Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Toon 0 resultaten

thuis studeren

Op jouw tijdstip, in jouw tempo. Mét begeleiding.
Schrijf je nu in en start morgen al!
Op jouw tijdstip, in jouw tempo. Mét begeleiding.
Schrijf je nu in en start morgen al!

Thuis studeren, zelfstandig maar zeker niet alleen

Vrijwel alle opleidingen en cursussen van de LOI zijn als thuisstudie te volgen. Een professionele manier van thuisstudie, waarbij je 100% flexibel bent om te studeren wanneer het jou uitkomt en dan wel met alle begeleiding die je nodig hebt. Heb je een vraag? Dan kun je die op elk moment stellen aan je eigen docent en krijg je snel en persoonlijk antwoord. Via de online leeromgeving stuur je ook opdrachten in en kun je gebruikmaken van effectieve studietools. Een ideale manier om het waardevolle diploma te behalen. Niet voor niets kiezen velen voor thuisstudie bij de LOI.

Vind je opleiding in 3 stappen

Starten kan op elk moment

Een van de voordelen van thuis studeren is dat je kunt starten wanneer je wilt. Heb je in een bepaalde periode veel tijd en wil je juist dan starten met een cursus of opleiding? Of wil je meteen beginnen om zo snel mogelijk je diploma te behalen? Alles kan. Je bent niet gebonden aan een studieseizoen en kunt in je eigen tempo studeren. Met het lesmateriaal dat je thuis krijgt en de online leeromgeving kun je van start wanneer jij dat wilt. Ook de docent is vanaf dat moment direct bereikbaar voor vragen, coaching en de beoordeling van opdrachten.

Maximale flexibiliteit, geen vaste studietijden

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Met een thuisstudie heb je maximale flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en je via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Praktijk- en doelgericht lesmateriaal

Het lesmateriaal is vrijwel altijd volledig bij de opleiding inbegrepen en krijg je voor aanvang van je studie thuisgestuurd. Aan de hand van de cases, voorbeelden, extra uitleg en oefening in de lesstof doe je heel gericht en snel alle benodigde kennis op. Bovendien sluiten de examengerichte opleidingen perfect aan op de laatste exameneisen. Zo ontvang je bijvoorbeeld bericht als exameneisen worden aangepast en een update van de lesstof.

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen, doe je natuurlijk niet alleen. Je moet kunnen leren van je fouten en antwoord krijgen op vragen. Daarom krijg je bij de LOI op elk moment de begeleiding die je nodig hebt. Professionele begeleiding waarvoor de beste docenten geselecteerd zijn, met veel ervaring in het werkveld van je opleiding. Via de online leeromgeving kun je opdrachten insturen en vragen stellen aan je eigen docent. Bij een volledige HBO- of MBO-opleiding heb je daarnaast ook een eigen coach die je gedurende je hele studie begeleidt en adviseert. Bij een stage staat er een praktijkbegeleider voor je klaar. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeerbegeleider breng je de opleiding tot een goed einde.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Daarnaast kun je via LOI Campus eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals de kennistrainer, online hoorcolleges en live webcolleges (ook wel: webinars).

Ontdek de voordelen van LOI Campus

Studeren met een functiebeperking

De opleidingen van de LOI zijn zeer geschikt voor studenten met een functiebeperking. Het onderwijs biedt alle flexibiliteit om je studie aan te passen aan je persoonlijke omstandigheden. Je studeert vanuit huis, op tijden die jou uitkomen en in je eigen tempo. Bij de klassikale LOI-opleidingen volg je daarnaast iedere 2-3 weken een bijeenkomst.

De locaties voor mondelinge en/of klassikale lesdagen en examens zijn prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Heb je bij het studeren of het afleggen van examens extra voorzieningen nodig? Meld dit dan ruim van tevoren. Voor studenten met een langdurige psychische of fysieke beperking zijn extra voorzieningen op maat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan extra examentijd, digitaal lesmateriaal of extra begeleiding. Welke voorzieningen nodig en/of mogelijk zijn wordt per situatie bekeken. 

Twijfel je of de betreffende opleiding en het toekomstige werkveld, gezien je persoonlijke omstandigheden, bij je passen? Overleg dan gerust met onze studieadviseurs. Je bereikt hen telefonisch via (071) 545 1234 of via het contactformulier

Opleidingen op elk niveau

De LOI verzorgt opleidingen op elk niveau. Van volledige masteropleidingen tot korte, beroepsgerichte cursussen. Maak hier je keuze en schrijf je in.

"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."
Nathalie Veenhuijzen

Student Gewichtsconsulent

Lees het interview
"Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan. En ik vind het prettig dat ik zelf mijn tijd kan indelen."
Nathalie Veenhuijzen

Student Gewichtsconsulent

Lees het interview

Aantrekkelijke ASUS Chromebook- en BladCadeau-actie

Schrijf je nu in voor een volledige HBO-bacheloropleiding, post-bachelor, masteropleiding of Associate degree en profiteer van een aantrekkelijke ASUS Chromebook-actie. Je ontvangt dan een ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 39,- bij je opleiding. Bij alle overige opleidingen ontvang je een tijdschriftenbon van BladCadeau t.w.v. € 50,-. Ook als er voor een opleiding een korting geldt.

