onderwijs en pedagogiek

Denk vanuit de mens én zorg dat je het juiste diploma op zak hebt. Dan kun je meteen starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos. Lees meer
Pien van Roosmalen

Student

Over dit vakgebied
Denk vanuit de mens én zorg dat je het juiste diploma op zak hebt. Dan kun je meteen starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos. Lees meer
Pien van Roosmalen

Student

Master-opleidingen

HBO-opleidingen

Korte HBO-programma's
Toon meer (23)

Uitgelicht: HBO-bachelor Opleiding tot leraar Basisonderwijs (PABO)

Zie jij jezelf voor de klas staan? Met de HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) word je opgeleid tot een vakbekwame leraar en staat je een mooie toekomst in het onderwijs te wachten.

Naar deze opleiding

MBO-opleidingen

Cursussen

Uitgelicht: Werken met baby‘s

Deze cursus biedt extra scholing voor pedagogisch medewerkers die willen werken als leidster op een babygroep. Onderdeel uit een erkende MBO‑opleiding.

Naar deze cursus

Voor professionals in Onderwijs en Pedagogiek is altijd plaats

Het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek is enorm breed en biedt veel mogelijkheden. Of je nu leraar wil worden of een coördinerende functie in het onderwijs ambieert, kwesties rond opvoeding wil helpen oplossen of in de (jeugd)hulpverlening wil werken: voor een professional is altijd plaats. In dit vakgebied heb je veel uitdagingen en een grote verantwoordelijkheid – je werkt immers met mensen. Zolang je maar denkt vanuit de leerling of de persoon die extra zorg nodig heeft én je een gedegen opleiding hebt, kun je (meteen) starten of doorgroeien. De perspectieven zijn eindeloos.

De LOI heeft een groot aanbod in erkende opleidingen in het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Zo heb je ruime keuze uit meerdere (volledige) MBO- en HBO-opleidingen. Daarnaast biedt de LOI diverse praktijkgerichte cursussen en specialisaties die gevolgd kunnen worden als bijscholing. Wil je flexibel thuis studeren of klassikaal, met meer houvast? Wat je ook kiest, bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier.

ITK Ministerie OCW CREBO

Flexibel studeren bij de LOI

Een druk leven vraagt om een opleiding die zich aanpast aan jou, in plaats van andersom. Daarom studeer je bij de LOI altijd op de meest flexibele manier. Kies voor maximale vrijheid met een thuisstudie, of studeer via LOI Klassikaal+, met iedere drie weken een bijeenkomst (op locatie of online via virtual classrooms). Ontdek hoe het werkt.

Inspiratie

Het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Professionals in de jeugdhulp en jeugdbescherming moeten zich registreren in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

"De docent is een professional met hart voor het vak"

Interview met Pien van Roosmalen, studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO).

“Je leert regels toepassen én uitleggen”

Interview met Milo Luyten, student MBO Onderwijsassistent.

“Mensen meer mens zien worden in een klas is het allermooiste”

Interview met Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter Tweede Kamer.

"Onderaan de streep moet je toch een erkend diploma hebben"

Interview met Inge Höper, student MBO Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

"Als je iets heel anders wilt gaan doen, ga er gewoon voor!"

Interview met Daphne Alderse-Baas, student MBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Advies en contact

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Service en contact