Toon 0 resultaten

thuisstudie

Waar je wilt, wanneer je wilt. Mét begeleiding.
Waar je wilt, wanneer je wilt. Mét begeleiding.

Thuis studeren, zelfstandig maar zeker niet alleen

Een druk leven en ook nog een opleiding volgen? Met een thuisstudie van de LOI ben je 100% flexibel om te studeren waar en wanneer het jou uitkomt én krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. Heb je een vraag? Dan kun je die op elk moment stellen aan je eigen docent en krijg je snel en persoonlijk antwoord. Via de online leeromgeving stuur je opdrachten in en kun je gebruikmaken van effectieve studietools. Niet voor niets kiezen velen voor thuisstudie bij de LOI. Starten kan direct, schrijf je dus vandaag nog in!

Lees meer

Flexibel thuis studeren

Bekijk de video in slechts 90 seconden

Thuis studeren bij de LOI, zo werkt het

Starten kan op elk moment

Een van de voordelen van thuis studeren is dat je kunt starten wanneer je wilt. Heb je in een bepaalde periode veel tijd en wil je juist dan starten met een cursus of opleiding? Of wil je meteen beginnen om zo snel mogelijk je diploma te behalen? Alles kan. Je bent niet gebonden aan een studieseizoen en kunt in je eigen tempo studeren. Met het lesmateriaal dat je thuis krijgt en de online leeromgeving kun je van start wanneer jij dat wilt. Ook de docent is vanaf dat moment direct bereikbaar voor vragen, coaching en de beoordeling van opdrachten.

Maximale flexibiliteit, geen vaste studietijden

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Met een thuisstudie heb je maximale flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en je via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Praktijk- en doelgericht lesmateriaal

Het lesmateriaal is vrijwel altijd volledig bij de opleiding inbegrepen en krijg je voor aanvang van je studie thuisgestuurd. Aan de hand van de cases, voorbeelden, extra uitleg en oefening in de lesstof doe je heel gericht en snel alle benodigde kennis op. Bovendien sluiten de examengerichte opleidingen perfect aan op de laatste exameneisen. Zo ontvang je bijvoorbeeld bericht als exameneisen worden aangepast en een update van de lesstof.

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen, doe je natuurlijk niet alleen. Je moet kunnen leren van je fouten en antwoord krijgen op vragen. Daarom krijg je bij de LOI op elk moment de begeleiding die je nodig hebt. Professionele begeleiding waarvoor de beste docenten geselecteerd zijn, met veel ervaring in het werkveld van je opleiding. Via de online leeromgeving kun je opdrachten insturen en vragen stellen aan je eigen docent. Bij een volledige HBO- of MBO-opleiding heb je daarnaast ook een eigen coach die je gedurende je hele studie begeleidt en adviseert. Bij een stage staat er een praktijkbegeleider voor je klaar. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeerbegeleider breng je de opleiding tot een goed einde.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Het leerpad leidt je stap voor stap door je opleiding. Daarnaast kun je via LOI Campus eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals online hoorcolleges en live webcolleges (ook wel: webinars).

Met een kort HBO-programma word jij vliegensvlug de professional die je wilt zijn
 

Lees meer
Met een kort HBO-programma word jij vliegensvlug de professional die je wilt zijn
 
Lees meer

Flexibel examen afleggen: op dag en locatie naar keuze

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dan meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Erkende examens

De LOI is gemachtigd om examens af te nemen van onder andere de overheidserkende HBO- en MBO-opleidingen. Daarnaast leidt de LOI op voor branche-erkende diploma’s van toonaangevende exameninstanties, zoals NIMA, Nemas, EXIN en de Associatie voor examinering. Deze examens leg je af bij de exameninstantie die het examen afneemt.

Examenkosten

Aan de meeste examens zijn kosten verbonden. Afhankelijk van je opleiding betaal je deze per examen of middels een vast bedrag per maand. Bij de opleiding van je keuze vind je alle informatie over de hoogte en betaalwijze van het examengeld.

Studeren met een functiebeperking

De opleidingen van de LOI zijn zeer geschikt voor studenten met een functiebeperking. Het onderwijs biedt alle flexibiliteit om je studie aan te passen aan je persoonlijke omstandigheden. Je studeert vanuit huis, op tijden die jou uitkomen en in je eigen tempo. Bij de klassikale LOI-opleidingen volg je daarnaast iedere 2-3 weken een bijeenkomst.

De locaties voor mondelinge en/of klassikale lesdagen en examens zijn prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Heb je bij het studeren of het afleggen van examens extra voorzieningen nodig? Meld dit dan ruim van tevoren. Voor studenten met een langdurige psychische of fysieke beperking zijn extra voorzieningen op maat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan extra examentijd, digitaal lesmateriaal of extra begeleiding. Welke voorzieningen nodig en/of mogelijk zijn wordt per situatie bekeken. 

Twijfel je of de betreffende opleiding en het toekomstige werkveld, gezien je persoonlijke omstandigheden, bij je passen? Overleg dan gerust met onze studieadviseurs. Je bereikt hen telefonisch via (071) 545 1234 of via het contactformulier

Inspiratie

“Een thuisstudie kan ik goed combineren met mijn baan”

Interview met Nathalie Veenhuijzen, student Gewichtsconsulent.

Opleidingskosten verlagen?

Studeren duur? Hoeft niet! Met deze subsidies en andere regelingen kun je je studiekosten aanzienlijk verlagen.

Verzekerd van goed onderwijs bij een erkende opleider

Een opleiding bij de LOI vergroot altijd je waarde op de arbeidsmarkt. Je volgt onderwijs dat op alle fronten erkend is.

Subsidie voor je opleiding? Ontdek de mogelijkheden.

Wie een opleiding wil volgen voor zijn werk, heeft diverse mogelijkheden om de studiekosten te verlagen.

Profiteer van studiefinanciering voor volwassenen

Iedereen van 30-55 jaar kan tegen zeer gunstige voorwaarden geld lenen voor een studie.

LOI Hogeschool behaalt opnieuw ITK-keurmerk

Wat betekent dit voor jou? En waarom is het zo belangrijk? Maaike Jonker, Business Unit Manager, legt het uit.

Advies en contact

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Service en contact

LOI Zakelijk: altijd een passend programma

LOI Zakelijk biedt bedrijven altijd een passend programma. Erkend onderwijs, van HBO en MBO tot korte praktische programma’s. Ook volledig op maat en op locaties door heel Nederland of Incompany. Meer weten of een vrijblijvend advies? Maak nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest

Twijfel je welke richting je op wilt of welke opleidingen en beroepen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis beroepsinteressetest kom je er snel achter. Deze test is een van de nauwkeurigste beroepsinteressetests van Nederland die op dit moment op internet te vinden is.

Test jezelf nu

Beroepsinteressetest