Professionele nagelstyling

Vakgebied

Professionele nagelstyling

Met de cursus Professionele nagelstyling leer je op een professionele en hygiënische manier gel én acryl kunstnagels aanbrengen. Na afloop ben je Erkend CND Stylist.

In het kort

In het kort

Met de cursus Professionele nagelstyling leer je op een professionele en hygiënische manier gel én acryl kunstnagels aanbrengen. Na afloop ben je Erkend CND Stylist.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 59,00 (€ 78,67) 25% korting
Studieduur
Vanaf 9 maanden
Diploma
LOI-diploma

Veel vrouwen vinden het belangrijk om mooie, verzorgde nagels te hebben. Ze brengen dan ook graag een bezoek aan een professionele nagelstylist(e) voor fraaie nagels. Wil jij carrière maken als professioneel nagelstylist(e)? Volg dan de praktijkgerichte cursus Professionele nagelstyling! Deze cursus behandelt alle theorie die een nagelstylist(e) nodig heeft om op een vakkundige manier gel- én acryl kunstnagels aan te kunnen brengen. Om de technieken zo goed mogelijk in de vingers te krijgen, oefen je tijdens de praktijkdagen met de spullen uit het professionele materialenpakket. Na afloop van de cursus kun je aan de slag als nagelstylist(e) bij een beautysalon of een eigen nagelstudio starten!

Daarom kies je voor de cursus Professionele nagelstyling

 • Inclusief hoogwaardig materialenpakket.
 • Inclusief vier gratis praktijkdagen en examentrainingsdag.
 • Exclusieve kortingen bij Beautyservice.
 • Maak van je hobby je beroep!
Andere cursussen in het vakgebied

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Professionele nagelstyling is bestemd voor iedereen die succesvol aan de slag wil als volleerd nagelstylist(e). Deze cursus is uiteraard ook geschikt voor iedereen die haar diensten in de schoonheidssalon of kapsalon wil uitbreiden.

Na het afronden van de cursus Professioneel nagelstyling kun je als nagelstylist aan de slag bij een schoonheidssalon. Je bent een echte professional en beschikt over alle benodigde kennis en vaardigheden om op een professionele en hygiënische manier acryl en/of gel kunstnagels aan te brengen.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Professionele nagelstyling. Heb je de cursus Nagelstyling met acryl en/of gel al gevolgd? Kies dan nu voor de variant die je nog niet hebt gevolgd.

De cursus

Inhoud van de cursus Professionele nagelstyling

De cursus Professionele nagelstyling behandelt alle theorie die een nagelstyliste nodig heeft om op een vakkundige en hygiënische manier gel- en/of acryl kunstnagels aan te brengen. Denk aan technieken van de gel- en acrylapplicaties, maar ook de verschillende producten en materialen om nailart-ontwerpen te kunnen maken. Verder behandelen we de basiskennis om een eigen salon te starten.

Bovendien is er tijdens de cursus veel aandacht voor de praktijk. De vaardigheden oefen je met behulp van de materialen uit een professioneel materialenpakket in praktijkopdrachten en tijdens praktijkdagen. Je leert onder andere om perfectietechnieken toe te passen en sjablonen te gebruiken.

Meer over de inhoud

De cursus bestaat uit onderstaande modules.

Kennismaking, voorbereiding en veiligheid

In deze module komen kunstnagels uitgebreid aan bod. Ook wordt er aandacht besteed aan hygiënisch werken, veiligheidsmaatregelen, arbo en de veiligheid van nagelproducten.

Gelnagels

Deze module gaat volledig over het werken met gelnagels. Het opbouwen en kleuren van een nagel komen aan bod. Bij het aanbrengen van kunstnagels is een goede voorbereiding belangrijk. Je leert welke stappen er nodig zijn bij de voorbereiding en waarom. Ook laten we zien hoe een tipverlenging (naturel tip en glastip) geplaatst moet worden. Waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen?

Acrylnagels

Deze module gaat volledig over het werken met acrylnagels. Het opbouwen en kleuren van een nagel komen aan bod. Bij het aanbrengen van kunstnagels is een goede voorbereiding belangrijk. Je leert welke stappen er nodig zijn bij de voorbereiding en waarom.

Aanbrengen, vijlen, nabehandeling en nailart

In deze module is er aandacht voor de acrylapplicatie met tipverlenging. Hoe moet een tip geplaatst worden, waar moet rekening mee gehouden bij de vorm van de natuurlijke nagel en welke problemen kunnen er voorkomen? Daarnaast komt het vijlen van nagels aan de orde. Welke soorten vijlen zijn er en wanneer en hoe moeten ze gebruikt worden? Ook bespreken we de juiste volgorde van vijlen en hoe de beste vorm nagel voor de klant gekozen kan worden. Je leert om van nagels prachtige kunstwerken te maken met nailart-technieken. We geven uitgebreide uitleg over de techniek en de mogelijkheden die acryl biedt. Tot slot komt de nabehandeling van kunstnagels aan bod. Wat verandert er aan een kunstnagel na drie weken, waaruit bestaat de nabehandeling en hoe moeten kunstnagels verwijderd worden?

