klassikale cursussen

Op locaties door heel Nederland
Op locaties door heel Nederland

Beroepsgerichte cursussen: dé voorbereiding op de praktijk

Bij de LOI weet je wat je krijgt: goed onderwijs bij een bekend instituut. En dat merk je. Met de klassikale, beroepsgerichte cursussen word je snel en doelgericht opgeleid in de gekozen richting. Je krijgt begeleiding van de beste docenten en de kennis die je opdoet, is direct toepasbaar in de praktijk. De klassikale cursussen van de LOI zijn dankzij de efficiënte manier van studeren en flexibele opzet bovendien prima te combineren met een baan en je sociale leven. Zo haal je het diploma wel.

  • Klassikaal te volgen op locaties door heel Nederland  
  • Altijd met professionele begeleiding 
  • Goede aansluiting op de praktijk
  • Ook voor erkende diploma’s van o.a. NEMAS en EXIN
     

NEMAS Associatie voor praktijkexamens EXIN

Hoe werkt studeren via LOI Klassikaal+?

Alles over klassikaal studeren

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas en online? De klassikale opleidingen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren met een baan en druk privéleven en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

LOI Klassikaal+, zo werkt het

Diverse startmomenten en locaties

De klassikale opleidingen starten op meerdere momenten per jaar op verschillende goed bereikbare locaties in Nederland. De startmomenten worden per opleiding aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen. Het studiemateriaal ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de eerste klassikale bijeenkomst. Daarmee heb je alles in huis om nog diezelfde dag te starten met de opleiding.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Tijdens de bijeenkomsten (in de klas of online) ontmoet je om de drie weken je medestudenten en docenten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten is er veel ruimte voor oefening en vragen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan discussies met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor toetsing aan de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden optimaal geïntegreerd.

Kwaliteitsgarantie

Bij de LOI staat kwaliteit voorop. De opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel geaccrediteerd op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. En is de kwaliteitsborging van LOI MBO College onlangs als ‘goed’ beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs.

Lees meer

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Het leerpad leidt je stap voor stap door je opleiding. Daarnaast kun je via LOI Campus eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals online hoorcolleges en live webcolleges (ook wel: webinars).

Inspiratie

“De Virtual Classroom voelt als een echte klas"

Interview met Pieter Buss (docent Nederlands) over Virtual Classrooms.

“Een LOI-cursus sluit naadloos aan op het werkveld”

Interview met Lucie de Ridder, programmamanager cursussen LOI

“De afwisseling van lessen online en in de klas is ideaal”

Hennie is gespecialiseerd dermatologie verpleegkundige en volgt de opleiding HBO Verpleegkundige bij LOI Klassikaal+.

Studiegids en advies

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. Heb je behoefte aan een gesprek met een van onze studieadviseurs? Vraag dan gratis een studieadviesgesprek aan op een dag en tijdstip naar keuze. Liever meteen contact? Bel dan .

LOI Zakelijk: altijd een passend programma

LOI Zakelijk biedt bedrijven altijd een passend programma. Erkend onderwijs, van HBO en MBO tot korte praktische programma’s. Ook volledig op maat en op locaties door heel Nederland of Incompany. Meer weten of een vrijblijvend advies? Maak nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Naar LOI Zakelijk