Bekijk alle acties

ASUS Chromebook c423

Nog dagen!

Laatste dag!

Alleen in juli

Open dagen in september

Doorgroeien? Verken je mogelijkheden. Kom naar de open dag op 7 september of naar de open avond op 24 september! Een ideaal moment om vragen te stellen en je persoonlijk te laten adviseren over je studiekeuze. Daarnaast kom je alles te weten over studeren bij de LOI, de online leeromgeving, de MBO- en HBO-opleidingen en de beroepsgerichte cursussen die je bij ons kunt volgen. 

Meld je nu aan

Effectieve, online studietools bij alle opleidingen

In Nederland waren de eerste studenten met een online leeromgeving, studenten van de LOI. De online leeromgeving is sindsdien steeds verder uitgebreid met effectieve studietools en maakt deel uit van alle opleidingen, thuis én klassikaal.

Het leerpad leidt je door je opleiding

Het leerpad geeft de aanbevolen studieroute aan voor het maken van opdrachten. Zo weet je altijd wat er van je wordt verwacht.

Slimme kennistrainer: makkelijker leren én onthouden

Deze unieke trainingsapplicatie stelt vragen over de lesstof en herhaalt precies die vragen die je niet wist of niet goed had, totdat je alle lesstof kent én onthoudt.  

Online hoorcolleges brengen de lesstof tot leven

Bekijk online hoorcolleges van een ervaren docent met extra uitleg over lastige onderwerpen, presentaties en cases. Hierdoor komt de stof nog meer tot leven en wordt studeren makkelijker en leuker. Ze zijn gratis en zo vaak te bekijken als je maar wilt.

Digitaal portfolio brengt je competenties in kaart

Het digitaal portfolio brengt je ontwikkeling duidelijk in beeld. Bijkomend voordeel is dat je met het portfolio direct aan werkgevers kunt laten zien welke kennis en competenties je hebt verworven.

Live webcolleges

Vanachter je computer kun je deze colleges rechtstreeks volgen en via chat direct reageren op de docent en medestudenten. Aan bod komen onderwerpen waarvan uit ervaring blijkt dat studenten baat hebben bij extra uitleg.

Snel en persoonlijk feedback op opdrachten en vragen

Het contact met je docent verloopt snel en gemakkelijk via de online leeromgeving. Heb je een vraag of heb je een opdracht afgerond? Met één druk op de knop heb je de opdracht of vraag verzonden en krijg je snel en persoonlijk feedback van je docent.

Samenwerken en overleggen met medestudenten

Heb je behoefte aan overleg met medestudenten of wil je samenwerken met anderen? De online leeromgeving biedt daartoe alle ruimte.

Interactief leren met multimediale opdrachten en online animatiefilms

Bij veel taalcursussen oefen je de taal met behulp van multimediale opdrachten of online animatiefilms. Met je eigen stem neem je deel aan het gesprek. Dat ‘dwingt’ je om in de vreemde taal te denken en je eigen woorden en zinnen te formuleren. Een zeer effectieve én leuke manier van leren.

Talen app vormt waardevolle aanvulling op de lesstof

Bij steeds meer taalcursussen kun je gebruik maken van een talen app. Deze is ontwikkeld in samenwerking met ‘native speakers’, vormt een waardevolle aanvulling op de lesstof en is een ideale manier om de taal nog beter te leren lezen, verstaan en spreken.

Flexibel examen afleggen: op dag en locatie naar keuze

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dan meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Erkende examens

De LOI is gemachtigd om examens af te nemen van onder andere de overheidserkende HBO- en MBO-opleidingen. Daarnaast leidt de LOI op voor branche-erkende diploma’s van toonaangevende exameninstanties, zoals NIMA, Nemas, EXIN en de Associatie voor examinering. Deze examens leg je af bij de exameninstantie die het examen afneemt.

Examenkosten

Aan de meeste examens zijn kosten verbonden. Afhankelijk van je opleiding betaal je deze per examen of middels een vast bedrag per maand. Bij de opleiding van je keuze vind je alle informatie over de hoogte en betaalwijze van het examengeld.

Erkende diploma’s en certificaten behalen

De LOI biedt keuze uit meer dan 1.000 opleidingen, van volledige Master-, HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen, in elk gewenst vakgebied. Hierdoor kun je vrijwel elk erkend diploma of certificaat behalen dat je maar wilt. De opleidingen van de LOI zijn erkend door het ministerie van OCW. Naast deze erkenning zijn bovendien álle HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees (Ad’s) en de Master of Business Administration geaccrediteerd door de NVAO, heeft de Inspectie van het Onderwijs de kwaliteitsborging van het MBO College beoordeeld met een bovengemiddelde score ‘goed’ en leiden beroepsgerichte opleidingen op voor branche-erkende examens. Je weet dus zeker dat je een bekend en gewaardeerd diploma of certificaat behaalt.

Meer over kwaliteit

Studeren met subsidie? Ontdek de mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor studenten en werkgevers waarmee je de netto opleidingskosten aanzienlijk kunt verlagen. In een aantal gevallen is studeren zelfs helemaal gratis. Zo wordt studeren extra aantrekkelijk.

Ontdek de mogelijkheden

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk