Verkoop in de drogisterij

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Vakgebied

Verkoop in de drogisterij

Behaal het officiële Pharmacon-diploma. De cursus Verkoop in de drogisterij behandelt alles wat te maken heeft met zelfzorg en hygiënische verzorging.

In het kort

In het kort

Behaal het officiële Pharmacon-diploma. De cursus Verkoop in de drogisterij behandelt alles wat te maken heeft met zelfzorg en hygiënische verzorging.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 85,00 (€ 100,00) 15% korting
Studieduur
4 maanden
Diploma
Pharmacon-diploma
Erkenningen
CBD
Benodigde vooropleiding
Geen

Lijkt het je leuk om in een drogisterij aan het werk te gaan? Volg dan de cursus Verkoop in de drogisterij. Deze cursus brengt alle onderwerpen op het gebied van zelfzorg en hygiënische verzorging onder de aandacht. Als verkoopmedewerker drogisterij mag je onder toezicht van een gediplomeerde (assistent-)drogist vragen beantwoorden over het zelfzorgassortiment en de middelen verkopen aan de klant. Haal in korte tijd hét verplichte basisdiploma van de drogisterijbranche!

Daarom kies je voor de cursus Verkoop in de drogisterij

 • Korte en toegankelijke cursus.
 • Het lesmateriaal is ontwikkeld op basis van de nieuwste richtlijnen vanuit het Centraal Bureau Drogisterijen.
 • Gratis proefexamen.
 • Officieel Pharmacon-diploma.

Pharmacon

”Een LOI-cursus sluit naadloos aan bij de eisen van het werkveld.”
Lucie de Ridder

Werkzaam bij de LOI

Lees het interview
”Een LOI-cursus sluit naadloos aan bij de eisen van het werkveld.”
Lucie de Ridder

Werkzaam bij de LOI

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Verkoop in de drogisterij is een must voor iedereen die wil gaan werken bij een drogisterij. Een verkoopmedewerker bij een drogist adviseert klanten op een verantwoorde manier en zorgt ervoor dat ze met een goed gevoel de winkel verlaten.

Na afloop van de cursus Verkoop in de drogisterij beschik je over heel veel praktische kennis om uitstekende adviezen te kunnen geven op het gebied van zelfzorg en hygiënische verzorging.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig. Een algemene ontwikkeling op VMBO-niveau is gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Verkoop in de drogisterij

Deze cursus Verkoop in de drogisterij behandelt alles wat te maken heeft met zelfzorg en hygiënische verzorging. Je leert onder meer welke zelfzorgmiddelen waarvoor geschikt zijn, de verkoop van deze middelen en de risico’s die zelfzorggeneesmiddelen met zich mee brengen. Deze kennis is onmisbaar voor een verkoopmedewerker bij een drogist om klanten op een verantwoorde manier te adviseren.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Verkoop in de drogisterij wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen.

Het menselijk lichaam

Dit hoofdstuk geeft een introductie in de samenstelling en de werking van het lichaam.

Pijn in soorten en maten

Wat is nu eigenlijk pijn? Wat is de oorzaak? Wat zijn de symptomen? Deze module geeft antwoord op deze vragen. Maar ook leer je om het juiste advies te geven en wat je rol is als verkoper. Er wordt ook ingegaan op zelfmedicatie en de producten die beschikbaar zijn.

Pijnlijke voorlichting

Dit hoofdstuk geeft uitleg over hoofdpijn, koorts en griep.

Gesnuif, gesnotter en gekuch

Bijholteontsteking, keelpijn en hoesten komen aan bod.

Zwaar op de maag

Er is aandacht voor maagklachten, obstipatie en diarree.

Met huid en haar

Deze module behandelt alles over de verzorging van huid, haar, lichaam, handen en voeten.

Kruip in de huid van de klant

Huidaandoeningen en microbiologie/micro-organismen.

Daar is (g)een kruid tegen gewassen

Dit hoofdstuk bespreekt alles over fytotherapie en plantaardige geneesmiddelen.

Haast ziek of bijna gezond; een kwestie van evenwicht

De basisprincipes van de homeopathie worden in deze module behandeld.

Een zetje in de rug

Alles over het gebruik van voedingssupplementen komt uitgebreid aan bod.

Officieel lesmateriaal van CBD

Bij de cursus Verkoop in de drogisterij ontvang je het officiële lesmateriaal van het CBD. Het CBD houdt het lesmateriaal actueel. De nieuwe middelen die op de markt komen en de gewijzigde wetten worden allemaal bijgehouden. Zo beschik je over actuele kennis over zelfzorg en hygiënische verzorging. Daarnaast sluit het lesmateriaal perfect aan op het examen.

Gratis proefexamen

Voor cursisten van de LOI is er de mogelijkheid kosteloos proefexamens te doen van Stichting Drogistenfederatie Pharmacon, de instantie bij wie je uiteindelijk ook het officiële examen zal afnemen. Het proefexamen is gelijkwaardig aan het officiële examen. Het proefexamen bestaat uit hetzelfde aantal vragen en/of cases als bij een echt examen. Bovendien krijg je als kandidaat exact dezelfde tijd die voor het examen staat.

Examens en diploma

Examen

Het officiële examen voor het diploma Verkoop in de drogisterij wordt afgenomen door de Stichting Pharmacon. Het online examen bestaat uit meerkeuzevragen en casusvragen. Op het examen kun je vragen verwachten over zelfzorg (geneesmiddelen en het overige assortiment) én hygiënische verzorging. Bij de Stichting Pharmacon kun je vrijwel dagelijks examen doen. Je kunt je online aanmelden via de boekingsportal op de website van Pharmacon.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding het Pharmacon examen, heb je het diploma Verkoop in de drogisterij op zak. Dit is hét verplichte basisdiploma van de drogisterijbranche.

Voor wie verder wil studeren, is de cursus Assistent-drogist van de LOI een prima keuze. Volg deze cursus als je verder wilt groeien in je werk en meer verantwoordelijkheden wilt.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 85,00 (€ 100,00)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 110,00.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
4 x € 85,00 (€ 100,00) 15% korting
Studieduur
4 maanden
Diploma
Pharmacon-diploma
Erkenningen
CBD
Benodigde vooropleiding
Geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Alleen in juli
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 7 september of 24 september!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan