Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Intercedent

 • Thuis studeren

  6 x € 69,00

 • Studieduur

  6 maanden

 • Diploma

  SEU-diploma

 • Erkenningen

  Stichting Examens Uitzendbranche

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Tijdelijk verlengd!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

In het kort

Als intercedent ben je de contactpersoon tussen het bedrijf, dat op zoek is naar een tijdelijke medewerker en de uitzendkracht. Een leuke, afwisselende baan waarvoor een behoorlijke dosis sociale vaardigheid nodig is. De cursus Intercedent biedt snel en effectief de kennis die een intercedent moet bezitten. De ontwikkelingen van wet- en regelgeving van de uitzendbranche worden uitvoering besproken. Ook het stelsel van sociale zekerheden wordt onder de aandacht gebracht. Na afloop kun je hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en je in zowel de uitzendkracht als in de opdrachtgever verplaatsen, om zo de perfecte match te maken. Functies die binnen je handbereik liggen, zijn: recruiter, vestigingsmanager, junior accountmanager en call-center medewerker.

 • Inclusief extra cases.
 • LOI enige opleider in Nederland met complete cursus.

Doelgroep en beroep

De cursus Intercedent is bestemd voor iedereen die graag snel aan de slag wil in een afwisselende baan waarbij je met veel verschillende mensen in contact komt. Met de LOI-opleiding Intercedent ben je na afloop bekend met het complexe stelsel van sociale zekerheid en de wet- en regelgeving voor uitzendkrachten. Met de opgedane kennis kun je in de uitzendbranche als intermediair tussen uitzendkracht en het bedrijfsleven aan de slag. De cursus Intercedent leidt op voor het erkende examen Uitzendmedewerker van de Stichting Examens Uitzendbranche. Dit examen bereidt voor op werk in de flexbranche. Zo kun je bijvoorbeeld als recruiter, vestigingsmanager, junior accountmanager en call-center medewerker aan de slag.

 

 

Inhoud van de cursus Intercedent

De opleiding Intercedent bestaat uit de onderdelen Uitzendkennis en communicatie en Sociale zekerheid. Een intercedent moet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van wet- en regelgeving in Nederland om de uitzendkrachten mogelijk te kunnen helpen. Daarom wordt hier aandacht aan besteed in het onderdeel Uitzendkennis en communicatie. Ook de basistechnieken van uitzendcommunicatie worden uitgebreid besproken. Een intercedent heeft niet alleen contact met uitzendkrachten, maar ook met bedrijven. In het onderdeel Sociale zekerheid komt het complexe stelsel van sociale zekerheden aan bod. Als intercedent moet je bijvoorbeeld een uitzendkracht kunnen helpen met het aanvragen van een uitkering of de regels rond arbeidsongeschiktheid.

Meer over de inhoud

Hieronder volgen de belangrijkste onderwerpen.

Uitzendkennis en communicatie

Een intercedent moet precies op de hoogte zijn van alle veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. In dit onderdeel komen de basistechnieken van uitzendcommunicatie aan bod. Denk aan de benadering van sollicitanten en de vragen die gesteld moeten worden. Daarnaast heeft een intercedent met veel verschillende sectoren te maken. Bijvoorbeeld de technische, industriële, administratieve of secretariële sector.

Als intercedent schrijf je uitzendkrachten in die alleen voor vakantiewerk komen, maar je helpt ook mensen die gericht bezig zijn met carrièreplanning. Naast contact voor uitzendkrachten is een intercedent ook een gesprekspartner voor de bedrijven die een tijdelijke medewerker zoeken. Hij of zij kan met de opdrachtgever meedenken en de beste oplossing zoeken voor zijn probleem.

Onderwerpen die in dit onderdeel aan bod komen zijn:

 • Arbeidsmarkt in Nederland.
 • Flexibele arbeidsvormen.
 • Uitzendmarkt in Nederland.
 • ABU en gedragsregels.
 • Wet- en regelgeving.
 • Wettelijk kader.
 • Arbeidsvoorzieningswet.
 • Vergunningen.
 • Cao voor uitzendkrachten en voorwaarden van uitzending.
 • Leveringsvoorwaarden en bijzondere regelingen .
 • Basistechnieken van uitzendcommunicatie.

Sociale zekerheid

Het stelsel van sociale zekerheden is in Nederland goed geregeld. Al neemt dit niet weg dat het complex in elkaar zit. Een intercedent kan de uitzendkracht helpen met het aanvragen of stopzetten van een uitkering en de regels rond arbeidsongeschiktheid en zwangerschapsverlof. Ook kan hij of zij de sollicitant alles vertellen over hoe zijn of haar salarisstrook in elkaar zit.

Na een inleiding in de socialeverzekeringswetgeving leer je precies hoe je moet handelen als je te maken krijgt met ziekte en arbeidsongeschiktheid van de uitzendkracht, welke maatregelen er zijn tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Ook de sociale werkvoorziening en de overige socialeverzekeringswetgeving komen aan de orde.

Ook de mogelijkheden en speciale voorzieningen voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers komen aan bod. Uiteraard behandelen we ook loon- en inkomstenbelasting.

Examen

Het examen voor de opleiding Intercedent wordt afgenomen door de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Aanmelden voor het examen kan via de website van de SEU.

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 220,00.

Aanmelden voor examens

Tijdens de studie word je automatisch en op tijd geïnformeerd over deelname aan de LOI-examens: waar, wanneer en hoe laat ze worden afgenomen, hoeveel tijd je per onderdeel krijgt en hoe je je precies inschrijft. Van eventuele bijzonderheden word je eveneens op de hoogte gesteld. Meer informatie over het aanmelden bij externe exameninstanties is terug te vinden op LOI campus.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van de opleiding Intercedent heb je het diploma Uitzendmedewerker van SEU op zak. Het enige branche-erkende diploma voor intercedenten.

De cursus Personeelsmanagement is een uitstekende vervolgopleiding.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde opleiding en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Intercedent is een MBO-werk- en denkniveau gewenst.

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Mogelijke vrijstellingen

Denk je op grond van je vooropleiding, certificaten en/of diploma's, recht te hebben op vrijstelling voor één of meer deelkwalificaties, dan kun je een schriftelijk verzoek indienen bij de Stichting Examens Uitzendbranche. Kijk voor meer informatie op www.seu.nl.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 6 x € 69,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.