebben. Maak dus een realistische planning.

Het kan natuurlijk voorkomen dat het tegenzit en dat je langer dan 12 maanden nodig hebt. Wat je in dat geval het beste kunt doen, is afhankelijk van de voortgang die je al geboekt hebt. Hieronder vind je de mogelijkheden.

Bijna klaar? Verleng de activatieduur

Normaal gesproken is 12 maanden ruim voldoende om een module af te ronden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je wat meer tijd nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je nog net niet klaar was voor het examen of omdat je de uitslag van je examen niet voor de einddatum van je module verwacht te ontvangen.

Bij vrijwel alle opleidingen is het mogelijk de activatieduur met 6 maanden te verlengen. Je hebt dan 6 maanden langer toegang tot de modulewerkruimte. Je kunt een verlenging heel gemakkelijk zelf regelen via de onderstaande button. Bij sommige modules is verlengen niet mogelijk. Deze zijn zo actualiteitsgevoelig dat er dan geen passend examen meer is. Als dit voor jouw opleiding het geval is, ontvang je hier per e-mail informatie over.

Activatieduur module verlengen

Nog een flinke weg te gaan? Activeer de module opnieuw

Heb je nog niet veel kunnen doen in een module? En geeft het verlengen van de activatie duur met 6 maanden je onvoldoende tijd? Geen nood! In dat geval kun je dezelfde module opnieuw activeren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Het opnieuw activeren van een module betekent wel dat je echt opnieuw start in de meest actuele versie. Je ontvangt (nieuw) lesmateriaal en er opent zich een nieuwe, lege werkruimte. Eventueel eerder behaalde resultaten komen te vervallen en ingezonden opdrachten zijn niet meer beschikbaar.

Einde serviceduur bijna bereikt? Verleng eerst de serviceduur

Wil je een module verlengen of opnieuw activeren? Dan moet deze wel binnen de serviceduur van je opleiding passen. Het einde van de serviceduur is immers het einde van je LOI-opleiding. Met andere woorden: je moet de module redelijkerwijs kunnen afronden voordat je het einde van de serviceduur bereikt.

Heb je niet voldoende serviceduur over? Verleng dan eerst je serviceduur (indien mogelijk) en pas daarna de activatieduur van je module. Het verlengen van de serviceduur gaat per 6 maanden. Dit kun je maximaal drie keer doen.

Wil je een module opnieuw activeren? Houd er dan rekening mee dat de einddatum van je serviceduur bepaalt hoe lang je over de module mag doen. Een voorbeeld: Heb je nog 12 maanden serviceduur? Dan mag je 12 maanden over een opnieuw geactiveerde module doen. Heb je nog 8 maanden serviceduur? Dan heb je 8 maanden om een opnieuw geactiveerde module af te ronden.

Stappenplan verlengen activatieduur

Is het einde van de activatieduur in zicht? Volg dan het onderstaande stappenplan om te bepalen wat je het beste kunt doen.

Kom je er niet uit?

Is je vraag (nog) niet beantwoord? Kijk op de pagina Studeren bij de LOI, zo werkt het. Hier hebben we alle praktische informatie over studeren bij de LOI verzameld. Vind je het antwoord ook daar niet? Dan helpen onze studiebegeleiders je graag verder.

Studeren bij de LOI, zo werkt het      Neem contact op