Toon 0 resultaten

Henri van de Ruitenbeek, financieel manager Prominent Zitcomfort

"Ik wilde graag nog meer leren, als ik maar wel kon blijven werken"

Henri van de Ruitenbeek is financieel manager bij Prominent Zitcomfort. Onlangs ontving hij van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens i.s.m. Uitgeverij Rendement de AssociatieAward. “Iets waar ik supertrots op ben!”, aldus Henri.

“Wat hij kan, kan ik ook!”

Henri: “Toen ik achttien was, ben ik gaan werken op een administratie van een kruidenbedrijf. Ik had alleen HAVO gedaan en wilde graag geld gaan verdienen. In die tijd had ik ook een collega die naast zijn werk studeerde en toen dacht ik: “wat hij kan, kan ik ook!”, want ik wilde graag nog meer leren, als ik maar wel kon blijven werken. Na wat rondkijken, kwam ik al gauw bij de LOI terecht. Opleidingen die ik in de loop der tijd bij de LOI heb gedaan, zijn: Basisdiploma Boekhouden (BDB), Praktijkdiploma boekhouden (PDB) en Moderne bedrijfsadministratie. De LOI beviel mij altijd prima. Ik studeerde ’s avonds en kon, dat wat ik leerde, meteen in mijn werk toepassen. En andersom ook: kennis die ik in mijn werk had opgedaan, kon ik ook weer gebruiken voor mijn studie!”

Ontwikkeling

“Ik sta helemaal achter studeren naast je werk. Ik probeer dan ook mijn eigen werknemers te stimuleren om een opleiding te volgen en daar geef ik ze ook alle gelegenheid toe. Het is immers niet alleen goed voor hun eigen ontwikkeling; het bedrijf profiteert hier ook weer van!”

AssociatieAward: iets om trots op te zijn!

“In 2010 ben ik door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens i.s.m. Uitgeverij Rendement uitgeroepen tot Manager Financiële Administratie van 2010. Hiermee heb ik de AssociatieAward - een prachtige sculptuur - gewonnen. Toen ik in 2007 bij Prominent in dienst kwam, was de administratie een chaos. De stapels papier moesten één voor één uitgepluisd worden. Het administratie (financiële) systeem was niet in orde en daarbij onderging het bedrijf ook nog eens een explosieve groei. Genoeg aanleiding dus voor mij om een en ander te gaan stroomlijnen. En dat is gelukt! De administratie is, na een hoop zwoegen, weer helemaal op orde. Zeker iets om trots op te zijn, maar natuurlijk doe je dit allemaal niet alleen. Ik kreeg ondersteuning van mijn afdeling die bestaat uit zeer gedreven medewerkers. Het feit dat ik de Award heb gewonnen, vind ik een hele eer. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar zeker ook voor het bedrijf!”

Doelstellingen

"De manier waarop de begeleiding is georganiseerd, is voor mij ook heel handig. Je hebt gewoon direct contact met je leraar via internet. Als ik een vraag heb, stuur ik een mailtje en dan krijg ik altijd snel antwoord. En dat antwoord lees ik wanneer het mij uitkomt. Ik heb overigens niet heel veel vragen, maar het komt wel eens voor dat ik wat extra feedback wil als ik een opdracht niet goed heb uitgevoerd. En dat kan dan ook! "

Professionaliseren

“Of ik nog doelstellingen heb voor de toekomst? Ik denk dat ik op het moment voldoende kennis heb voor mijn werk. Wel probeer ik, door het lezen van vakliteratuur, bij te blijven in mijn vakgebied. Maar ik vlak (sluit) zeker niet uit dat ik nooit meer een opleiding ga volgen. Je bent immers nooit uitgeleerd! Ik heb zelfs al weer een nieuwe opleiding op het oog…”

 

Meer over het vakgebied Financieel

De LOI biedt financiële-opleidingen op elk niveau, van korte cursus tot masterclass of volledige HBO-bacheloropleiding. Voor starters in het vakgebied, voor wie zijn kennis wil updaten of uitbreiden én voor iedereen die zich wil specialiseren.

Bekijk het aanbod