Toon 0 resultaten

Interview met Rick van Hage, student MBO Verpleegkundige

"Je hebt het of je hebt het niet""

Wat heb je hiervoor gedaan?

"Ik heb dertien jaar bij defensie gewerkt, bij het Korps Marinier. Dit is een elite-afdeling binnen Defensie en zo heb ik het ook altijd ervaren. Ik heb er met veel plezier gewerkt. Tijdens mijn tijd bij Defensie heb ik veel opleidingen gedaan en ben ik me bij de keuze van opleidingen steeds meer gaan richten op mijn ontwikkeling in de gezondheidszorg.’"

Wat spreekt je aan in de zorg?

"Dat is moeilijk te zeggen, persoonlijk denk ik: je hebt het of je hebt het niet. Mijn interesse is gegroeid in de jaren dat ik werkte als marinier. Ik begon met opleidingen voor de zorg en kwam later in aanraking met traumazorg en spoedeisende zorg. Toch de kant met veel actie en adrenaline, dat spreekt me erg aan."

Waarom koos je voor deze opleiding?

"Alle opleidingen voor gezondheidszorg die Defensie bood, heb ik gevolgd. Mijn interesse werd steeds groter en ik wilde graag in deze richting verder, maar dat was bij Defensie niet mogelijk. En hoe ik ook pleitte, en welke beloftes mij ook gedaan werden, steeds was er een muur waarop ik stuitte. Dan moet je op een gegeven moment eerlijk zijn tegen jezelf en je afvragen of je het medische vak los wilt laten. Dat wilde ik niet dus ik heb de stap gezet om weg te gaan bij Defensie. Toen ik me aan het oriënteren was op de mogelijkheden in de zorg, kwam ik dit traject tegen. Ik vond deze opleiding ideaal, je heb een werkplek, alle stages zijn geregeld en je staat op de loonlijst. Alle mogelijke problemen zijn daarmee direct getackeld. Want je kan je hart wel willen volgen, maar er is ook een hypotheek die betaald moet worden.’"

Hoe gaat het tot nu toe?

"Het voortraject is erg goed gegaan, door mijn eerdere opleidingen ben ik gewend aan leren en wist ik al veel over bijvoorbeeld hoe het lichaam werkt. Aan de andere kant kwam ik ook veel aspecten van de zorg tegen waar ik nog nooit mee in aanraking was geweest, zoals ouderenzorg. Maar voor alle onderdelen ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Binnenkort ga ik starten met de hoofdfase van de opleiding.’’ Wat zijn je verwachtingen? ,,De hoofdfase, waarin we werken en studeren tegelijkertijd, zal best zwaar zijn. Maar ik kijk er nuchter tegenaan. Velen zijn me voorgegaan dus het is gewoon mogelijk. Ik ben benieuwd op welke afdelingen en in welke teams ik terecht kom. Mijn werkplek na de opleiding zal denk ik ook afhangen van het team waar ik mee kan samenwerken. Op dit moment denk ik dat ik uiteindelijk voor de ambulancedienst zal kiezen, maar wie weet. Alles ligt nog open en dat vind ik een mooi vooruitzicht.’"

 

Meer over het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn

De LOI biedt een groot aantal opleidingen binnen het vakgebied gezondheidszorg en welzijn. Van korte beroepsgerichte cursussen tot volledige en erkende MBO- en HBO-opleidingen. Ook biedt de LOI unieke specialisaties die gevolgd kunnen worden als bijscholing.

Bekijk het aanbod