Toon 0 resultaten

Orville Zichterman, student HBO-bachelor Bedrijfskunde

“Ik zie deze opleiding als een diepte-investering in mezelf"

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Een aantal jaren geleden volgde ik een heel ander carrièrepad. Ik werkte parttime en daarnaast was ik bezig mijn eigen bedrijf op te zetten. Helaas liep het in mijn privéleven anders dan ik had voorzien. Door deze veranderingen moest ik een aantal keuzes maken; ik ben gestopt met mijn bedrijf en ben fulltime gaan werken in dienstverband in het vakgebied datamanagement.

Toen ik die keuze had gemaakt, wilde ik het ook goed aanpakken en een HBO-opleiding volgen. Ik had kunnen kiezen voor de IT-kant, maar ik wilde juist meer weten over bedrijfsprocessen in bredere zin. Zodat ik die kennis dan kan toepassen op het verbeteren van de processen op het gebied van datamanagement.”

Waarom heb je gekozen voor LOI Hogeschool?

“Elke zaterdag of een paar keer per week ’s avonds naar school naast mijn baan en privéleven zag ik niet zitten. Al snel kwam ik daarom uit bij een thuisstudie. LOI Hogeschool sprak me aan vanwege de flexibiliteit. Dit kwam ook goed van pas in de tijd dat ik voor mijn werk veel naar het buitenland moest. Dan moet je reëel zijn en je studie echt even op een lager pitje zetten. Dat was geen probleem. Nu mijn werk veranderd is, schroef ik het tempo weer op.”

Hoe gaat het studeren tot nu toe?

“In het begin moest ik echt uitvinden hoe ik de studie het best kon aanpakken. Ik moest weer leren studeren, en dat in combinatie met werken. Nu ik een beter inzicht heb in hoe ik moet studeren, gaat het goed. In plaats van ‘stof opslaan’ pas ik nu ‘stof begrijpen’ toe. Als ik een les heb doorgenomen, ga ik bij mezelf na of ik deze kan reproduceren. Wat heel prettig is, is dat de stof veel praktische cases bevat. Hierdoor, en door mijn eigen werkervaring, is de theorie veel makkelijker in context te plaatsen. Dit geeft sneller inzicht en helpt ook bij het onthouden.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

“Ik heb geleerd dat de studie voldoet aan mijn verwachtingen. Ik wilde een breder begrip krijgen over hoe een bedrijf in elkaar steekt en dat biedt deze studie me zeker. De opleiding neemt je echt mee en opent deuren. Veel meer dan wanneer je alleen losse boeken zou lezen. Ook heb ik geleerd dat je studeren echt zelf moet willen, want het vraagt veel van je. Tegelijkertijd krijg je er ook heel veel voor terug. Deze opleiding heeft mijn werk echt verrijkt. De inzichten die ik nu heb, zou ik anders niet zo snel hebben kunnen krijgen.”

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

“Na deze HBO-bacheloropleiding, zou ik graag nog een masteropleiding willen doen. In mijn carrière wil ik doorgroeien in datamanagement. Dit vakgebied wordt de afgelopen jaren steeds belangrijker, maar datamanagement krijgt bij veel bedrijven nog niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Er valt nog veel te winnen. Die uitdaging ga ik graag aan.”

 

Meer over het vakgebied Economie

De LOI biedt economie-opleidingen op elk niveau, van korte cursus tot masterclass of volledige HBO-bacheloropleiding. Voor starters in het vakgebied, voor wie zijn kennis wil updaten of uitbreiden én voor iedereen die zich wil specialiseren.

Bekijk het aanbod