Toon 0 resultaten

Interview met Oscar Helfferich, businessunitmanager

"Associate degrees voorzien in een behoefte."

Het opleidingsaanbod van de LOI is breed, toegankelijk en actueel. Businessunitmanager Oscar Helfferich legt uit waarom en gaat dieper in op de nieuwe Associate degrees (Ad's) .

Waarom biedt de LOI zoveel opleidingen aan?

Oscar Helfferich: “Dat is onze missie. We willen zo breed en toegankelijk mogelijk onderwijs aanbieden voor iedereen. LOI heeft van oudsher een groot assortiment aan functie- en taalgerichte opleidingen. Daarbij hebben we voortdurend gezocht naar nieuwe vakgebieden/talen. In 1996 en 1998 werden daar de HBO- en Mbo-opleidingen aan toegevoegd. Met LOI Kiddz verbreden we ons aanbod naar nieuwe doelgroepen. Een ander actueel voorbeeld is het aanbieden van de Associate degree, een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs.”

Wat zijn de nieuwste opleidingen in het LOI-assortiment?

“Een heel assortiment aan Mbo-opleidingen in de nieuwe beroepsgerichte vorm waaronder MBO Beveiliger, maar ook HBO Lerarenopleidingen Talen en Webredacteur. Er is namelijk blijvend of zelfs stijgend vraag naar mensen die hierin worden geschoold.”

Waarom biedt de LOI steeds meer Associate degrees aan?

“Vanwege de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Associate degrees voorzien daarin.Het zijn korte zelfstandige en beroepsgerichte opleidingen in het hoger onderwijs.”

Voor wie zijn de Associate degrees bedoeld?

“Voor mensen die zich willen kwalificeren op de eerste trede in het hoger onderwijs. Ad kan dienen als opstap naar een HBO bachelor. Je kunt na het behalen van het Ad-diploma doorstuderen voor een Hbo-getuigschrift. Maar het doel is je te kwalificeren voor specifieke functies of taken op Ad-niveau.”

Welke voordelen hebben LOI-studenten en -cursisten?

“Een hoge mate van flexibiliteit, studeren in je eigen tijd, plaats en tempo, bij beroepsopleidingen erkend onderwijs en nationale of zelfs internationale certificering.”

Welke Associate degrees biedt de LOI momenteel aan?

“Ook daar hebben we de breedte gezocht. Van Associate degree Accountancy tot Ad Facility management en van Bouwkunde tot Media design. LOI is inmiddels de grootste aanbieder van Associate degrees.”

Nemen de kansen op de arbeidsmarkt toe na het volgen van een Ad-programma?

“Uiteraard. De naamsbekendheid van de Ad's en de bekendheid van het officiële programma is helaas nog niet zo groot omdat ze zo nieuw zijn; ook bij werkgevers niet. Maar als we uitleggen wat een Associate degree is, dan zijn juist werkgevers heel geïnteresseerd.”

 

Associate degrees: korte HBO-opleidingen met goede perspectieven

Wil jij direct aan de slag op hoog niveau én goede doorstroommogelijkheden? Kies dan voor een Associate degree (Ad). Deze nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs sluit perfect aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies.

Bekijk het aanbod