French manicure en probleemnagels

In deze module komt de french manicure uitgebreid aan bod: het uitvoeren van een french manicure met acrylapplicatie, het werken met sjablonen, het plaatsen van een sjabloon en de nabehandeling van een french manicure. Tot slot gaan we dieper in op de soorten probleemnagels en de behandelingen hiervan. Ook nagelziektes, schimmel en bacteriële infecties en hun behandelingsmethoden komen aan bod.

Anatomie en spamanicure

In deze module bespreken we de opbouw van de natuurlijke nagel en de bijbehorende terminologie. Ook de ‘minimanicure’ komt aan bod: het verzorgen van de nagelriemen en het lakken van de nagels.

De nagelstudio als onderneming

Veel nagelstylisten werken als zelfstandig ondernemer. Een zelfstandige nagelstyliste moet naast kennis van nagels ook weten hoe hij of zij klanten aantrekt en omgaat met klanten. In deze module komen de basisbeginselen voor een eigen nagelstudio aan bod. Je leert hoe een consult is opgebouwd en hoe je bepaalt welke behandelingen je kunt aanbieden en welke prijzen hiervoor geschikt zijn. Ook komen klantcontact, marketing en reclame aan bod.

Kies je alleen voor gel of acryl, dan vervallen de modules die niet voor gel of acryl van toepassing zijn.

Examentrainingsdag

Deze cursus is inclusief een examentrainingsdag. Je leert wat je op het examen kunt verwachten en waar je op moet letten. Ook wordt er uitgebreid geoefend op snelheid en perfectie.

Inclusief gratis praktijkdagen

Er worden tijdens de cursus Professionele nagelstyling vier praktijkdagen georganiseerd. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De praktijkdagen zijn niet verplicht, maar worden zeker aangeraden.

Tijdens de praktijkdagen leer je onder begeleiding van professionals perfectietechnieken toe te passen, te styleren met tips en sjablonen en doe je snelheidsoefeningen. Ook wordt er ingegaan op nabehandeling en verschillende applicaties en wissel je ervaringen uit met medestudenten. De praktijkdagen vinden plaats bij de AW Beauty School in Almere.

Gratis professioneel materialenpakket

Bij deze opleiding is een hoogwaardig materialenpakket (t.w.v. ruim € 450,-) bij het lesgeld inbegrepen. De professionele materialen uit het pakket zijn van dusdanige kwaliteit dat ze ook na deze opleiding langdurig te gebruiken zijn in de praktijk.

Je ontvangt een set basismaterialen, een acrylpakket en een gelpakket. Daarbij wordt gewerkt met materialen van CND. Bij het gelpakket ontvang je bovendien een UV-lamp.

Daarnaast ontvang je als LOI-cursist 10 % korting op bestellingen bij Beautyservice.

Examens en diploma

Examen

De cursus Professionele nagelstyling wordt op verschillende manieren afgerond. Succesvolle afronding hiervan biedt recht op het LOI-diploma Professionele nagelstyling.

Examen doen bij de LOI en de AW Beauty School in Almere

De cursus wordt afgerond met een flexibel LOI-examen en een praktijkexamen bij de AW Beauty School in Almere. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen. Dit examen wordt door de LOI afgenomen. Voor het praktijkgedeelte maak je in 1,5 uur tijd een mooi gestileerde kunstnagelset: een hand stileren, waarvan drie tipverlengingen en twee sjabloonverlengingen. Het praktijkexamen wordt door de AW Beauty School in Almere afgenomen.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Aanmelden voor examens

Tijdens de opleiding word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van deze cursus heb je het LOI-diploma Professionele nagelstyling op zak.

Wie verder wil studeren en zijn of haar kennis van uiterlijke verzorging wil verbreden, heeft de keuze uit diverse vervolgopleidingen. Kies voor de LOI-cursussen Visagie, Professionele visagie, Branchediploma Schoonheidsspecialist of Branchediploma Pedicure.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 59,00 (€ 78,67)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 328,00.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Extra voordeel voor cursisten

Tijdens én na de cursus Professionele nagelstyling kun je profiteren van exclusieve kortingen op nagelverzorgingsproducten en beauty vakbladen.

Profiteer van flinke kortingen bij BeautyXL

De LOI werkt voor deze opleiding samen met BeautyXL. Als LOI-cursist krijg je maar liefst 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van BeautyXL. Ook na je opleiding profiteer je nog van deze korting!

Uniek aanbod voor LOI-cursisten

Dankzij een unieke samenwerking met Beauty Media Group profiteer je als LOI-cursist van een flinke korting op een abonnement op de vakbladen Beauty Wellness Magazine en Nail Design Magazine. Blijf op de hoogte van (inter)nationale trends, workshops en evenementen en betaal slechts de helft van de prijs. Een uniek aanbod!

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 59,00 (€ 78,67) 25% korting
Studieduur
Vanaf 9 maanden
Diploma
LOI-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 25 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 25% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!